pajaptt 1 Napisano Jun 16, 2009 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan sa 5 grama rolnicama dodje do 6.000 obrtaja i brzine 55 (po satu)...uzbrdo 5000 obrtaja i brzine 40 km/h...... i sta mu dodje zadnja viljuska? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Jun 16, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan sa 5 grama rolnicama dodje do 6.000 obrtaja i brzine 55 (po satu)...uzbrdo 5000 obrtaja i brzine 40 km/h...... i sta mu dodje zadnja viljuska? Trebalo bi da bude oko 8 000 obrtaja da bi izvukao maksimalnu snagu. Zadnja viljuska, pa.. ne znam kako bi se to zvalo na skuteru, uglavnom osovina koja drzi zadnji tocak i masinu na ostatku sasije i omogucava njihovo pomeranje uz amortizer, kada ides po neravninama i tako to. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pajaptt 1 Napisano Jun 16, 2009 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan 8000 obrtaja sam imao pre nego sto je pukao kais,posle menjanja nece iznad 7000...kais je bio fabricki ZIJINGANG 729x17.7x30-a ja sam uspeo da nabavim ATENA 729x17.7x8.5,...znaci razlika je u zadnjem broju-vizuelno su potpuno identicni... Mislim da je ipak do stelovanja karburatora ...videcu... hvala za objasnjenje-sutra zavrcem sve srafove........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slayer 12 Napisano Jun 16, 2009 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: BMW F650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Samo slusaj blackbite-a i neces pogresiti,svi sto smo bili na okupljanju u fg znamo kako je on sredio svoj skuter pa smo ga jurili da ga stignemo po krivinama. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Jun 17, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Bio je negde u oglasima Fvision 125ccm udaren za nekih 150e(ako se nevaram) kupis lepo njega, prepakujes masinu i miran si ;D (nije da te ja na zlo navracam ali....) ako zelis imam ja jednog dobrog majistora koji ti moze resiti probleme (pitaj markadjurovica) ali je u temerinu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pajaptt 1 Napisano Jun 19, 2009 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan posle svog eksperimentisanja-odlucih da je ovakav kakav je bio-najsigurniji...polako ali sigurno...zna li neko gde mogu sediste da kupim(ovo je puklo,zena i ja....) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Jun 19, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je puklo sediste ali vrlo malo. Naj veci problem mi je bila ona plastika ispod sedista tj prtljaznik, on je skroz pukao i sediste je pocelo da tone. Porucio sam iz Massetehnica pouzecem. Prtljaznik me je iskostao 900din + postarina. Sediste i ostale plastike su same "legle" kako treba. Par onih kopci na sedistu su mi se odheptale. To sam zaheptao obicnom heptalicom a ostale rasklimane resio cekicem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pajaptt 1 Napisano Jun 21, 2009 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo...nisam ga vozio 2 dana i ispod bloka primetim malu fleku od ulja,ispregledam sve ali ne vidim odakle curi....sta da preduzimam? i da....presao sam 3000km a nisam menjao ulje u menjacu(tek sam sad vidieo da i to ima)-koje se ulje tu sipa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Jun 21, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan U menjacu ide oko 170 ml ulja. Ima da se uzme motul za skuter transmisiju u nekim tubicama ali je po meni mnogo skupo. Ne znam tacnu cenu ali je preko 200-300 dinara. Mozes da sipas sae90 i cepace bez problema. Ja sam stavio motorno ;D i nisam imao problema. Prvo ispustis staro na doljnjem cepu, posle ga zasrafis i pumpicom nasipas ulje dok ne pocne da se preliva na gornjem srafu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pajaptt 1 Napisano Jun 21, 2009 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan ok...ja ga dosad nisam menjao upste....ima li posledica i cemu ono uopste sluzi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Jun 21, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nema nikakvih posledica. Ja sam ga promenio samo jednom i plus sam sipao neodgovarajuce ulje pa evo cetvrta sezona a nema nikakvih posledica. Jeste da skutere ima CVT prenos i nazovi menjac on ima u njegovom prenosu par zupcanika kako bi brzinu varijatora tj kvacila prilagodili brzini kojom treba da se okrece tocak. Vrlo jednostavan sklop ali mora da se podmazuje. Sama kolicina ulja govori o jednostavnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pajaptt 1 Napisano Jun 21, 2009 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan hvala.... a sta da radim sovim sto mi kapa ulje...a ne provaljujem odakle....sve je suvo osim donjeg bloka motora...tu je malo vlazan...bude na novinama koje postavim ispod 3-4 kapi na 2-3 dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Jun 21, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ma samo teraj i povremeno proveri kolicinu ulja u motoru. I meni je motor sav prljav od ulja, mada ja nisam primetio i da kaple, samo je prljav. Pokusaj da nadjes odakle kaplje ako ne nadjes ne sekiraj se, samo voziiiiiiiii! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pajaptt 1 Napisano Jun 21, 2009 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan Brate...znaci....ono....kad budes....mislim ....u Zemunu....brate-obavezno da ....mislim....svratis na pivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Jun 21, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Vazi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pajaptt 1 Napisano Avgust 14, 2009 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan posle duzeg vremena srecne voznje...prinudjen sam da opet pisem... Evo ovako....matori je ddanas presao oko 70 km i parkirao skuter ispred kuce....posle 2 sata ja sedam i on nece da upali,ni na dugme ni na kurblu...mrtav...znam da je sipao gorivo ali nista.Primetim da je i stender,izgleda,sheban,jer se motor jako tesko dize na nogare i zadnji tocak je mnogo vise podignut nego sto je bio.Matori se kune da nije pao i da nije naleteo na rupu,ali ne vidim kako moze da se shebe nogara drugacije...Elem,skinemo svecicu,ocistimo ubrizgam direktno spricem benzin ali nista,...skinemo filter za gorivo,ocistimo-opet nista...Primetio sam da kad rucicu za gas drukam par puta,on upali ali se posle par sekundi ugasi...nece ni na kurblu....sta dalje da gledam i sta sa nogarama,plasim se da to sa nogarama nije negde prekinulo ili shebalo paljenje.... Motor je YIYING ili Fantom ili kako vec....4taktni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Avgust 14, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Kreni redom. Prvo proveri da li svecica baca varnicu. Posto pripali na kratko onda je pretpostavljam struja ok. naj verovatnije dovod goriva. Proveri da li dobro stoji crevo za dovod goriva u krabrator i crevo koje pravi vakum i otvara slavinicu. Proveri da li mozda ima i previse goriva pa presisa. Proveri gumu od karba do motora. Cudi me zasto ne upali i kad direktno stavis malo goriva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pajaptt 1 Napisano Avgust 15, 2009 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan svecica baca struju,creva i filter-produvani,i dalje isto...znaci samo kad nadrukam rucicom gasa gorivo u karb. on upali ali se odmah potom i ugasi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Avgust 15, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Mozda zeza vakuum pumpa za gorivo. Od stajanja hoce da zalepi, pa ne otvara. Probaj nju da produvas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
r3d 0 Napisano Avgust 15, 2009 U prolazu, 81 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je vakuum, u karburatoru ima "acceleration pump" tj. mala diznica koja spricne gorivo kad brze zavrnes gas, pa zato mozes upaliti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pajaptt 1 Napisano Avgust 16, 2009 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo probao sam i produvao sve sto je moglo....i dalje isto....jedino kada rukom prekrijem one tri rupe na crevu koje ide u kutiju sa filterom za vazduh,uspem da ga upalim da radi malo duze ali sa dosta izmenjenim zvukom motora(ili sam ja uobrazio)da li je to otisao automatski sauh ili sta? I zna li neko gde u Bgd da ga nabavim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blajbinger 3 Napisano Avgust 16, 2009 Svrati ponekad, 417 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: CF Moto V5 Prijavi odgovor kao problematičan A da nije matori malo pobrljavio na benzinskoj od vrućine,pa ga častio s dizelom ??? Izvini,jbg...Moro sam malo ;D ;D ;D Masivni pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pajaptt 1 Napisano Avgust 17, 2009 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan ma OK je....to sam ga i ja prvo pitao....kune se da mi je sipao bezolovni....ispustio sam mu svo gorivo...e jos kad bi mogao da vidim koje je,bilo bi lepo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pajaptt 1 Napisano Avgust 18, 2009 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan zna li neko gde da nabavim automatski saug,i koja mu je cena otprilike.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolanixy 174 Napisano Avgust 18, 2009 Zainteresovan, 550 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: Nemam ništa :( Prijavi odgovor kao problematičan ma to ti ne treba samo ištekaj onaj džek i pun gas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...