GIXER 0 Napisano Januar 12, 2007 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam' date=' da dok cekam delovi za turbo, skidam malo tezinu Zašto ne probaš da naðeš Marcesini zadnji toèak od magnezija ? Ja sam ga imao na motoru i to u širini 6,25 cola,a lagan je da nisam mogao da vjerujem da stvarno držim toèak u ruci. Polovan bi se našao za relativno normalnu lovu,a prièe o tome da nesmije biti stariji od 4 godine su malo preuvelièane. Moj je bio star 15 godina i puno puta sam uletio u rupu,ali ništa se nije desilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Januar 13, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam' date=' da dok cekam delovi za turbo, skidam malo tezinu [/quote'] Zašto ne probaš da naðeš Marcesini zadnji toèak od magnezija ? Ja sam ga imao na motoru i to u širini 6,25 cola,a lagan je da nisam mogao da vjerujem da stvarno držim toèak u ruci. Polovan bi se našao za relativno normalnu lovu,a prièe o tome da nesmije biti stariji od 4 godine su malo preuvelièane. Moj je bio star 15 godina i puno puta sam uletio u rupu,ali ništa se nije desilo. Probao sam, da nadem i nasao sam. Prva je kostao 1200 euro bez disk. Toliko ne mogu, da platim. Drugo kostao 700 euro sa diskom i kocnicima sa gumom. Odmah otisao sam da pogledam. Mislili su da toliko ne znam. Bili su od aluminium. :evil: :cry: Sad ispoliracu sve sto je od aluminijuma. Prednja i zadnja felne, i zadnja viljuska. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIXER 0 Napisano Januar 16, 2007 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam' date=' da dok cekam delovi za turbo, skidam malo tezinu [/quote'] Zašto ne probaš da naðeš Marcesini zadnji toèak od magnezija ? Ja sam ga imao na motoru i to u širini 6,25 cola,a lagan je da nisam mogao da vjerujem da stvarno držim toèak u ruci. Polovan bi se našao za relativno normalnu lovu,a prièe o tome da nesmije biti stariji od 4 godine su malo preuvelièane. Moj je bio star 15 godina i puno puta sam uletio u rupu,ali ništa se nije desilo. Probao sam, da nadem i nasao sam. Prva je kostao 1200 euro bez disk. Toliko ne mogu, da platim. Drugo kostao 700 euro sa diskom i kocnicima sa gumom. Odmah otisao sam da pogledam. Mislili su da toliko ne znam. Bili su od aluminium. :evil: :cry: Sad ispoliracu sve sto je od aluminijuma. Prednja i zadnja felne, i zadnja viljuska. Da, to je stvarno previše para jer sam sa svoju bio platio ako se ne varam, 500 maraka,ali još 1998. Dis mi je išao orginal oz ZXR 750. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Januar 16, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Evo takko izgleda prednje felni, kad je skidano farba sa peskom. I ovako kad je polirano. Sad moram jos da poliram zadnja, jer prednja vise bolje. :cry: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Januar 18, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Pa priliku toliko treba za turbo-intercooler. Jos mi fali pumpa za benzin i regulator za pritisak benzina. Ali vec mogu da pocinjem staviti turbo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIXER 0 Napisano Januar 18, 2007 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Bravo majstore, dobro si ti to veæ prikupio. Sada samo još da napraviš granu i air box . Jel ja to vidim na slici "dual stage boost controler" ? Za regulator probaj naruèit onaj što sam ti još prije poslao link jer mislim da to nebi smjelo biti strašno skupo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Februar 5, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Instrument tabla vec gotovo. Neki dan, rasturio sam masinu. Stojeci lezajevi bili su "ispolirani". :cry: Tako izgleda, da moram da menjam i radilicu i pumpa za ulje. Samo nije mi jasno zasto se desilo, kad sve delovi ocistim pre kad stavjam u bloku. Ceo garaza ocistim od prasina. Redovno ulje koristim (Motul 300v 10w-40). Pre sastavjanje svugde stavim ulje. Srafovi stavjam sa momentkljucom. :cry: :cry: :cry: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Februar 5, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio si ziroskop da stavis na ins. tablu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Februar 5, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio si ziroskop da stavis na ins. tablu.... :roll: Molim te objasni mi, sta je ziroskop? Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Februar 5, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan http://cdn.bjbikers.com/images/imported/G2/sOoSz_c5bdiroskopqw5.jpg Ovo (valjda sam dobro postavio sliku) sstruja je verovatno mislio na ziroskop koji se ugradjuje u satelite ili druge spaceship-ove. Verovatno zato sto to vise podseca na svemirski brod nego na motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Februar 5, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Ziroskop ti je instrumet u avionu koji pokazuje nagib letece masine (citaj aviona, helikoptera.... tuningovanog suzukija) u odnosu na tlo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Februar 6, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Da-da, vec znam, samo nikako nije dosao u mozak. :oops: E stvarno to jos nemam, sad razmisjam, kako da stavim. Ili napravicu od prednje tocka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Februar 6, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Mozes naci na nekom vojnom otpadu za sitne pare... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIXER 0 Napisano Februar 7, 2007 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Instrument tabla vec gotovo. Neki dan' date=' rasturio sam masinu. Stojeci lezajevi bili su "ispolirani". :cry: Tako izgleda, da moram da menjam i radilicu i pumpa za ulje. Samo nije mi jasno zasto se desilo, kad sve delovi ocistim pre kad stavjam u bloku. Ceo garaza ocistim od prasina. Redovno ulje koristim (Motul 300v 10w-40). Pre sastavjanje svugde stavim ulje. Srafovi stavjam sa momentkljucom. :cry: :cry: :cry:[/quote'] Tabla odlièno izgleda. Jel su one led diode air/fuell istrument koji pokazuje jel smesa bogata ili siromašna ??? A što se tièe ležajeva,možda nisu dobre tolerancije ili si malo preforsirao mašinu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Februar 7, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Instrument tabla vec gotovo. Neki dan' date=' rasturio sam masinu. Stojeci lezajevi bili su "ispolirani". :cry: Tako izgleda, da moram da menjam i radilicu i pumpa za ulje. Samo nije mi jasno zasto se desilo, kad sve delovi ocistim pre kad stavjam u bloku. Ceo garaza ocistim od prasina. Redovno ulje koristim (Motul 300v 10w-40). Pre sastavjanje svugde stavim ulje. Srafovi stavjam sa momentkljucom. :cry: :cry: :cry:[/quote'] Tabla odlièno izgleda. Jel su one led diode air/fuell istrument koji pokazuje jel smesa bogata ili siromašna ??? Ne, nije. Ledovi sluzi za nitro. Kad sija crvena, onda je aktiviran. Aktiviram sa crvenom dugmom. A zuto je kad ude u motor nitro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIXER 0 Napisano Februar 7, 2007 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno nabavi air/fuel istrument jer kod turba je to najvažnije. Ako ti smjesa ode preko 12:1, ode mašina, gore klipovi,ventili jer nema dobrog hlaðenja termièke grupe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Februar 7, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno nabavi air/fuel istrument jer kod turba je to najvažnije.Ako ti smjesa ode preko 12:1' date=' ode mašina, gore klipovi,ventili jer nema dobrog hlaðenja termièke grupe.[/quote'] To znam, i bas zbog toga stavim lambda sondu. Pa tamo izmerim napon, i preko toga znam, kako stoji smjesa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIXER 0 Napisano Februar 7, 2007 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, mislim da taj istrument i uzima informaciju sa lamda sonde. Ja sam poèeo da pravim taj istrument i to sa led diodama, ali to i nije baš nešto precizno. Bilo bi najbolje uzet širokopojasnu lamda sondu, mislim da ima 5 žica,ona je puno preciznija i može se precizno naštelati smjesa. Jedva èekam da ja opet nabavim nekog uljnog GSXR-a pa da na njega stavim turbo,a Hayabusu bi ostavio u orginalu jer je puno skuplje bilo šta napraviti na Hayabusi nego na starom GSXR-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Februar 15, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Odneo sam motor kod drugara Pozgai, znate on pravi top (ovo je bio reklama :wink: ), i posle 4 dana, gajbu piva, doneo sam kuci. Jos treba da stize novi lezajevi, pa mogu da igram malo sa stelovanjom. :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GIXER 0 Napisano Februar 15, 2007 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Kako si riješio to što je turbina niža od nivoa ulja u karteru ? Po slici mi se èini da nisi stavio 1340 ccm ??? Inaèe, svaka èast, odlièno izgleda ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Februar 15, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan drag mašina izgleda super, svaka èast! ako budeša radio airbrush molim te napiši cenu koliko te izašlo. imam jedno pitanje. da li motor voziš iskljuèivo na trkama ili ti je registrovan i voziš ga u sabraæaju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Februar 15, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan Kako si riješio to što je turbina niža od nivoa ulja u karteru ?Po slici mi se èini da nisi stavio 1340 ccm ??? Inaèe' date=' svaka èast, odlièno izgleda ![/quote'] Ja bas hteo sam da bude nize, da kad upalim motor, da odmah ima ule kod turbo. Ili sta mislis ti, nece biti dobro tako? Ni sam, jer "majstor" Cubi iz Novog Sada nije dobro napravio. Pa dok nije poravjeno, vozim sa 1216ccm. drag mašina izgleda super' date=' svaka èast! ako budeša radio airbrush molim te napiši cenu koliko te izašlo. imam jedno pitanje. da li motor voziš iskljuèivo na trkama ili ti je registrovan i voziš ga u sabraæaju?[/quote'] Registrovan, i nekad (jako retko) vozim u saobracaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Februar 15, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan mislio sam ako nije registrovan mogao si da skineš far i umesto njega staviš hladnjak, a turbinu da postaviš višlje. brat mi je upravo objašnjavao da turbina ne bi trebalo da bude nisko, ispod nivoa ulja, nisam ga baš najbolje razumeo zašto. videæu da mi objasni malo bolje pa æu napisati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drag 6 Napisano Februar 15, 2007 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: ADA Prijavi odgovor kao problematičan mislio sam ako nije registrovan mogao si da skineš far i umesto njega staviš hladnjak' date=' a turbinu da postaviš višlje. brat mi je upravo objašnjavao da turbina ne bi trebalo da bude nisko, ispod nivoa ulja, nisam ga baš najbolje razumeo zašto. videæu da mi objasni malo bolje pa æu napisati.[/quote'] Nije los misjenje. Ako na trkama u Madarskoj ne mogu u prvo 3 mesto, napravicu tako, da umesto fara, stavicu intercooler. Pitaj brat i jedva cekam odgovor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Februar 16, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan brat mi je u nekoj frci, imaæeš odgovor kroz dan-dva. namoliæu njega da on to napišeda ja ne bih preprièavao i nešto pogrešno preneo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...