Jump to content

Moto Zajednica

ispravljanje diskova ?

Recommended Posts

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: virago 535

diskovi na mom motoru su 4 mm  , danas idem da izmerim kod majstora na KOMPARATOR

moguce je i da su plocice ali ja sam pre mesec dana skidao plocice i zamenio im mesta i idalje je bila ista stvar .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: yamaha xj600n

Danas sam bio kod prijatelja koji radi masinsku obradu motora i video  specijalnu masinu za obradu diskova.Masina nije ni slicna strugu, ima dva noza tako da u cugu obradjuje obadve strane diska.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Samo se igrajte  :o :o :o

-Pametni Srbi izmislili način da poprave kočnice, a posle u izveštaju piše "iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad motorciklom" - daleko bilo !!!!

• Drug član, 2143 postova

Samo se igrajte  :o :o :o

-Pametni Srbi izmislili način da poprave kočnice, a posle u izveštaju piše "iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad motorciklom" - daleko bilo !!!!

Upravo tako. Diskovi se zamene i onda je voznja bezbedna.

;)

• U prolazu, 58 postova

meni je problem trenutno da sredim to i nasao sam coveka ko moze da mi odradi to , lik samo radi kocnice na motorima , dako da cu uskoro da zavrsim posao  . ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 500

meni je problem trenutno da sredim to i nasao sam coveka ko moze da mi odradi to , lik samo radi kocnice na motorima , dako da cu uskoro da zavrsim posao  . ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Da nije mozda to Nebojša iz Kruševca vozi suzanu k-4 hiljadarku,a ama i burazera valjda i on vozi neku hiljadarku.Drži radnju za lamele i kočione obloge tamo negde iza KPD-a.

• Drug član, 2318 postova

Diskovi mogu da se isprave, i to nije problem. Ja sam kod drugara posle pada ispravio diskove (koji su su dobro povukli) u Arandjelovcu u firmi "FEP". Stavili smo diskove na presu od 20tona i ostavili preko noci. (naravno pre toga smo ih skinuli sa ploce tj dela koji se montira na tocak znaci samo . znaci raznitovali smo kocionu povrsinu od dela koji se kaci na tocak i stavili u presu). Disk se idealno ispravio, znaci na komparateru odstupanja nije bilo. E sada nije problem ispraviti disk vec je povukla i ona ploca na kojoj se drzi kociona povrsina i pogotovu su pravila problem lezista , tj lezista za nitne koje spajaju kocionu povrsinu i kocioni disk (ono sto si ti obelezio na slici), to je nemoguce doterati. Tako da ako je disk kriv uopste se neisplati upustati se u takve za*ebancije.

E

• U prolazu, 58 postova

Da nije mozda to Nebojša iz Kruševca vozi suzanu k-4 hiljadarku,a ama i burazera valjda i on vozi neku hiljadarku.Drži radnju za lamele i kočione obloge tamo negde iza KPD-a

znam nebojsu super nije on , nego mi jedan majstor dao br. od nekog lika u nis , pa treba da se cujem sa njim i da mu odnesem

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: ...

Pozdrav,evo posto sam ja pre mesec dana (manje-vise) menjao diskove na GSXR -u da vam prenesem moja iskustva.Sto se tice ravnanja rekli su mi da ovde (Vojvodina) ne moze niko da ih uradi.Mozda su me zeznuli mozda ne.Nije to ni bitno toliko jer vidim da ljudi pricaju o tome i da se to verovato radi uspesno.Na dva mesta su mi dva priznata majstora rekla da postoji mogucnost pregrevanja diskova i usled pregrevanja dolazi do lokalnog disbalansa slile kocenja na odredenoj povrsini diska i time se dobijaju propustanja pri kocenju koja izazivaju cimanje napred nazad viljuske  tj kompletnog prednjeg upravljackog dela.

Resenje:Polovni diskovi oba za 120 EUR i vozi misko.

• Zainteresovan, 426 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Ja sam ispravljao disk koji je od pada bio kriv. Bio je kriv ok 5 milimerara i nije se mogao voziti motor. Ispravio sam ga tako sto sam stavio na strug i udarao po metalnom delu koji se nalazi ispod diska, dakle onaj deo koji vezuje disk sa tockom a ispod prstenova. Ne udarati po prstenovoma jer ih mozes ostetiti a neces uspeti da ista poravnjas. Nisam uspeo da izravnjam idealno ali 0,4mm je sasvim ok. Ne tresi niti zapinje.

Obrada diska je uglavnom glupa stvar jer disk trpi trosenje od 1mm, a onda ga treba menjati. Ako ga strugar obradi sa obe strane onda se gubi debljina i desava se da pukne prilikom kocenja, a inace kazu mada ne znam je li istina, da samo povrsinski slij diska koci kako treba a da unutrasnji koji se dobije brusenjem nije kvalitetan i da motor lose koci.

Inace disk ne treba da se klati cima i td, ako se malo klati to znaci da ti je riknuo i da ga menjas. Jbg snaga bez kontrole ne znaci nista.

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Gledao sam u italiji kako mehanicar ispravlja diska od Harleya na panju!

Obelezio gde je disk kriv, cekic i udri, probao ga na stolu za balansiranje odradio jos jednu korekciju i vlasnik harleya se odvezao prezadovoljan jer bi ga zamena kostala 350€ . Inace mehanicar nije kovac po struci vec je bio mehanicar u SBK tima Kawasaki team Bertocchi. Inace uzrok krivljena diska je bio taj sto je neko prilikom zamene gumica na klipovima montirao obicne O ring gumice pa su klesta blokirala.

• U prolazu, 58 postova

uh... drugari ne znam sta da radim , skoro mi je iskrslo nesto puko sam sve pare sto sam imao , trenutno sam bez dinara .

A sad razmisljam da odem do drugara posto on ima strug , da skinem diskove da ih poravnamo ako mozda ne treba da ih ispravljam , pa da vidim kako ce da se ponasaju , ako nista ne bude tj. ako ih budem sjebao , u svakom cu slucaju kupiti druge .

to je samo privremeno dok ne dodjem do kesa , a vozi mi se sad motor samo tako    :-\ :-\ :-\ :-\

• U prolazu, 58 postova

Ti bi bas da stavis glavu u torbu  ???

racunam ne vozim brzo , ali zato obozavam krivine danas sam imao situaciju umalo nisam pao , vracao sam se sa jezera a put je dobar i sav u krivinama tako da sam poludeo i tolko sam se nalozio  ;D ;D , kad u jednom trenurku izletim iz desne i uletim u levu krivinu , tolko sam legao da mi je patika dohvatila asvalt i u tom trenutku sam dodao gas racunajuci da ne padnem motor je poceo da proklizava sa strane i isplatilo se ostao sam na dva tocka  ;D ;D ali priznajem bilo je zajebano , patika mi sve oguljena sa strane

tako da meni kocnice i nisu bas potrebne posto moj stil voznje ne zahteva kocenje pri velikim brzinama  ;D ;D (sala)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja