Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• Go fuck yourself!, 823 postova
  • Motocikl: 4X4 egzotika iz Azije...

Da li je ovo normalno ili je ipak vise rastegnut lanac. Evo slike ovo je obican srafciger. Pa ako je neko siguran da mu je normalno zategnut lanac neka proveri dokle moze da okrene tocak sa srafcigerom u zupcaniku.

post-29350-0-16565700-1424715999_thumb.jpg

E Mile sad sam proverio, čak sam i štrafciger gurnuo :lol:

Ne mogu da napravim pun krug sa njim, prelazi nešto malo vertikalnu osu točka.

Meni je na 7om podeoku onaj španer za lanac. Dozvolio sam lancu da igra 5cm gore-dole.

Mislim da je sasvim u redu, a negde sam i video da tako treba za SM klasu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

I jel neko ima ideju čime bismo mogli da glačamo te naše felne da malo poprime hromiran izgled???

Ne bih da je farbam. Možda postoji neka tkanina, folija, npr ona folija unutar paklice (pljuge)...?

• YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250

Da li je ovo normalno ili je ipak vise rastegnut lanac. Evo slike ovo je obican srafciger. Pa ako je neko siguran da mu je normalno zategnut lanac neka proveri dokle moze da okrene tocak sa srafcigerom u zupcaniku.

post-29350-0-16565700-1424715999_thumb.jpg

E Mile sad sam proverio, čak sam i štrafciger gurnuo :lol:

Ne mogu da napravim pun krug sa njim, prelazi nešto malo vertikalnu osu točka.

Meni je na 7om podeoku onaj španer za lanac. Dozvolio sam lancu da igra 5cm gore-dole.

Mislim da je sasvim u redu, a negde sam i video da tako treba za SM klasu.

Koliko sam te shvatio znaci meni je vise rastegnut lanac ti si manje mogo da obrnes tocak dok je bio srafciger u zupcaniku?

Koliko sam te zhvatio znaci meni je vise rastegnut lanac ti si manje mogo da obrnes tocak dok je bio srafciger u zupcaniku?

Tako se i meni čini da ti je malo više rastegnutiji.

Pogledaj na kom podeoku (vertikalna crtica) ti je španer.:takoje:

I kad ga budeš dotezao, pazi, obe strane steži simultano, tj. onaj šraf što gura španer okreći za po pola kruga (ili ceo) prvo

sa jedne pa onda i sa druge strane. :D

• Drug Član, 370 postova
  • Motocikl: Sprint Apollo RX250

Meteorolože jel su tebi felne sive ili nekad bile hromirane pa sa vremenom izgubile sjaj?

Moje su crne,tako fabrički,pa mi nije padalo na pamet da poliram. :neznam:

Što se tiče lanca ja sam tatego tako da negde na sredini radi do 2cm,tj 2 gore, 2 dole što mu dodje 4.

Lanac nije zategnut isto u svim položajima amortizera,to sam primetio,proverite i vi.

Meteorolože jel su tebi felne sive ili nekad bile hromirane pa sa vremenom izgubile sjaj?

Moje su crne,tako fabrički,pa mi nije padalo na pamet da poliram. :neznam:

Što se tiče lanca ja sam tatego tako da negde na sredini radi do 2cm,tj 2 gore, 2 dole što mu dodje 4.

Lanac nije zategnut isto u svim položajima amortizera,to sam primetio,proverite i vi.

Meni su pepeljasto-sivkaste :bljak:

Voleo bih da imaju hrom izgled. :lol:

Nemam pojma kako, onda moje nemaju fabričku boju :stabre:

Nije, nije, npr kad kad vas sedne dvoje na apollo-a (ili pri dočeku posle skoka :moto3:), amort se skupi, motor nalegne i lanac se olabavi više.

Zato imamo one stvari (ne znam ime) sa donje strane lanca koje služe da isti ne ispadne sa zupčanika.

• Drug Član, 370 postova

Ma i tvoje su fabričke,samo od starijeg modela,moj i Miletov su noviji i evo vidiš da su crne,pogledaj sliku što je Mile stavio,i njemu je crna felna.

Ta stvar se zove chain guide,služi da zadrži lanac da se ne rasklima levo-desno i ne spadne sa lancanika.

Znam da nije isto,najzategnutiji je lanac kad he vila u paralelno sa podlogom,tad je najveće rastojanje od lancanika do lancanika..

• Drug Član, 370 postova

Stajao je na onoj stolici,hahahahahah :P

Nego šta, na stolici kao gospodin :lol:

Pa naravno,ja sve radim da njemu bude udobno :takoje:

Ma odvezem ga do majstora znam ga pouzdan pa cu sa njim to da odradim posto nikad nisam to radio. Samo su mi jednom zatezali lanac na 150km (prvi servis) i zatezali su ga tako sto sam ja sedeo na motor.

Ma i tvoje su fabričke,samo od starijeg modela,moj i Miletov su noviji i evo vidiš da su crne,pogledaj sliku što je Mile stavio,i njemu je crna felna.

Ta stvar se zove chain guide,služi da zadrži lanac da se ne rasklima levo-desno i ne spadne sa lancanika.

Znam da nije isto,najzategnutiji je lanac kad he vila u paralelno sa podlogom,tad je najveće rastojanje od lancanika do lancanika..

Kako starijeg pa i moj je 2009o godište???

A vidi stvarno, i MIletove su crne.

Pa eto onda, složismo se i za lanac :lol:

• Drug Član, 370 postova

Ma ti u sprintu su dokazano najgori Majstori.

Ne znaju bre nista,njima ne bi ni srafciger poverio na čuvanje,sećam se iz ranijih postova da je nego odvezo na servis i vratio se,zatekao ih kako nov ne razradjen motor turiraju u visoke obrtaje.i da ne nabrajam dalje...

I meni mile tako ide srafciger,malo samo stane ranije,možda dva zuba pre tvog,tako da dobro ti je.

Ma odvezem ga do majstora znam ga pouzdan pa cu sa njim to da odradim posto nikad nisam to radio. Samo su mi jednom zatezali lanac na 150km (prvi servis) i zatezali su ga tako sto sam ja sedeo na motor.

Kakvi likovi...ahahaha :lol:

auu, dok si sedeo...

Ma nije ti to ništa teško, imaš i tutorijale na YT-u :takoje:

• Drug Član, 370 postova

Pa eto vidiš,ima različitih modela,jedan sto sam gledao pre ovog mog što sam hteo da kupim imao je sive felne,a moj,miletov i od mog jednog ortaka iz bg su crne,i tebi su sa tim felnama druge vile a i amort mislim da ti nije ovaj noviji rozi nego ti bio onaj prvi model,naravno to je anbeast promenio :jee:

Pa eto vidiš,ima različitih modela,jedan sto sam gledao pre ovog mog što sam hteo da kupim imao je sive felne,a moj,miletov i od mog jednog ortaka iz bg su crne,i tebi su sa tim felnama druge vile a i amort mislim da ti nije ovaj noviji rozi nego ti bio onaj prvi model,naravno to je anbeast promenio :jee:

Nemam pojma, moguće je da jeste, ali opet kako više modela a isto godište, isti model???:stabre:

E definitivno moram da vidim još nekog apollo-a.

Jedino sam za amort siguran da nije fabrički, stavljen je džapaneze :care:

• Drug Član, 370 postova

Ma Mile to ti je prost i brz posao,evo konkretno kod apola:

Odvijes malo onaj glavni sraf tj osovinu zadnjeg točka,onda uzmeš kljuc kolko se sećam 14-15 i imaš sa strane one navrtke i sraf mali koji je zasrafljen u vilu i kad ga odvijas zateže se kanac tako što taj staf gura osovinu u nazad.

Okreneš 1/4 kruga levo pa desno pa opet levo i opet desno i videćeš kako se zateže lanac,pa vidi kolko ti dovoljno,onda samo zategnes tocak i rešeno :goodluck:

• Drug Član, 370 postova

Nemam pojma, moguće je da jeste, ali opet kako više modela a isto godište, isti model???:stabre:

E definitivno moram da vidim još nekog apollo-a.

Jedino sam za amort siguran da nije fabrički, stavljen je džapaneze :care:

Pa eto kazem ti ja jer sam video,sa ovim ortakom se vozim baš često i sve izgleda isto ali ima dosta drugačijih stvari.

Sedište mu je tvrdje,drugačija prednja vila,zadnji amortizer crn,drugačiji airbox,drugačiji cdi,ispod sedišta one šipke sto ustvari drže rep su vislje nego moje....

Tako da ni ja ne kapiram,kao da su kinezi montirali šta im se našlo pod ruku :stabre::lol:

Dobro ovi nisu bili toliko losi osim sto je taj covek dao sinu da se uci na moj motor znam da se cudio kako je srednji amort meksi, posto obicno skutere rade...

To je bio prvi i zadnji put da sam ga odvezo na servis. Sve sam radim i 1000puta mi je tako bolje.

Imam neku ideju u vezi plastikarcinskih guma. Sta mislite da li bi bolje guma prijanjala na asvalt ako skalperom urezem crtice, tj. samo provucem skalper.

Ako me ne razumete nacrtacu na sliku...

• Drug Član, 370 postova

Da olabavis osovinu,onda one srafove sa strane u levo a navrtke u desno,one drže kontru da se ne bi sraf slučajno zavio,znaci sraf odvijes za jednu četvrtinu u levo,a navrtku u desno da stegnes kontru i tako kolko puta si sa leve strane toliko isto i sa desne i na kraju zasrafis osovinu.

Tako da ni ja ne kapiram,kao da su kinezi montirali šta im se našlo pod ruku :stabre::lol:

Nije nego je izgleda svaki apollo jedinstven.

Na svetu ne postoje dva ista apollo-a. :care:

Imam neku ideju u vezi plastikarcinskih guma. Sta mislite da li bi bolje guma prijanjala na asvalt ako skalperom urezem crtice, tj. samo provucem skalper.

Ako me ne razumete nacrtacu na sliku...

Što se tiče dotezanja lanca Mare ti je objasnio, isto bih ti i ja napisao.:D

U brale, ne znam koliko je to pametno...:zbunjen:

Hoćeš linije da urežeš na fabričke gume?

Inače ta plastična guma je pravljena da traje, nema baš neki grip :lol:

Neki lik je forumu pričao kako je sa tim kingston gumama prešao preko 30000 km a nije se smanjila šara mnogo...:lol:

• Drug Član, 370 postova

Ko da je pravljen po porudzbini hahahaa, dobro zato i jeste apolo poseban motor,jeste da se kvari više od pulsera ali nekako mi nije teško da ka popravim i to sve sto sredim je neka sitnica,kratak poso,i uradim to s ljubavlju.

Drago mi je kad ga provozam po Bg i gde god prodjem Apollo privlači pogled,svi ga gledaju,nema ko se ne okrene.

I to je neka vrsta ljubavi. :moto3:

• Drug Član, 370 postova

Ne bi ništa značilo urezivanje skalperom,za grip je najbitnija površina prijanjanja i materijal tj kvalitet gume koju ova plastika nema.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja