Jump to content

Moto Zajednica

Pitanje za one sto voze na Bridgeston BT016

Recommended Posts

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Imam malih problema sa ovom gumom. Na jacem kocenju, prednja guma gubi trakciju i krece da poskakuje. Sve je ok u nagibu, mirna je, upravljiva, ali na kocenju je sacuvaj-ti-Boze! X puta mi je blokirao prednji do sada, a nije da su bila neka ludacka zaustavljanja, cak imam utisak da je stara 014 imala bolju trakciju na kocenju, a ono je blago receno uzasna guma.

Nije stvar u prednjoj viljusci, kompresija je dovoljno mekana, sumljam da je stvar u tome sto je ta komponenta po sredini gaznog sloja pretvrda (malo su preterali zarad trajnosti). Mislim da je najbezbolniji izlaz pravilan pritisak u gumi, dakle, NA KOLIKO DA NADUVAM PREDNJU GUMU? Jel neko eksperimentisao sa ovom gumom? Do sada sad vozio na 2.3bar, pa ako neko ima iskustva neka mi da smernice... Svaki savet dobrodosao!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Ne mogu da ti dam smjernice, ali me zanima zasto si izabrao tu gumu?

Na vecini review-a koje sam ja procitao Bridgestone zavrsi medju "trajnim" gumama.

Pogotovo BT20, a za ove trkace se i nisam puno zanimao.

Mnogi se medjutim zale na grip.

Moj MPP 2ct naprijed je na 2.5 i nemam nikakvih problema, a i predje preko 10.000 km.

• Drug član, 4438 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

Maki,

svaka guma ima svoje karakteristike i time sama trazi stelovanje ogibljenja.Moje licno misljenje je da ti je predtvrd zadnji amortizer i da ti gura prednji tocak na ekstremnim kocenjima.Pokisaj da odvrnes malo damping na zadnjem amortizeru,a na prednjoj viljusci pokusaj da se igraj sa reboundom i priloadom.Gumu napumpaj ne vise nego 34psi.

• Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Zadnji amortizer nije sigurno, i ovako moli za pomoc kad mu zabijem gas.

Ima smisla da je rebound viljuske tvrd, pa kad naleti na neravninu (dao bog ima ih), ostane "gore" i pod naletom tezine blokira.

Probacu za pocetak sa pritiskom u gumi, pa cu malo da se vozam i dajem utiske...

• Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

mislim da gresis Maki,ali nema veze i ja dosta puta nisam u pravu ;D ;)

mislim da gresis Maki,ali nema veze i ja dosta puta nisam u pravu ;D ;)

Znam Caca, ali nemam sad vremena da se igram sa ogibljenjem, sledeci vikend mozda, pa cu preneti utiske sta se dogadja.  ;)

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

Ja imam isti problem sa BT020...  Zadnji put mi je toliko proklizala pri kočenju da je bilo bup  >:( 

Nešto definitivno nije u redu sa Bridgestone prednjim gumama... 

PS. po specifikaciji piše da se moja guma duva na 2.5, na toliko je i duvam. Jel treba da smanjim pritisak?

Sad nesto "vracam film" i secam se da sam imao problema prilikom montaze jer ima jako cvrstu karakasu i tesko je legla na felnu. Mozda upravo ta tvrdoca smeta da guma prijanja kako treba, videcemo sta ce biti kad dodam vise tezine na prednji kraj, eto smernice za igranje sa ogibljenjem...  ;)

mi smo imali slicne probleme i na kraju je bio u pitanju zadnji amotrizer,malo nelogicno ali sve je povezano jer su samo dva tocka u pitanju

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja