Brickmann 1 Napisano Novembar 15, 2009 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Ниш, Јужна пруга Prijavi odgovor kao problematičan У потпуности се слажем са Blackbite-ом по питању курблања - и мене су тако учили, једино сам се сада бацио у недоумуцу дали ће мој да стартује на курблу? А да се вратим мало на оне слике са почетка 14-те стране: ево слике Апола са исте стране Ипак има мало разлике... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LUCI6/6/6 1 Napisano Novembar 16, 2009 U prolazu, 63 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan hvaala,nadam se da ce pomoci... jos jedno pitanje,znam da sam dosadan ali...koje svecice su wam u motoru (apollo-u) koja oznaka tacno i gde se moze nabaviti???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brickmann 1 Napisano Novembar 21, 2009 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Ниш, Јужна пруга Prijavi odgovor kao problematičan На мом је још кинеска, чекам да цркне па да је заменим са НГК. Незнам тачно која је НГК, али знам да кошта до 300 дин. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Novembar 21, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice kvaliteta kineskih svecica dosta im varira kvalitet. Fabricka svecica na Sprint Max-u je kod mene sluzila preko 11000 km i jos je potpuno ispravna ali sam je zamenio jer sam je koristio 3 sezone. Sa novom ngk je malo ujednacenije radio. mom komsiji je na Yamasakiju crkla na 50km. Stavio ovu moju kinesku koja m je sluzioa kao rezerva i radila je odlicno dok ovaj nije uzeo drugu. U svakom slucaju vredi staviti Ngk a kinesku sacuvati u rezervi zlu ne trebalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LUCI6/6/6 1 Napisano Novembar 27, 2009 U prolazu, 63 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan [flash=200,200] ee,jel wadio neko katalizator iz auspuha???i kako se ponasao posle toga,jel ima razlike??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Novembar 27, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Јес', вадио Делија и написао је нешто типа како мотор сада "...једе муње и кења громове..". Прелистај тему од почетка. Него, ево идеје за "рек" за ендуро/супермото. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LUCI6/6/6 1 Napisano Novembar 28, 2009 U prolazu, 63 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Sinoc sam vadio katalizatore, majko moja!!Dve tube duzine pakle cigara (katalizatori) kroz koje nemoze svetlsot da prodje a gasovi vrlo tesno,u loncu imas spekatar cevi koji dodatno guse motor. Kada sam skinuo auspuh morao sam da ga upalim i mogu ti reci da jede munje i sere gromove, kulja plamen iz motora (mozes misliti). Ostalo je jos samo matori da zavari cevi i lonac pa da ti kazem konacan sud mada za sada obecava. eee,jel komplikovano izvaditi katalizator...??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dunja07 51 Napisano Novembar 29, 2009 Svrati ponekad, 241 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: HONDA VARADERO XL1000V Prijavi odgovor kao problematičan Pozdraw swima od mene,ja sam Zeljko 77.god iz Panceva sam....za sada Sprint Apollo RX 250 i jako sam zadovoljan sa motorom ...POZZZ!!!......................... MOTORI,MOTORI I SAMO MOTORI!!!!!!!!! Neko je pitao za svecice evo nekoliko tipova po toplotnoj(odgovarajucoj) Vrednosti. NGK -DPR8EA9,DP8EA9 BOSH-XR5DC CHAMPION-RAX94YC DENSO-X24EPRU9 TORCH-D8RTC POZDRAV NADAM SE DA SAM POMOGAO. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Novembar 30, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan 'Ај' Жељко, не стискај се - напиши још нешто о твојим искуствима са "Аполом". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dunja07 51 Napisano Novembar 30, 2009 Svrati ponekad, 241 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: HONDA VARADERO XL1000V Prijavi odgovor kao problematičan Sta reci, a da nije receno? Pratio sam forum od samog pocetka i cini mi se da se decko zove Gliga. Izvinjavam se ako gresim, koji je jako lepo opisao ponasanje motora od izlaska iz radnje pa do danasnjeg dana.SVAKA CAST! Moje iskustvo se i ne razlikuje toliko od ostalih koji su pisali i opisivali mane i vrline motora.Osim sto! Nisam imao problema sa amortizerom.(treba da se napumpa vazduh od prilike 0,8-1 bar u amortizer da bi ublazio udare),nije mi auspuh topio masku niti zadnji migavac, problem sa farom nisam resio jos osvetljava otprilike drugi sprat, imao sam problem sa polugom zadnje kocnice koju sam morao podesavati jer je slabije kocila (nastelovano) i prednjom kocnicom koja mi je u nekom trenutku preskakala sto je jako nezgodno(uzrok je bio sraf koji steluje hod rucice,napravio je rupu na klipu zbog male povrsine naleganja zbog cega sam morao naci drugi sraf i povrsinu klipa ismirglao) pa drugih ozbiljnijih problema nisam ni imao. Na motoru planiram da skinem katalizator koji su me svetovali u servisu "kazu da bas gusi masinu i dosta se greje zbog toga". U motor sipam SHELL 10w-40 4T za cetvorotaktne motore i nisam primetio da ima bilo kakve promene u zvuku prilikom rada. Svecica je NGK DPR8EA9 koja se dobro pokazala i motor nema nikakvih problema u radu sa njom."U servisu su mi isto rekli da motori pojedine serije imaju problema sa bobinom daje slabu struju i motor hoce da zatrza na visokim obrtajima i da bobine zamenjuju u servisu" JA LICNO NISAM IMAO PROBLEMA. To su neke decije bolesti kojih se secam ali su resene manje vise. Inace sa motorom sam veoma zadovoljan i do sada imam 976 km predjenih i uzeo sam ga u Junu mesecu. Pozdravljam sve forumase i zao mi je sto se nisam ranije ukljucio u forum (moj veliki minus). Voleo bi da znam za sledeci skup kada ce biti,gde i koja lokacija. POZDRAV ZA SVE !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LUCI6/6/6 1 Napisano Decembar 1, 2009 U prolazu, 63 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan saznao sam da mi je otisao bendiks na apollo-u... :-X Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Decembar 1, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Sta reci, a da nije receno? Bas naprotiv, dosta si pametnog napisao, treba cuti iskustva i drugih ljudi a ne samo jednog, a mnogo je lakse uporediti probleme kada se javi vise ljudi i proceniti da li su karakteristicni za model, ili odredjeni primerak ili seriju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4407 Napisano Decembar 1, 2009 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Sta reci, a da nije receno? Pratio sam forum od samog pocetka i cini mi se da se decko zove Gliga. Izvinjavam se ako gresim, koji je jako lepo opisao ponasanje motora od izlaska iz radnje pa do danasnjeg dana.SVAKA CAST! Moje iskustvo se i ne razlikuje toliko od ostalih koji su pisali i opisivali mane i vrline motora.Osim sto! Nisam imao problema sa amortizerom.(treba da se napumpa vazduh od prilike 0,8-1 bar u amortizer da bi ublazio udare),nije mi auspuh topio masku niti zadnji migavac, problem sa farom nisam resio jos osvetljava otprilike drugi sprat, imao sam problem sa polugom zadnje kocnice koju sam morao podesavati jer je slabije kocila (nastelovano) i prednjom kocnicom koja mi je u nekom trenutku preskakala sto je jako nezgodno(uzrok je bio sraf koji steluje hod rucice,napravio je rupu na klipu zbog male povrsine naleganja zbog cega sam morao naci drugi sraf i povrsinu klipa ismirglao) pa drugih ozbiljnijih problema nisam ni imao. Na motoru planiram da skinem katalizator koji su me svetovali u servisu "kazu da bas gusi masinu i dosta se greje zbog toga". U motor sipam SHELL 10w-40 4T za cetvorotaktne motore i nisam primetio da ima bilo kakve promene u zvuku prilikom rada. Svecica je NGK DPR8EA9 koja se dobro pokazala i motor nema nikakvih problema u radu sa njom."U servisu su mi isto rekli da motori pojedine serije imaju problema sa bobinom daje slabu struju i motor hoce da zatrza na visokim obrtajima i da bobine zamenjuju u servisu" JA LICNO NISAM IMAO PROBLEMA. To su neke decije bolesti kojih se secam ali su resene manje vise. Inace sa motorom sam veoma zadovoljan i do sada imam 3876 km predjenih i uzeo sam ga u Junu mesecu. Pozdravljam sve forumase i zao mi je sto se nisam ranije ukljucio u forum (moj veliki minus). Voleo bi da znam za sledeci skup kada ce biti,gde i koja lokacija. POZDRAV ZA SVE !!! Dobrodosao Jel ti je zadnji amortizer skroz crn ili ima neke ljubicaste delove? Ljubicasti bi ukazivao na noviju seriju kod koje su reseni neki problemi koje sam ja imao (amortizer, auspuh i jos par sitnica). Ako ga budes redovno odrzavao nema nekog razloga da imas ozbiljnijih problema. Far se podesava na onom sraficu ispod stakla. Ako je on odvrnut skroz i far vise ne reaguje na njegovo pomeranje moraces da skines koplet prednju masku i da smirglas sa unutrasnje gornje strane, tamo gde naleze sam far jer mu je tu ograniceno kretanje. Crveno zaokruzeni srafovi drze komplet masku a smirglas tamo gde je zuto Ne mozes preterati sa smirglanjem samo se trudi da skidas sto ravnomernije da ne bi ostalo praznog prostora negde (ulazi voda, stroka i tako to). Verovali ili ne fabricki je ugradjena Philips-ova sijalica i to HS1, 35/35W. Ima li to kod nas u prodaji? Kada se jednom far podesi kako treba svetli bas dobro. Ja sam nedavno obavio servis na 7500, bukvalno samo zamena ulja i filtera. Trebao bih i ventile da nastelujem jer ih do sada nisam dirao i pomalo lupaju. Sad sam vec na 8000km, od sredine maja kada je kupljen. Naputovao se, navozao, izorao suma i suma. Jos me nikada nije izneverio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dabec 3 Napisano Decembar 1, 2009 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan ima li nekih klipova o ovom motoru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dunja07 51 Napisano Decembar 2, 2009 Svrati ponekad, 241 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: HONDA VARADERO XL1000V Prijavi odgovor kao problematičan HVALA NA DOBRODOSLICI GLIGO!! Amortizer mi je skroz crn osim nalepnice koja je srebrne boje. Problem nastaje ukoliko nije amortizer propisano napumpan u samom startu koriscenja motora, tada procuri.Hvala za trud i slike koje opisuju stelovanje fara,mislio sam da mora nesto od takve obrade(prerade). Desni migavac mi nije cak ni boju promenio jos je kao nov, a od topljenja ni traga, visina izduva kod mene je niza od visine migavca,izduvni gasovi idu ispod migavca i tako da dosada nisam imao probleme, jos sam i preventivno stavio bakarnu krivinu od centralnog grejanja (bez varenja) tacno se poklapa sa unutrasnjom cevi od izduva i isekao krivinu pod uglom od 90 stepeni i gasove sam usmerio jos nize prema dole tako da sada tek nema problema sa gasovima, a izgleda kao fabricki i ne strci ni santimeta.Takvu krivinu mozes da nadjes ko god ugradjuje centralno grejanje u obliku slova "U" ( neznam tacno kojeg je Ф)tako da kada je iseces na pola dobijes zeljen ugao izduva jednostavno i EXTRA se slaze sa izduvom. POZDRAV Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4407 Napisano Decembar 2, 2009 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan @ dabec: Ja nisam uspeo nikakve klipove da nadjem. Ima nesto klipova od modela A30-31 sto je ista masina ali u kros/enduro varijanti @ dunja07: Vidis moracu da obratim paznju na amortizer kada/ako jednom stigne i zamene mi ga u garanciji kao sto su obecali da hoce. Auspuh sam davno sredio, navario kod majstora komad krivine koji usmerava gasove na dole i prema spolja. Ne izgleda posebno lepo ali radi posao za sve pare Zanimljivo je da ni meni taj zmigavac nije nikada promenio boju a cak je i radio, samo sto se sav oklembesio od toplote, kao da zeli da iscuri sa motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Decembar 3, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Жељко, а чиме си допумпао амортизер, тј. где си нашао пумпу са наставком за тај "шредер" вентил? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4407 Napisano Decembar 3, 2009 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ima u biciklistickim prodavnicama Amortizeri na bajsovima vecinom imaju mogucnost pumpanja tako da u je tom svetu pumpa za njih jos uvek cesta pojava. Ventil je naravno isti kao i "automobilski" samo sto je pumpa mnogo manje zapremine jer su kolicine vazduha manje i sprecava da nesto vazduha izadje kada se ista odvaja od ventila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dunja07 51 Napisano Decembar 3, 2009 Svrati ponekad, 241 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: HONDA VARADERO XL1000V Prijavi odgovor kao problematičan Napumpao ga je drugar koji je inace vulkanizer,nista specijalno.Zorge vidim da se razumes dosta u motore i tehniku ali prateci forum nisam video sta vozis pa me interesuje da opises i podelis iskustva o tvom motoru i njegovom odrzavanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Decembar 4, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan 'Оћеш да делим искуства о мом моторићу и његовом одржавању? Шта ће ти то? Томос АТХ је одавно испричана прича. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dunja07 51 Napisano Decembar 4, 2009 Svrati ponekad, 241 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: HONDA VARADERO XL1000V Prijavi odgovor kao problematičan Odlican motor ja sam ga prodao pre 8 god i prosle godine na motoskupu u Pancevu ponovo sam ga video, bio sam odusevljen jos u onom (fabrickom stanju) kakvog sam ga i prodao sa istom tablicom BC.2066. Bio je prva serija koja je izasla 1988 god.i kostao je 820.00 din i kupljen na benzinskoj pumpi u Smederevu. Belo crne boje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Decembar 5, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan И мој - децембар '88., бело-црни. Добар, али само за неке основне потребе превоза на два точка типа обиласка атара и слично, тамо где сам одређујеш ритам вожње. Ал' немој да оффујемо тему. Кажи ти нама како је са "Спринтовим" сервисима у Панчеву, има ли га и какав је? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Decembar 5, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Виђу шта ми послаше из "Аполоа": 36-ца за 2010. годину. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Decembar 5, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj Apollo mi se sve vise i vise svidja ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Decembar 5, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Vise bih se odusevio da su unapredili sediste i stavili kvalitetniji lanac. Mozda cak i 520, jer za 250ccm nema potrebe, a moze se naci kineski za male pare, jer se njegov veoma brzo razvlaci, a lanac od renomiranih proizvodjaca u toj dimenziji i nije bas najjeftiniji. Livene felne na supermotu me isto ne odusevljavaju. Bitna prednost bi mogla da bude H4 sijalica, ako odgovara 55/60w standardu. Inace hod amortizera je prilicno zanimljiv, steta sto ne napisase i za zadnji, s'tim da bi se on i iskoristio trebali bi biti malo meksi. Moguce je da osim iste brojke tvrdji setup na SM-u, a meksi na enduru, pa su oni po hodu isti cisto iz prakticnih razloga. Sto se tice auspuha, pa i ne vidim veliku prednost, mozda je malo lepsi, ali mi se cini i bespotrebno masivniji. Volan bi mogao biti nesto nizi i siri, malo boljeg oblika, bar kada je enduro verzija u pitanju, da se vozac manje znoji na offu i lakse obara 21". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...