Jump to content

Moto Zajednica

Oprema vs. Povrede...

Recommended Posts

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator

Heh, mogli su još dosta povreda da navedu, na žalost... Stvarno je èudno to da kaciga može da te spasi od velikog broja povreda (oèiju, nosa, užiju, vilice, zuba, usana...) a ljudi je jednostavno ne nose. To je kao da jedeš gljive a da ih ne poznaješ. Lepe su, ali nikada ne znaš koja æe ti biti poslednja.

najzli

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Guest diRRty

Slika govori vise od milion reci.O kacigi da i ne govorimo , mislim da je potrebna na motoru isto koliko i vayduh u gumama, ali onu infekciju koze sam vise puta sam iskusio.Na prvi pogled meyaylene oderotine zavrsavaju vrlo ozbiljnim infekcijama

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Slika govori vise od milion reci.O kacigi da i ne govorimo ' date=' mislim da je potrebna na motoru isto koliko i vayduh u gumama, ali onu infekciju koze sam vise puta sam iskusio.Na prvi pogled meyaylene oderotine zavrsavaju vrlo ozbiljnim infekcijama[/quote'] Pa kad divljaš, IME!!! :wink:

• Svrati ponekad, 143 postova
  • Motocikl: VFR 800

Predlog: zapocceti temu o padovima, gdje bi svako opisao i analizirao svoj pad ili neki udes, sa oasvrtom na opremu koju je nosio ili nije, brzinu, stanje guma, motora i sl, a ostali bi mogli uccestvovati u tom. Iz nekog drugog domena takav pristup i analiza dogadjaja pokazala se korisna pa ako se slazzete da krenemo!?!

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Predlog: zapocceti temu o padovima' date=' gdje bi svako opisao i analizirao svoj pad ili neki udes, sa oasvrtom na opremu koju je nosio ili nije, brzinu, stanje guma, motora i sl, a ostali bi mogli uccestvovati u tom. Iz nekog drugog domena takav pristup i analiza dogadjaja pokazala se korisna pa ako se slazzete da krenemo!?![/quote'] A možemo i ovde da poènemo tu temu, sine... A mogu i ja da poèmem...

Pad prvi- Tomos CTX80, brzina 7km/h, oprema- Kaciga only! malko izgreban list noge spolja!

Pad drugi- BMW 1100GS, Sanja i ja, brzina takodje 7km/h. Kaciga, jakna, pantalone, obiène kožne rukavice, Sanja samo kaciga Oboma ugruvana leva butina spolja.

Pad treæ-i Suza GSX750, brzina 7km/h ispustio bajk na vreme ništa od povreda... (od opreme kaciga i reflex) :wink: A, da! Imam samo 120kg :lol:

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Pre dve godine na defileu povodom Toys for Tats voznje poginuo je pandur vozeci svog privatnog Harleya kada je pao pri brzini manjoj od 20mph. Da je imao kacigu nista mu nebi bilo medjutim posto je Illinois jedna od drzava u USA gde kaciga nije obavezna on se u defileu vozio bez kacige, uz to je nio i kontrolni vozac.

Inace ta voznja redovno okuplja preko 20,000 motora u Chicagu. Ako neko misli da je to malo mora da zna da je ta voznja svakog prvog vikenda u Decembru, mnogo je ladno ali je u humanitarne svrhe pa se nekako izdrzi.

Takodje da ja nisam imao kacigu kada me je auto koji je prosao na crveno udario ni ja nebi preziveo jer je kaciga dobila stahovit udar od veznog lima krova automobila. Kao da je neko udario sekirom.

Stoga ljudi KACIGU uvek na glavu a ne na lakat ili zadnje sediste.

• Zainteresovan, 681 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR

ovu sliku cu da odstampam.

ja vam ne mogu popunit ovu rubriku pricom o nekom padu jer, srecom, jos ih nisam imao. ali definitivno stojim iza cijele price o opremi, dat para i ne zalit jer kozu imas samo jednu, kao i zivot

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman executive 650

Apsolutno se slazem da je kaciga NEOPHODNA u cilju zastite glave. Slika je jako dobra ali napominjem jos jednu bitnu cinjenicu, a to je pojava (dobro poznata u medicini) da prilikom udarca (akceleraciono_deceleraciono kretanje) I MOZAK se krece unutar lobanje (zbog razlike u sastavu, sadrzaja tecnosti u sebi itd.) tako da nastaju JAKO ozbiljne unutrasnje povrede mozga (posto udara u kostane neravnine unutrasnjosti lobanje). Spolja gladac unutra jadac. Ne treba i to smetnuti s uma!

Pozdrav od doce.

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

lako vi je to, kao i ja cim krenem iz stana na ulicu izadjem sav upakovan i miran sam , ja sam sa stotkom zakucao direkt u auto i izashao sa manjim ugruvotinama, imao sam rukavice gace jaknu kacigu grijach vrata i potkapu, zbilja sam bio pribran pa sam se bacio na auto al opet bez obzira na to kad sam vidio poderotine na kacigi , male grebotine po jakni i nagnjecenje ramena ispod protektora, pomislite shta bi bilo da nishta nisam imao?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja