Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

:hej:   :zvizduk:  
Samo me zanima kakvo je to pozitivno i negativno pucanje iz auspuha, prosvetlite me :D
Inace Losa je smesa cim ti puca, inace je normalno da puca..... Sonda ubacuje vazduh u auspuh kako bi se smanjili stetni gasovi ( ne pitajte me kako funkcionise i ja ne kapiram ) i onda sagorevaju naknadno u topu i tu nastaje magija :D .

Inace ne moze da vam bude strasno kao meni kad rokne iz topa, ko misli da lazem neka pita mileta :D:jee:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Go fuck yourself!, 823 postova
  • Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije...

:hej:   :zvizduk:  

Samo me zanima kakvo je to pozitivno i negativno pucanje iz auspuha, prosvetlite me :D

Inace Losa je smesa cim ti puca, inace je normalno da puca..... Sonda ubacuje vazduh u auspuh kako bi se smanjili stetni gasovi ( ne pitajte me kako funkcionise i ja ne kapiram ) i onda sagorevaju naknadno u topu i tu nastaje magija :D .

Inace ne moze da vam bude strasno kao meni kad rokne iz topa, ko misli da lazem neka pita mileta :D:jee:

Pojma nemam, meni puca samo kada skinem lonac... :na_glavi:

Hahah, pa mora jbg, ipak si na 600ccm :P

• YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250

Mare i Mile, kakvi ste producenti :P:jee:

@MileM

Jel se to alarm aktivirao kada ste prošli??? :lol:

Zajedno smo dali po gasu pa odzvanja na alarmne sisteme hahahahah.

Nastradali mikrofoni tokom snimanja:

vintage-microphones.jpg

• Podržavam 1

Mare i Mile, kakvi ste producenti :P:jee:

@MileM

Jel se to alarm aktivirao kada ste prošli??? :lol:

Meni se desava to redovno :D . A onda cika vanzemaljci jure i upucuju raznorazne pretnje i psovke. Popicu ban ako napisem listu, malo je podugacka :D

• Drug Član, 370 postova
  • Motocikl: Sprint Apollo RX250

:hej::zvizduk:

Ma kao loše pucanje tj nepozeljno smatram to što puca kad ima previše goriva i u motoru se dešavaju štetne eksplozije tzv prevremene detonacije,to je kad klip još uvek ide na gore a gorivo se zapali,od toga može da pukne radilica,klip ili bilo šta.Zato to kažem "negativno" pucanje.

A to sto nama puca je pozitivno.

Ne bi opet trebalo da puca kad bi ja imao egr ventil i katalizatore i fabrički auspuh a i te lamda sonde.

Medjutim apolo fabrički nema lamda sonde jer je stariji model masine,a egr i katalizatore sam ja uklonio tako da je auspuh samo cevka do topa a top je home made akrapovic,svecicu sam proveravao,smesu extra namestio onako smedja boja ali sakuplja se po malo goriva u auspuhu pa se kad pustim gas zapali se pa seva pozadi...

Jel imaš neki sportski auspuh na kawi il je fabrički?

Džoni koga smatraš pod vanzemaljce, momke u plavom ili građane??? :)

Hahah, ma samo neka roka, što više decibela, više zabave :sampion:

Mare sportski je, tj. nije fabrički, vidi se na snimku koji je Mile okačio.

Delkevic aftermarket. Fabricki je previse tih. Kod mene je jako prosto resenje da se spreci pucanje, ne znam da li ima to kod vas mada ne verujem . MAda iskreno me mrzi, i ovako mi je interesantno kad rokne nekad. Inace pod vanzemaljcima smatram pajkane :D

Delkevic aftermarket. Fabricki je previse tih. Kod mene je jako prosto resenje da se spreci pucanje, ne znam da li ima to kod vas mada ne verujem . MAda iskreno me mrzi, i ovako mi je interesantno kad rokne nekad. Inace pod vanzemaljcima smatram pajkane :D

Ćuti onda, dobro je dok samo psuju... :lol::takoje:

• Drug Član, 370 postova

Čuo sam zvuk u videu,dobro se čuje,nego nisam nigde video auspuh pa zato pitam,nisam obraco paznju.

Kakvo je to rešenje da ne puca?

Zato sto je to ,,fals`` lonac :D . Inace su otvorene cevi samo. 
Auspuh je fabricki meni ispod motora. Vidi se u par kadrova. Inace ne znam koliko ste vi primetili koji imate otvoree izduve, ali sigurno vas primecuju 200% vise.. Kada ne vide moraju da cuju . . . Inace mogu da vma kazem da sam prijatno iznenadjen apolom. Dosta visoka masina, ne izgleda kao ostali kinezi, ima malo veci kvalitet izrade. Lepo ide. Mana kolko sam primetio je mnogo mek zadnji amortizer, ali i to moze da se sredi. Super su vam masine 

• Podržavam 1

• Drug Član, 370 postova

Zato sto je to ,,fals`` lonac :D . Inace su otvorene cevi samo.

Auspuh je fabricki meni ispod motora. Vidi se u par kadrova. Inace ne znam koliko ste vi primetili koji imate otvoree izduve, ali sigurno vas primecuju 200% vise.. Kada ne vide moraju da cuju . . . Inace mogu da vma kazem da sam prijatno iznenadjen apolom. Dosta visoka masina, ne izgleda kao ostali kinezi, ima malo veci kvalitet izrade. Lepo ide. Mana kolko sam primetio je mnogo mek zadnji amortizer, ali i to moze da se sredi. Super su vam masine

Amortizer može da se podešava,a moj je dosta tvrdji od fabrickog podešavanja,ja sam ga rastavljao,menjao ulje i semeringe i mira da se pumpa bar jednom mesečno,vazdušni je amortizer a od vožnje po malo ispušta,tako je većini sa vazdušnim amortizerima.

Jesi Mile ti pumpao amortizer ili ništa nisi dirao?

• Drug Član, 370 postova

Ja ga pumpam na 10 bara a evo sad posle mesec dana proverim i pritisak je 6bara.

Kad napumpas bude malo tvrdji ali najbitnije je što bude stabilniji u krivinama i ne odskace nego udaris u rupu on upije i vrati se gore,a kad je skroz prazan onda radi samo opruga pa kad udari u rupu nastavi da odskace ko trampolina.

P normalno da ce da se cuje jace kad ima 400 kubika vise i svaki cilindar je kao rezervoar pulseru . + je cevka u topu fi 65 pa na kraju nagli konus fi95  :lol:  :lol:  :lol: 
Resenje da ne puca iz auspuha ( na mom motoru)je:  kada se skine rezervoar na kutiji filtera vazduha ima crevo koje izvlaci vazduh iz samog filtera vazduha i ubacuje do jednog dela koji dalje prenosi (valjda) do auspuha, to se zapuse sve cevke i smanji pucanje 99%. Onaj 1%............ pa recimo da kazem da je tada detonacija ravna pola kilu tnt-a  :lol:  .
Kod vas bi trebalo da se pronadje prava smesa kada se skine auspuh ili stavi drugi, najbolje odma i neki malo protocniji filter da stavite, i onda stelovanje karbova do jaja...... ali opet ne eliminise 100% jednostavno mora :)

• Drug Član, 370 postova

Meni je sve extra nastelovano,ali izgleda da mora da puca,nema on previše goriva pa da siklja u auspuh pa se zapali,svećica mi je bas ona smedja boja koje i treba da bude,troši mi 3,3 l sa ovim mojim načinom vožnje,ali puca ko lud haahaha, a ja to neću da eliminisem jer je ovako dobro,meni se svidja

Evo dukati kome su sve uradili da nasteluju i ne pomaze nista, nista mu ne semta sem sto ce morati cesce da menja izolaciju u auspusima . 

Meteorolog jesi provalio da je Miletu lonac sada sa leve strane?

Bas drugačije izgleda.

E pa nije, koliko sam provalio to mu je još uvek samo ukras. Cevka je sa desne strane, prazna..  :)

@Vuk

Pa jbg, Vuče, er6n ima više ccm-a i cilindar više...  :P  :sampion:

@Ostali

Ja uopšte ne štelujem, podešavam, pumpam moj amort, mada meni je drugačiji od vašeg.  :na_glavi:

Inače, prilično je tvrd  :lol3:

prodajem apola za 650 evra mozemo i da se dogovorimo HITNO mi je potreban novac.

Pada cena polako... :tuzno::dobar: hahaha :lol:

Moju ponudu već imaš...  :takoje:

I što si tražio gumu kad ga ipak prodaješ??? :stabre:

• U prolazu, 42 postova

prodajem apola za 650 evra mozemo i da se dogovorimo HITNO mi je potreban novac.

Pada cena polako... :tuzno::dobar: hahaha :lol:

Moju ponudu već imaš...  :takoje:

I što si tražio gumu kad ga ipak prodaješ??? :stabre:

iskrslo mi je nesto a inace nisam mislio da ga prodajem .

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja