Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Zx-10 Hitno - Temperatura Motora

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post

Imam problem ! u vožnji mi se nepali ventilator za hlađenje nego se upali tek kad ugasim motor a da bude stvar gora riknuo mi je i indikator pokazivača temperature koji nemogu nigde da pronađem tako da sam slep totalno oko temperature. pomagajte

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Prvo proveri da li ti zaista ne radi sat ili sat ne dobija informaciju od davača koliko da zakrene kazaljku.

Davač za sat temperature ti se nalazi na kućištu termostata koliko se sećam (bilo pre 17god) sa desne strane rama prema desnom oklopu ispod maske koja popunjava prostor između rama i oklopa.

Skini žicu sa davača koji je na termostatu i nasloni je na sigurnu masu (najbolje masa sa baterije), daj kontakt i pogledaj da li radi sat. Ako radi onda nemaš masu na kućištu termostata koja se prenosi preko navoja šrafova koji povezuju termostat sa ramom motora.Ako opet ne radi onda ili je žica do sata ili je sam sat mada nisam čuo da je to nekada riknulo.

Davač za ventilator ti je negde verovatno na hladnjaku a kad rešiš pokazivač temp. tada ćeš lako da vidiš kako radi hlađenje.

Posle gašenja motora normalno je da startuje ventilator jer se temperatura posle gašenja motora prvo diže pa kasnije spušta tako da ti je verovatno davač upravo na toj granici.

Sve će ti biti jasnije kada rešiš sat a ja sam gotovo siguran da si izgubio masu na telu termostata što ćeš lako da ispitaš kako sam ti opisao.

• Zainteresovan, 578 postova
  • Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500

Ali prvo (ono što si već trebao da uradiš čim si video da imaš problem sa hlađenjem):

ugradi prekidač preko koga ćeš da pališ ručno ventilator svaki put nekih 5 min pošto si upalio motor.

Onda rešavaj dalje problem...

p.s. - to ti je bukvalno 10 min posla, znaćeš verovatno sam da uradiš, a može da ti uštedi mnooooooooogo brige, nerviranja vremena i para...

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

neke mašine imaju jako visoke radne temperature i prosto im "ne prija" dodatno hladjenje u vidu stalno uključenog ventilatora

Desetka se mnogo manje greje od sestice........

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600

Posle gašenja motora normalno je da startuje ventilator jer se temperatura posle gašenja motora prvo diže pa kasnije spušta tako da ti je verovatno davač upravo na toj granici.

Sve će ti biti jasnije kada rešiš sat a ja sam gotovo siguran da si izgubio masu na telu termostata što ćeš lako da ispitaš kako sam ti opisao.

Ja imam slican problem sa mojim ZZR600. Nekad upali ventilator a nekad ne iako je ista temperatura u oba sluchaja. Kazaljka temperature malcice prelazi polovinu tj daleko je od crvene zone:

yrqSQ_img37661280x960.jpg

Kupio sam ga krajem Augusta i jednom ili dva puta mi se desilo da je prilikom stajanja na semaforu izbacivao vodu kod stop svetla gde ima cev od rezervara za vodu. Ja sam kontao da je to zbog toga shto je vlasnik pre mene sipao vode vishe od maximuma u taj rezervar koji se nalazi ispod sedishta pa kad se voda u hladnjaku zagrejala i rashirila vishak je tu izbacivao. Posle ta dva puta ovo se nije vishe desilo. Dali je to zbog toga shto je bilo vishe vode ili mozda ima neki drugi problem ?

E da kad ga ugasim posle duze voznje chuje se voda kako iz hladnjaka prelazi u rezervoar za vodu i chuje se kao da kljucha ali se ventilator neukljuchuje. A kazaljaka za temperaturu i dalje pokazuje na malo vishe od pola. Nekih 4-5mm predje pola...

Koja je radna temperatura ovog motora ?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja