Ljuboslav 1 Napisano Jun 22, 2009 U prolazu, 42 postova Lokacija: Padina Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan Citao sa u novinama da je usvojen zakon o bezbednosti saobracaja i donosi vazne promene za motocikliste: kategorija opis starostna granica za vozaca AM mopedi, laki tricikli i laki cetvorocikli 16 godina A1 do 125ccm, snage do 11kW i teski tricikli do 15kW 16 godina A2 motocikli do 35kW 18 godina A motocikli i teski tricikli cija snaga motora prelazi 35kW 24 godina ili 2 godina posedovanja A2 kategorije B1 teski cetvorocikli (ATV) 18 godina Oni koji vec poseduju A kategoriju, dobice dozvolu za A, A1, A2 i AM, i dozvolu za traktor i motokultivator. Registracija za mopede se vise nece izdavati trajna reg, nego ce i oni sveke god. morati na teh. pregled i produzenje reg. sva motorna vozila starija od 15 godina , pa i dvotockasi, teh pregled ce se obavljati svakih 6 meseci, a novo vozilo posle prve reg mora na teh pregled kroz 2 godine. Bez alkohola za motocikliste. Za vozace motora kada voze uopste nesmu da imaju alkohol u krvi ( kazna je od 5000 din do 30000 din ili 30 dana zatvora i 12 kaznenih poena i oduzimanje dozvole na najmanje 8 meseci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Jun 22, 2009 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan jel pise nesto o tome da ukoliko do sada nisi imao dozvolu moras da pocnes sa A1 ili mozes odma na A2 ili pak A ? i u zavisnosti od toga koliko dugo moras da vozis A1 da bi presao na A2,A....? ....ovaj zakon za sada ne remeti moje planove ali verujem da ce mnogi popizdeti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
J O V A N I C 1 Napisano Jun 22, 2009 U prolazu, 56 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan kada ce ovo da stupi na snagu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Jun 23, 2009 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan mars, znaci moracu i ja hondu non stop da drkam, ona puni 12 godina ove godine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Jun 23, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan A sta se desava sa onima koji vec imaju A kategoiriju i vise od 24 god.? Jel se njima upisuju sve kategorije gore pomenute? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Jun 23, 2009 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan a sta se desava sa onima koji imaju 18-19 godina i voze R1 i slicno? njima se oduzima dozvola i moraju prodati motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jedanbata 1 Napisano Jun 23, 2009 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma šta tu ima da se priča, biće onako kako se uzima najviše para na papire i birokratiju. Ovo je rečeno mnogo puta na puno mesta, ali evo još jednom - nije u ovoj zemlji problem što ne valjaju zakoni koji postoje nego što se uopšte ne primenjuju. A svako "unapređivanje" zakona u bilo kojoj oblasti života se tiče isključivo papirologije i ubiranja taksi na svakom mogućem koraku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Jun 23, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Au ugasio sam sa ovim tehnickim svakih 6 meseci. Koja je to kinta? A o cimanju da ne pricam... > > Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja88 468 Napisano Jun 23, 2009 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250 Prijavi odgovor kao problematičan Procitao sam pre par dana ovu "nebulozu od buduceg zakona" u jednom nasem moto casopisu,i najblaze receno,popizdeo!Ovo vise prevazilazi svaku granicu normale... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ljuboslav 1 Napisano Jun 23, 2009 U prolazu, 42 postova Lokacija: Padina Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan A sta se desava sa onima koji vec imaju A kategoiriju i vise od 24 god.? Jel se njima upisuju sve kategorije gore pomenute?Ako imas A kategoriju ona dobijas A, A1, A2, AM. Ustvari i pise gore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ljuboslav 1 Napisano Jun 23, 2009 U prolazu, 42 postova Lokacija: Padina Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan kada ce ovo da stupi na snagu? U novinama je pisalo, za 6 meseci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ljuboslav 1 Napisano Jun 23, 2009 U prolazu, 42 postova Lokacija: Padina Motocikl: Yamaha MT-03 Prijavi odgovor kao problematičan a sta se desava sa onima koji imaju 18-19 godina i voze R1 i slicno? njima se oduzima dozvola i moraju prodati motor? E to neznam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Jun 23, 2009 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Mozete da piz... koliko hocete ali ovo je OK zakon (ne odlican) i bukvalno je PREPISAN iz Svajcarskog zakonodavstva, tako da se meni svidja sto su to uradili, iako mi motor ima preko 2 banke i pucacu dvaput godisnje pare na tehnicki sigurnije je tako, isto vazi i za skutere i mopede koji ce morati svake godine na tehnicki, koliko samo krntija ima registrovanih dok su jos bili nesto a sad su smrt na tockovima, a sto se ogranicenja godina tice i alkohola to skroz podrzavam, ne moze niko da me ubedi da je neki klinac od 16 ili 18 godina ZREO za R1 ili ZX10 ili... makar bio i novi Rossi,a posebno ako je popio pre toga jedno-dva ladna! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Jun 23, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa tobom u vezi mopeda sa trajnom registracijom a za tehnicki na svakih 6 mes. mislim da je malo mnogo ali sta je tu je! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mjoe 60 Napisano Jun 23, 2009 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: NBG Motocikl: CB 600 F Prijavi odgovor kao problematičan Da li se to vracamo na pricu o sestomesecnoj registraciji. Neki ce se tome i obradovati, u slucaju da bude duplo jeftinija od godisnje, a ne voze motor cele sezone. Otalo, koliko god me iznerviralo u prvom trenutku, i nije tako lose.. Manje dece na azdajama = manje mrtve dece. Isto vazi i za pijanu decu (a i odrasle) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Jun 23, 2009 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan a sta se desava sa onima koji imaju 18-19 godina i voze R1 i slicno? njima se oduzima dozvola i moraju prodati motor? mislim da se njima ne desava nista jer su polozila pre donosenja novog zakona... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Jun 23, 2009 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan onda se meni fino u septembru "otvara" puna A kategorija tako da me taj zakon ne zahvata hvala bogu, posto sam planirao neke duze ture a to bas i nebi da pokusavam na ovome. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano Jun 23, 2009 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Otalo, koliko god me iznerviralo u prvom trenutku, i nije tako lose.. Manje dece na azdajama = manje mrtve dece. Isto vazi i za pijanu decu (a i odrasle) Apsolutno podržavam! Što se novog zakona tiče, krajnje je vreme bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni5653 120 Napisano Jun 23, 2009 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: HONDA CBR 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da jesu polozili pre donosenja zakona,ali tamo pise da treba posedovati vozacku dve godine.Neznam kako ce to neki cika iz zakonodavstva da protumaci i kasnije da sprovodi.Desice se da svako tumaci zakon kako mu odgovara,pa za tatine sinove olako i mekano a za ostale smrtnike maksimum da bi mu u karijeri bila sredina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Jun 23, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Po meni, novi zakon treba da ODGOVARA motociklistima jer, konstatovali smo vise puta, ugrozena smo vrsta na drumovima Srbije. Neka se procenat smrtnih ishoda i uopste povreda smanji na polovinu - "gde ce nam kraj!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Jun 23, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan onda se meni fino u septembru "otvara" puna A kategorija tako da me taj zakon ne zahvata hvala bogu, posto sam planirao neke duze ture a to bas i nebi da pokusavam na ovome. neverujem da ces dobiti A kategoriju jer nemas starosnu granicu , daj boze da gresim . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Jun 23, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam zasto se nervirate oko novih kadegorija. Kada vam istekne dozvola, platicete 200din da vam izdaju novu, ispecatirati kategorije i to je to. Zamislite na sta bi licilo kada bi svi vozaci u Srbiji morali momentalno da promene dozvole, a i ovako ume da bude redova i cekanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Jun 23, 2009 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan onda se meni fino u septembru "otvara" puna A kategorija tako da me taj zakon ne zahvata hvala bogu, posto sam planirao neke duze ture a to bas i nebi da pokusavam na ovome. neverujem da ces dobiti A kategoriju jer nemas starosnu granicu , daj boze da gresim . u septembru punim 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 23, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Da li se to vracamo na pricu o sestomesecnoj registraciji. Neki ce se tome i obradovati, u slucaju da bude duplo jeftinija od godisnje, a ne voze motor cele sezone. Otalo, koliko god me iznerviralo u prvom trenutku, i nije tako lose.. Manje dece na azdajama = manje mrtve dece. Isto vazi i za pijanu decu (a i odrasle) NE, lose si protumacio. Motor stariji od 15 godina registrujes za celu godinu, ali nakon sest meseci moras na tehnicki pregled da bi mogao da ga vozis. Ako ne odes - imaces registrovan motor koji neces smeti da vozis ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Jun 24, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Kuka i motika ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...