jedanbata 1 Napisano Jun 22, 2009 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zovem se Bata, živim i radim u BG, imam 31 godinu i već godinama se nosim sa mišlju da kupim dvotočkaš. Prvo sam nameravao da uzmem 50ccm skuter, da bi bilo što jednostavnije, ali onda sam ipak zaključio da mi je za moje potrebe praktičnije da imam nešto sa (malo) više snage, i malo više centimetara u prečniku točka. Juče sam napisao svoje predstavljanje koje mi je admin obrisao, a koje sam naslovio "Mrzim javni prevoz i smr*ljive ljude u njemu!" i to je jedan od većih razloga zašto se svakog leta vratim "ozbiljnom" planiranju kupovine dvotočkaša, već nekoliko leta unazad. Drugi jak i srodan prvom razlog su saobraćajne gužve i parking mesta, koji često čine korišćenje automobila veoma stresnim, i besmislenim. Kao mlađi nisam imao ni para ni muda da se počnem voziti motorom, pa evo sada bih da vidim malo... Imam mnogo nedoumica praktične, tehničke, proceduralne itd. prirode koje se nadam da ću koliko je moguće razjasniti čitanjem ovog foruma i postavljanjem svojih pitanja na odgovarajućim temama, zato bolje Vas našao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Jun 22, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Bato, dobro nam dosao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miinja 1569 Napisano Jun 22, 2009 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Raška Motocikl: shadow 750 aero Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktorka 0 Napisano Jun 22, 2009 U prolazu, 50 postova Lokacija: Uzice Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RedBeard 13 Napisano Jun 22, 2009 U prolazu, 44 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Dragstar 650 classic | Yamaha Royal Star tour deluxe Prijavi odgovor kao problematičan dobro dosao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Jun 22, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kuratista 4 Napisano Jun 22, 2009 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan POZZ!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlade 1 Napisano Jun 23, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Jun 23, 2009 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Bato. PS: ... Juče sam napisao svoje predstavljanje koje mi je admin obrisao, a koje sam naslovio "Mrzim javni prevoz i smr*ljive ljude u njemu!" ... Lepo te krenulo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spike 1 Napisano Jun 23, 2009 U prolazu, 88 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mogao si i ban da dobijes sa prvim postom ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šarba 1048 Napisano Jun 23, 2009 Zainteresovan, 805 postova Lokacija: Bg Motocikl: ktm Prijavi odgovor kao problematičan dobrodosao bato ako treba nesto imas forum pa ce ti neko izaci u susret Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Jun 23, 2009 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zo_lee 64 Napisano Jun 23, 2009 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: KULA Motocikl: Kinroad 250 Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodoshao ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vulegm 1 Napisano Jun 23, 2009 U prolazu, 13 postova Lokacija: beograd, gornji milanovac Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1959 Napisano Jun 23, 2009 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Cao, Bato, samo da znas veca je stvar imati nesto u glavi nego u gacama! Dobrodosao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jedanbata 1 Napisano Jun 24, 2009 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovih dana sam uglavnom čitao o uslovima polaganja za A kategoriju, i tu je puno napisano. Ono što nisam našao kao konkretnu temu je neko nezvanično i iskustveno rangiranje modela prema proizvođaču. Voleo bih da mi neko da link na temu koja se bavi time, ako ima. Zatim, obzirom na malu količinu novca ja mogu da računam samo na polovni motor, pa odatle pod-pitanje ima li među markama motora onih koji su kvalitetniji po nekim parametrima izrade pa je bolje uzeti takvog polovnjaka nego neke druge koji možda brže propadnu. (ovde zaboravite na onu istinu da očuvanost zavisi od vozača, pričajmo samo o motoru) Ono što sam uspeo da primetim kroz mnoge poruke je da Honde važe za najpouzdanije mašine, koje retko traže popravke i obnove delova. Da li to stvarno važi ? Još nešto bih da kažem u ovom svojem predstavljanju, a to je na kakvom motoru ja sebe vidim. To su tzv. naked bike (standard bike) i enduro (dual purpose, on-off road, motard) Iz razloga što mi se dopada njihova forma (estetski) i što ih vidim kao praktične za ono kako mislim da bi ih koristio. A kako zamišljam da koristim motor, pa uglavnom po putu, a ako bi i bilo skretanja sa asfalta, to bi bilo na opet neki put ali možda makadam ili seoski kolotražni, ili neku utabanu stazicu, dakle sve ono što se može naći po neurbanizovanim ili seoskim naseljima. Ali kažem, 90% bi bilo po asfaltu, gradska vožnja od semafora do semafora, i putem izlazak iz grada do prigradskih naselja. Obzirom da sam ne početnik, nego budući početnik, budući-možda-početnik...mislim da bi mi bio dovoljan motor do 500ccm. ma bio bi mi dovoljan i od 125ccm samo da se malo odmorim od autobusa, ali ipak kada jednom kupim da kupim nešto što mi neće brzo "omanjati". Ali preko 500ccm ne bih išao iz razloga svoje bezbednosti i iz razloga plaćanja registracije( koliko sam uspeo da povatam, na 500ccm je neka cenovna granica ? ) Trenutno razmišljam o nečemu što bi ličilo na model Kawasaki KLX250SF , Honda CRF230M ili Yamaha WR250X , liči na off-road ali ima točkove za asfalt i kubikažu koja valjda ne troši mnogo goriva. Pretpostavljam da ta forma motora omogućava lagano provlačenje kroz saobraćaj, jedino me brine, ovako odoka, udobnost sedišta. Modeli koje sam naveo su samo primer, obzirom da su novijeg datuma mislim da ih ne mogu naći za pare koje imam. Da li postoje naked bike modeli sa manje od 500ccm motorom , a da se mogu naći na našem tržištu polovnih ? Uglavnom, rekao sam kakvi mi se motori dopadaju, i na kakvu snagu motora računam, pa ako ima predloga, biću zahvalan. Evo sličica motora koji mi se dopadaju po formi/izgledu: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Echi-ZR 26 Napisano Jun 24, 2009 U prolazu, 97 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Honda CB450N pa Suzuki GSX400 a sad Kawasaki GPZ500S... Prijavi odgovor kao problematičan Dobro nam dosao ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2716 Napisano Jun 25, 2009 Vozac A kategorije :D, 959 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav i dobro nam dosao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Jun 25, 2009 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Cao! Ovo ti je tema za predstavljanje... Sve ostalo, kako bi dobio vise i pravih odgovora, terbao bi pitati na pravom mestu, jer dosta ljudi koji bi ti potencijalno odgovorili, ovde ne vide tvoje pitanje. Otvori temu u motorima... Pozdrav! PS. po ovome sto trazis za tebe je Honda CB 500, Kawasaki ER-5 ili GPZ 500, Suzuki GS 500. I po formi i po kubikazi. Mogu da se nadju u dobrom stanju za pristojnu cenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktorka 0 Napisano Jun 25, 2009 U prolazu, 50 postova Lokacija: Uzice Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...