Jump to content

Moto Zajednica

UmrEla mi HONDA - OPERACIJA USPELA!!! :)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 307 postova

hmmm...eo i bratstvo i jedinstvo se ukljucuje ;)

ajd ovako...

za tu tvoju hondu

posalji mi broj sasije(posto je matora) i ostale podatke pa cu ti pogledati u ponedjeljak kod Škare(suzuki,honda,jamaha,kawasaki)

imam neki popust kod njih kao bratska firma ;)

granica nije problem (moze ZoLee potvrditi) 8)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• hoochie coochie man, 1239 postova
  • Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81

Drugovi, hvala vam puno na podrsci!

Ova lepotica ce opet stati na gume jer je greota da trune u radionici...

Upravo se spremam i idem u radionicu da otvorim glavu sa Scapolom. Jos jednom .. HVALA MU (ovako javno ;D )

ponecu i aparat da dokumentujem sve to pa cu popodne konacno znati sta mi sve treba od delova.

Da ne zaboravim i bokilica sa kojim sam se sinoc cuo telefonom. Hvala mu za gomilu korisnih saveta i na kontaktima koje mi je dao.

Budite sigurni da cu cimati sve koji su se ponudili  :D

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Pa prodje skoro 1 sat

no report yet

ajde, davaj

Eh kad bi ti znao koliki je taj izvestaj  ;D

evo, minut samo .. nesto me zeza net pa tesko kacim slike ... strpljenja molim! :D

Upravo sam dopuzao iz radionice :)

Operacija je pocela danas oko 13.30h

Najpre su skinuti auspusi zajedno sa izduvnim granama, karburatori, kutija u kojoj se nalazi filter vazduha, raskaceni svi kablovi, sajle, poskidani srafovi sa svih nosaca agregata, agregat je skinut sa rama, stavljen na paletu i operacija moze da pocne :)

Prvo da napomenem da sam resio da masinu vratim u tip top stanje tako da smo resili da je CELU rasklopimo izuzev menjaca i radilice koji su u dobrom stanju. Dakle...

Skidamo bregaste, zatim ide glava i kad smo je podigli bilo mi je malo lakse jer su SVI ventili bili ok i ni jedan nije bio ostecen, pokrivljen itd. na moju VELIKU srecu :)

Primecujemo da 3. klip ima lufta i da nije imao nikakvu kompresiju, tj. da karike nisu dobro dihtovale i da mi je zato bacao ulje na 3 auspuh. Nastavljamo ... skidamo cilindre, tj. stubine jer sam resio da promenim karike na sva 4 klipa ...

Zidovi cilindara su u odlicnom stanju, bez ijednog ostecenja, nema nikakvih riseva! uraaa :)

Malo zagledamo u "utrobu" i vidimo komadic spanera koji se polomio prilikom pucanja malog spanera ali na svu srecu upao u centralnu pregradu i lako ga vadimo a pod pritiskom izbacujemo i ostale opiljke... celu utrobu smo oprali benzinom u nekoliko "voda" i stavili da se susi... ;D

Glavu smo okrenuli naopako i nasuli benzin da vidimo da li neki od ventila pusta, medjutim (na sveopste iznenadjenje) ni jedan ne propusta! ...

Sve delove glave smo oprali, tj. odmastili benzinom, oprali pod visokim pritiskom (vodom) i skinuli delove zapeklih dihtunga kako bi ih spremili za ponovno sklapanje.

Ostalo je jos da se uslajfuju ventili, da se nabave delovi koji trebaju da se zamene i honda ce opet krstariti beogradskim asfaltom, a i sire! ;):D

Napravio sam popis delova i potrebno mi je sledece:

1. Gumice ventila - komada 16

2. Opruge ventila - nije pod obavezno ali ako cena nije prevelika, zamenicu i njih

3. Set karika za sva 4 klipa

4. Dihtung glave

5. Dihtung stubina (cilindara)

6. Dihtung bregastih

7. Spaner mali (izmedju bregastih)

8. Spaner veliki (pogonski lanac bregastih) - nije obavezno ali ako cena nije prevelika, zamenio bih i njega

9. Lanac bregasta - bregasta

10. Lanac pogonski - bregasta

Eh sad ... zvacu Saleta iz Trstenika (hvala Bokilicu za kontakt) koji bi trebao da ima sve sto mi treba

Sto se dihtunga tice, tu je "Klinger" (opet hvala Bokilicu :) ) koji radi dihtunge po narudzbini i poznat je po kvalitetu

Ako neko od vas ima jos neki predlog, savet ili reci podrske .. nemojte da se ustrucavate, nego kazite slobodno  :P ;D

edit: karburatore nisam dirao, a voleo bih i to da sredim sad kad je sve napolju ..

Interesuje me ko kvalitetno cisti u ultrazvucnoj kadi, a nije bezobrazan sa cenama i koliko bi to moglo da izadje za 4 komada?

Sad su skinuti i stoje onako vezani 4 komada .. ;D

Iskreno, bojali smo se da je kvar, tj. havarija (u ovom slucaju) mnogo veca ali eto, ipak nije ispalo toliko lose .. i sad kad sredim ovu lepoticu, bicu miran neko vreme ;)8)

@Cope: iskreno se nadam da mi nece biti potreban kredit, ipak su tu ljudi, tj. prijatelji sa foruma koji znaju "neke ljude" koji bi trebalo da budu korektni sa cenama :):P

a evo i malo slika sa danasnje operacije ;D (Momak koji se pojavljuje je nas drugar sa foruma Scapolo, koji ce me zamrzeti posle svega ovog jer nista ne slusam sta mi prica i stalno nesto zapitkujem ;D ;D  ;D  :D ) , da pocnemo:

***NAPOMENA!! NE POKUSAVAJTE OVO KOD KUCE, NA SLIKAMA SU PROFESIONALCI OBUCENI ZA OVAJ POSAO!! :D :D ;D

skinut rezervoar, izduvne grane, poklopac bregastih...

9022d8885b.jpg

detalj, vidi se lanac koji je pukao...

29a01b51a0.jpg

izvadjen agregat...

969f9c22d3.jpg

93fd88958f.jpg

skinuta glava i stubine...

c50a1d5bad.jpg

57f87d6380.jpg

cemu li ovo sluzi, a uz to i ne radi..!? ;D

e621f2d5fc.jpg

samo joj pedale fale i moz' da se tera :D

3d2338633f.jpg

ovo je taj manji spaner i dihtung...

be5b426157.jpg

1061f33f98.jpg

pustili smo je da malo odmara dok ne stignu delovi...

fecd4e180c.jpg

trofej. u pozadini: Scapolo :D

594cacee88.jpg

ventili - pogled odozgo

a8300ceda4.jpg

ventili - pogled odozdo, vide se ventili na 3. cilindru koji nisu radili kako treba...u pozadini: Scapolo ;D

de0df5df62.jpg

usisni otvori

84bfd651bf.jpg

izduvni otvori

19c49f9e76.jpg

to bi bilo to ... sutra zovem Saleta da vidim sta ima od delova, dihtunge cu srediti u ponedeljak-utorak...

i kao sto rekoh, svi saveti, kontakti, reci hvale i podrske su dobrodosli! ;D ;D

hvala svima jos jednom :)

• Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Sreca tvoja, ipak nije nista strasno, gumice su ti oko 6 evra komad, a karike oko 35-6 evra po rupi

• Zainteresovan, 453 postova
  • Motocikl: Magare (F800ST)

Odlicno sto je ovako ispalo, mislim da bolje nije moglo.

Ako te interesuju karike, jedino su one sa tvog spiska sto imam.

Pozz i srecno.

PS  ;) Dobro je da nije gore, prelepa masina...

• Svrati ponekad, 140 postova

Ajmo ljudi,,staroj dami je hitno potrebna transplantacija...gumice ventila,karike,spaner mali i lanac mali bregasta -bregasta..to je pod hitno a ovo ostalo da se nadje sutra..hehehehhe...

@bobangsxr: Sto se gumica tice, imam informaciju da su kvalitetnije 4e komad, sto je prihvatljivo :)

@negro: hvala ti prijatelju .. videcu koliko izadju nove karike, kad menjam ipak bih stavio nove novcijate, da ne razmisljam

ali ako ne uspem to, zvacu tebe budi siguran ;D

@bobangsxr: Sto se gumica tice, imam informaciju da su kvalitetnije 4e komad, sto je prihvatljivo :)

@negro: hvala ti prijatelju .. videcu koliko izadju nove karike, kad menjam ipak bih stavio nove novcijate, da ne razmisljam

ali ako ne uspem to, zvacu tebe budi siguran ;D

Ja sam ti rekao cene okvirno, zimus sam radio moj  motor, pa sam uzimao delove od Saleta i pitao sam ga i za gumice i karike, one cene gore su za fzr 600, ali i za tebe nemogu da budu ni mnogo skuplje ni jeftinije, moze za evro po gumici gore dole kao i za karike. ps Sale sve ima ;)

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

ma super si prosao kako je moglo da bude... taman sada kad ga namestis ima da radi ko zmaj :)

• Drug član, 3025 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

E, sad, vrlo ti je bitno da pre nego sto kupis karike, odneses cilindre na komparator, da se vidi da nisu dobili oval, tj, da su previse postali elipsasti. Ako izlaze iz fabrickih normativa, samo zamena karika ce vrlo kratko da resi problem, brzo ce ponovo da produva. Treci cilindar je uvek problematican, pa je to normalno ;). Od oka ne moze da se vidi u kakvom su stanju cilindri, sem nekih dubljih riseva. Odvoj koju kintu da budes siguran. Ako su u ovalu, neka razbusivanje na neku specijalu, novi klipovi i karike.

Ma koliko ti se to ne dopadalo /finansijski/, obavezno zameni oba lanca bregaste. Kaze teorija, ako je ovaj pukao, zasto ne bi i drugi.

Planirao sam da zamenim oba samo sto hocu da se raspitam na par mesta jer cene dosta variraju...

u Hrvatskoj sam nasao mali i veliki lanac za oko 150-160e, ne znam kakve su cene kod nas, znam da je u Gevari mali lanac 7.000din (malo li je?) :)

imam ja komparator pa cu da improvizujem analizu cilindara ;)

Falaaa :D

Uh, uh, svi deru. Evo cena nekih delova koje sam ja porucivao i kupovao pre par godina, ne verujem da se mnogo promenilo:

LM, lanac veliki je bio 90E, ali je to od prosle godine cena. Ostalo je od ranije.

Polutka leteceg lezaja - 9E, ako menjas sve onda puta 8

Klipnjaca - 207E (hvala Bogu te ti ne treba)

Klip - 50E

Karike - 39E po cilindru set

Lezaj klipnjace - 9E (takodje polutka)

Set dihtunga koji sadrzi sve potrebne dihtunge kao i gumice ventila - bese 70 ili 90E, nisam siguran

Srecno.

• Svrati ponekad, 114 postova
  • Motocikl: Варадеро

Hajde srle promeni naslov teme

Nije tako strašno. Grmeće opet 750-ica kroz ulice grada BGD-a i šire.

Kad si počeo, sad lepo sve opravi i zameni u motoru pa samo menjaš sijalice i ulje.

Pozdrav od kolega i da nam što pre ponovo staneš na dva točka.

;-)

Evo nekih novosti u vezi delova i cena...

Set dihtunga za ceo agregat u koji spadaju i gumice ventila (komada 16)

Dihtung glave, stubina, izduvnih grana,gumice ventila, poklopca bregastih, svih dekli itd izadje oko 100e

Lanac bregasta-bregasta i lanac radilica-bregasta zajedno izadju isto oko 100e

Mali spaner za lanac izmedju bregastih nov dodje oko 50e, a polovan oko 25-30e

Sve cene do sad su ok i mislim da cu moci da isfinansiram sve to.

Ono sto me je najvise sokiralo je cena karika, koje dodju 55e po klipu!, znaci set novih karika za sva 4 klipa (original) kosta 220e. da li zna gde mogu da nadjem NOVE karike (po mogucstvu original) za nizu cenu? ???

I dalje stoji pitanje, da li znate nekog dobrog majstora, a da nije derikoza, kod koga bih mogao da ocistim karburatore u onoj kadici o kojoj svi pricaju? :) (imam 4 karburatora)...

Ja sam karike porucivao od Todorovica iz Balosave, 3tracing.

Vidi kod njih koliko bi bile, a cekanje je pristojno, tipa do 2 nedelje.

Pozz

Nasao sam i karike, samo danas trebam da izmerim klip sa sublerom da vidim da li je u standardu.

Posto ne znam sta je radjeno na motoru pre nego sto je dosao u moje vlasnistvo.

Eto, nasao sam sve delove, jos da skupim pare na jednu gomilu i da porucim sve to .. nadam se da cemo se uskoro videti na drumu ;)

pisacu ovde kako napreduje sklapanje masine ...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja