Jump to content

Moto Zajednica

MOTRCIKLI NA TNG ODNOSNO LPG

Recommended Posts

• moto merkat °°, 4932 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD
Pre 2 sati, Mondial je napisao:

Tema je stara ali me zanima da li je neko pokusaovao da ugradi hho ili lpg tako da bude kao booster?Hho bih mogao da ugradim ali se bojim da ce mi riknuti akumulator jer je i onako slab.Pa sam razmisljao da mu ugradim malu bocu (za kuvanje kafe)da dodaje po malo LPG radi boljeg sagorevanja.Nisam nasao na netu da je to neko radio i kolika bi se usteda uopste ostvaila.

Ne moze se dodavati malo plina,ili plin ili benzin,kada se pomesa ugasi se.

Eto teme iznad a i zika56 je imao na TA.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 196 postova
  • Motocikl: mondial mct 250
Pre 3 sati, bdada je napisao:

Ne moze se dodavati malo plina,ili plin ili benzin,kada se pomesa ugasi se.

Eto teme iznad a i zika56 je imao na TA.

Za hho sam siguran da moze ali sa plinom nisam probao.

Pre 3 sati, bokilic je napisao:

imas temu o tome ja sam ubacio vise motora u plin

Nisi razumeo ja ne zelim da motor ide samo na plin nego da se u motor ubacuje po malo plina a da motor i dalje ide na benzin.Ne znam da li je to izvodljivo na benzincima ali sam gledao da ubacuju u dizel motore i samnjuju potrosnju za 50%

• moto merkat °°, 4932 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Da,u kamione ugradjuju plin,vidjao sam,kod benzinca to sto ti zamisljas je izvodljivo samo ako dodas jos jednu diznu na usis i palis je na velikim obrtajima,kao kod auta sa K glavom saug dizna,samo to na motoru ... ;)

A koja je razlika onda sa hho?On se ubacuje na usis i sluzi kao pospesivac sagorevanja.Nisam probao sa plinom ali mislim da jako mala kolicina gasa nebi trebala da mu smeta ;) osim ako je struktura gasa drugacija od hho gasa ?

Znaci nistao od tng :) .Nema veze imam neki hho generator pa cu ga prepraviti za motor .Jel neko probao sa hho na motociklu ima li neke ustede?Ja sam na autu imao oko 1 litar ustede plus snaga.

• Drug član, 1142 postova
  • Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo
On 2/1/2018 at 5:44 PM, Mondial said:

Tema je stara ali me zanima da li je neko pokusaovao da ugradi hho ili lpg tako da bude kao booster?Hho bih mogao da ugradim ali se bojim da ce mi riknuti akumulator jer je i onako slab.Pa sam razmisljao da mu ugradim malu bocu (za kuvanje kafe)da dodaje po malo LPG radi boljeg sagorevanja.Nisam nasao na netu da je to neko radio i kolika bi se usteda uopste ostvaila.

Ja sam pokušao pre par godina sa HHO sistemom . Potrošnja nije bila nešto značajno manja, niti sagorevanje da bi se zezao . Ispostavilo se da nisam rešio pitanje prelivanja destilovane vode (nagibi u krivinama) u prostor vazdušnog filtera, pa sam morao da ga isključim i promenim filter. Pored toga što mi je akumulator bio dobar posle 1000km se ispraznio pa se dopunio posle isključivanja, tako da nije nešto preporučljivo, moraš stalno da proveravaš i da se mlatasaš.

Zaključak, ne na motorcikl ! (moje skromno mišljenje)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja