quasaar 1027 Napisano Jun 8, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Pre oko mesec - mesec i po dana smo radili Madjarske Schengen vize, ali su nas malo izradili. Federfufna i ja smo dobili vize na samo 11 dana! Posto hocemo jos jednom da se okusamo da dobijemo dugorocne vize, odlucili smo da ove brze-bolje ispucamo, da ne bi posle bilo da smo dobili vize a da ih nismo ni koristili. Plan je pao... idemo na vikend negde. Bitno nam je bilo da predjemo madjarsku granicu, da nam overe vize a posle gde god. Prvi plan, Slovenija, ali cene smestaja su nas ubile u pojam pa smo smislili drugi plan... Graz! Medjutim kada smo poceli da uklapamo godisnje odmore, da cepkamo dane za sve sto nam treba ove godine, odustali smo od produzenog vikenda, i odlucili se za plan3 - Balaton, vikend. Odlucili smo da idemo sami, da se odmorimo od posla, svakodnevnice, rodbine, prijatelja, interneta,... svega. Da pustimo sebe da uzivamo bez da se moramo sa bilo kime dogovarati i uklapati oko bilo cega! Vreme samo za nas! Smestaj smo rezervisali jos par nedelja ranije preko www.booking.com . Caesar apartments... na slikama deluje vise nego pristojno, soba, kuhinja, kupatilo, terasa... a cena pristojna takodje, za 2 nocenja 56 eura za 2 osobe. Prognoza za vikend po svim web stranicama, je kisa, kisa, kisa, kisa, ali odlucili smo, idemo! 5. jun, bezanje ranije sa posla, stvari popakovane jos prethodno vece, i polazao u 3 popodne iz Novog Sada. Linija kretanja: NS - Backi Breg - Baja - Szekszard - Enying - Siofok. Vozili smo bez ikakvih obaveza i opterecenja (za svoju dusu), malo tamo, malo vamo... stajali, jeli,... i u Siofok smo stigli negde iza 8 sati predvece. Sa ulice: Apartman: Osim ovoga, sto se na slikama ne vidi, ima jos i kompletno opremljena kuhinjica, sa sve serpama, loncima, tanjirima, soljama, casama, friziderom,... Gazda veoma ljubazan, korektan,... Jedino sto je bio manji problem je OVO: , ali zato smo imali terasu, gde je zabrana prestajala . Ali, to je EU, pusenje je zabranjeno u svim zatvorenim objektima. Inace u prizemlju objekta je i prodavnica sa svime potrebnim, a odmah pored je pizzerija, koja nazalost nije radila, posto sezona zvanicno pocinje 19-og juna. Smestili smo se i odlucili da malo procunjamo okolinom i da veceramo. Dve ulicice nize, prema jezeru, smo nasli lep restorancic, sa bastom u kojoj je cigareta dozvoljena, pa smo napunili stomake, popili po hladno pice a zatim smo otisli na odmor i spavanje. Sutradan ujutro (citaj pre podne), budjenje, kafa, tusiranje, i istrazivanje sire okoline, jezera, plaze,... Bili smo zadivljeni ulicicama, sredjenim kucicama, balkonima, CISTOCOM!!! Mada evo i izuzetka, Balkanci ce uvek ostati Balkanci: Ali da se vratimo lepsim stvarima: Kasnije smo se vratili po motor i otisli malo u kupovinu u TESCO, da kupimo par sitnica koje kod nas ne mogu, ili se jako tesko nabavljaju. A zatim nazad do apartmana, malo izlezavanja, kafenisanja, odmora za dusu. Popodne smo otisli do plaze da se opustimo pored jezera. Temperatura debelo preko 30 stepeni, ali je voda ipak malo hladnjikava za nas ukus (17 stepeni), amda to lokalcima nije mnogo smetalo. A onda smo otisli na rucak/veceru u malu pizzeriju: Polako je palo vece pa smo odlucili da se prosetamo. Sudeci po prvoj veceri i ovom danu, mislili samo da jos vlada mrtvilo predsezone, ali na srecu smo ovoga puta skrenuli levo i posle par stotina metara, polako su poceli da se nizu lokali, kafici, baste, nocni klubovi,... Uskoro smo zasli u srce nocnog zivota... Mislim da nikada ranije nisam video na tako malo prostora toliko razlicitih mogucnosti za izlazak, zabavu, druzenje. Bukvalno za svakoga postoji interesantno mesto za izlazak, muzika, DJ-evi, baste,... Mi smo se odlucili za Narghilla bar! Basta koja se sastoji od "satora" od belih zavesa, baldahina... na podu, samo drveni nasloni i lazy bagovi, niski stolici, narghilla, hladno pice, DJ,... opustencija i uzivanje! U neko doba noci, smo se polako vratili na odmor i spavanje... sutra se vracamo kuci... Temperatura u 2 nocu - 25 stepeni... divota! Kada smo se vratili do apartmana, spremili smo stvari koje cemo obuci za put, ostatak, potrpali u kofer, da se ne bismo sa tim zezali ujutro i odmor! Ujutro, tusiranje, kafa, jos malo opustanja i pokret u 10 sati. Ruta: Siofok - Pecs (Pecuj) - Mohac - skela - Backi Breg - Vrbas - temerin - Novi Sad Na mestima, pored puta, gde su se desavale tragicne nesrece: Prevod: I njega su cekali da se vrati kuci... Pecuj - katanci - simbolicna tradicija... zaljubljeni parovi zakljucavaju katance i time iskazuju svoju ljubav jedni drugima. Eto to je nase malo vikend putovanje... u odlasku 290km, u povratku oko 330km... 3 prelepa dana, odmor za dusu i telo!!! Na svu srecu prognosticari su se zeznuli i imali smo 3 dana preko 30 stepeni, sa tek toliko vetrica da nas malko osvezi. Nadam se da ste uzivali i da smo vam dali ideju za neki vas vikend. PS - malo o cenama: Izlasci - pizza, spagete,... oko 250-300 dinara, pivo, sokovi (kao i kod nas) oko 100-150 dinara, jeger (uhhh) oko 280 dinara Prodavnice - 1kg mesa oko 250 dinara, 1 kg trapista ili sl. - 250-300 dinara Eto da imate neku predstavu koliko nas lupaju po usima kod kuce... A sad odoh da se spremam za reli, pozdrav svima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Jun 8, 2009 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Lepa tura. ja sam se prosle godine pripremao za Balaton ali sticajem okolnosti nisam otisao. Nadam se da cu iduce godine. Cestitke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4860 Napisano Jun 8, 2009 Ne silazi, 5574 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Balaton imam u planu vec neko vreme, samo da mi se namesti na putu. Prosle nedelje smo bas ispratili neke prijatelje iz Makedonije na Balaton. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Jun 8, 2009 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljao sam i ja o Balatonu i ako uspem da sredim motor, mozda i realizujem tu ideju Lepa tura, lepe slike ... svaka cast... da nema ove poslednje 2 slike, covek bi pomislio da ste isli kolima .. ovako imas dokaz :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jun 9, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljao sam i ja o Balatonu i ako uspem da sredim motor, mozda i realizujem tu ideju Lepa tura, lepe slike ... svaka cast... da nema ove poslednje 2 slike, covek bi pomislio da ste isli kolima .. ovako imas dokaz :D Hahahahaha!!! Pazi kad sam pregledao sve slike sa puta i ove dve su jedine sa motorom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Jun 9, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nisam znao da je na Balatonu ovako lepo! Vidim da ste uzivali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Federfufna 12 Napisano Jun 9, 2009 U prolazu, 64 postova Motocikl: Yamaha XV535 Virago - Purple Rain Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljao sam i ja o Balatonu i ako uspem da sredim motor, mozda i realizujem tu ideju Lepa tura, lepe slike ... svaka cast... da nema ove poslednje 2 slike, covek bi pomislio da ste isli kolima .. ovako imas dokaz :D Hahahahaha!!! Pazi kad sam pregledao sve slike sa puta i ove dve su jedine sa motorom Evo još jedne....... Da ne bude da sam ja išla busom.....vozom........rolerima.....trotinetom........ ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BladesEyeZ 15 Napisano Jun 9, 2009 DR.Mr, 214 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan koja je ono klopa posle piva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Jun 9, 2009 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan bogami lep provod Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Federfufna 12 Napisano Jun 10, 2009 U prolazu, 64 postova Motocikl: Yamaha XV535 Virago - Purple Rain Prijavi odgovor kao problematičan koja je ono klopa posle piva Zove se LANGOŠ........nešto kao mekika......a od gore pavlaka i sir...... Jaaaaaaaaaaako fino.......i krckavo i mekano...... njam njam njam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jun 10, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan BTW... najbolji Langos je u Segedinu pored autobuske stanice na Trgu Mars. Mali tipp... uzmite Langos sa pavlakom i sirom pa kad vam daju na pultu imate jos stosta... dodajte malo soli i sitno seckanog belog luka u ulju... uhhhhhh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jun 11, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Aaaahhh, uspomene! Gladan sam i putuje mi se! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Jun 11, 2009 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, ajde ako nekoga ne mrzi, neka postavi mapu kako da dodjem do tamo. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blade 0 Napisano Jun 12, 2009 U prolazu, 21 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Z750, BMW K1300R Prijavi odgovor kao problematičan Langoš šajtoš-tejfološ, mmm, koliko sam ih pojeo dok smo švercovali benzin ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mare01 0 Napisano Jun 21, 2009 In memoriam, 61 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na ukazanom putopisu. Pozdrav iz Beograda mare01 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Jun 21, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast druze......lep vikend.... P.S. Ah te vize.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Jun 21, 2009 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan - offujem Evo kako su se proveli moji kolegi na HD skupu na Balatonu baš za vreme našeg relija. I taj cirkus vredi jednom videti: http://www.slike.motorradreisen.at/html/balaton_1.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Jun 21, 2009 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, ajde ako nekoga ne mrzi, neka postavi mapu kako da dodjem do tamo. Pozz Kartu čitaj, seljaka pitaj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Jun 22, 2009 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan stvarno lepo proveden viken ali stvarno,nije daleko a lepo se provedes i provozas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Jun 23, 2009 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav prijatelju, vidim da ste se baaaaaaassssss..........lepo proveli. Super. Pozdrav i Josephu B. iako je bez motora (nadam se da nece potrajati). Ja bio i sada opet u Africi.................kao na robiji..........sem sto se isplati. Pozdrav i meni nepoznatoj devojci, za koju predpostavljam da je tvoja lepsa polovina...... Ciao, i lepe vam voznje zelim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jun 24, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ne pratis na casu, stari moj... http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=34514.0 Ja i dalje cekam taj putopis iz Maroka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...