Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 241 postova
  • Motocikl: HONDA VARADERO XL1000V

Prosli vikend Apollo presao "u cugu" 250km po terenima Cacka, Dragaceva i Ivanjice... Vreo dan, sve pretezno bilo brdo a i solidna suvozaca.

Svi smo se "u komadu" vratili u bazu, samo suvozacica ima problema sa sedenjem...

Slika nema - ali sledeci put ce ih biti!

Poz.

Svaka cast na voznji i kilometrazi.

Mislio sam na jedno okupljanje da se zakaze okupljanje i druzenje celi dan sa razmenom iskustava i moto tajni nas APOLLASA. :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ja sam za. Ako nema ko drugi eto mene kod vas u pancevu pa nesto cemo da smislimo. Samo mi pusti br.

Danas je palo novo prijateljstvo i zajednicka voznja sve cestitke za momke iz bg. VAVA i PEDJA odlicni momci i ortaci!! :takoje: Sledeci put slike sa voznje pozdrav za sve sa foruma.. :zdravo:

• zaludan, 383 postova

Evo i mene mala pauza, ima dosta novih apolasa pozdrav za iste, racunajte i na mene za sledecu voznju malo da se druzimo i zlo nemislimo :takoje: .

P.S. Sta je sa mikijem nije valjda da ga je komsinica uzela pod svoje?

• Svrati ponekad, 139 postova
  • Motocikl: SUZUKI GS-500

Zdravo,

U petak vece - pred vikend, moj Apollo je otpusten iz APOLLO KLINIKE - Cacak, gde je lezao nekoliko dana da mu se uradi redovan servis na 1.000km. U subotu sam ga ceo dan "mazio i pazio", glancao i dolivao ga najkvalitetnijim mazivima i ostalim dodacima - da se sto pre oporavi od bolnickog soka i bude u najboljoj kondiciji.

Nedelja izjutra i krece se put sela Tijanja - krajnja destinacija "Energetska livada" (koga vise zanima - Google tema "Tijanje - Dragacevo"). Vozi se preko 20Km planinskog puta koji krivuda i zavija obroncima Jelice planine. Put asfaltni, sa dosta krivina, uspona i nizbrdica, mestimicno propao i potonuo usled klizista. Ima i rizle zaostale od zime i kisa. Ima deonica gde se prolazi kroz tunel listopadne sume. Za voznju - potrebna maksimalna koncentracija!

Rpm 3.500...5.500 u II-III stepenu prenosa i Apollo poslusno jezdi noseci me sa suvozacicom. Opterecenje masine i rama - full!

I konaco se ukazuje nadaleko cuvena livada sa hrastom u sredini... stigli smo na odrediste.

post-3073-0-42405500-1309180299_thumb.jpg

post-3073-0-23896500-1309180306_thumb.jpg

Apollo zasluzeno odmara u hladu i "puni bateriju"

post-3073-0-30497200-1309180270_thumb.jpg

I suvozacica meditira na planinskom vazduhu ispod lekovitog hrasta

post-3073-0-99962200-1309180433_thumb.jpg

Slikanje za dokazni materijal:

post-3073-0-67200500-1309180445_thumb.jpg

post-3073-0-16099700-1309180462_thumb.jpg

I na kraju: gde su motori - tu su i devojke!

post-3073-0-86657800-1309180454_thumb.jpg

Nisam siguran dal' zbog lekovitog vazduha, pozitivne energije ili neceg treceg - ali povratak u Cacak je proteko lako. Ovog puta preko Dragacevskog sela Markovice, podno Ovcara, poznatog po velikim ostrim serpetntinama, nama ovog puta nizbrdo! Poneka prigusena detonacija iz izduva i eto nas zacas na magistrali Uzice - Cacak. Apollo iako dobro natovaren, sa lakocom jezdi 80km/h (nazalost -15%).

Usled "velike brzine" a i nakupljene velike kolicine pozitivne energije, "omasih" skretanje za Cacak i pravac Preljinska Baluga... lokacija gde se sastaju Zapadna Morava i Cemernica.

Apollo sa lakocom pregazi nekoliko stotina metara puta kuda traktori izvlace pesak iz Morave i donese nas do predivnih sprudova...

post-3073-0-41323100-1309181342_thumb.jpg

U brdu ventilator nije palio - ali na traktorskom putu jeste! Izgasih ga na "panik taster" da mu hladnjak produva ventilator, a onda i na kontak kljuc.

post-3073-0-76090100-1309181350_thumb.jpg

Mini brzaci, sprudovi, jezerca, ostrvca, kupacice (bilo je isuvise hladno za bikini)...

post-3073-0-46370200-1309181358_thumb.jpg

post-3073-0-47903300-1309181373_thumb.jpg

post-3073-0-42993200-1309181379_thumb.jpg

post-3073-0-59744800-1309181365_thumb.jpg

Poz.

P.S. utisci:

- Apollo lepo vuce uzbrdo sa dva putnika, cak brze nego sto krivine mogu da se savladaju,

- Lepo mu radi motorno kocenje,

- Na umerenom danu se ne pregreva, cak ni na usponima, max. opterecen,

- Preko 5...6000rpm vibracije i zvonjava su ogromne i nepodnosljive i ne moze se brze vrteti,

- Za suvozaca - sediste i prostor su premaleni, moze max. 15tak minuta voznje, preko toga mucenje,

- Apollo ne voli brzak voznju na magistralnim putevima, opet zbog pomenutih vibracija,

- Na vrucem asfaltu gume su sasvim OK, ali opasno su skliske na hladnom, mokrom, i asfaltu na kome ima peska!

- Lako gazi dzombaste traktorima razrovane puteve, cak i sa suvozacem, tad voli da upali ventilator za dodatno hladjenje!

- Apollo voli da se slika, pogotovu sa devojkama!

• Drug član, 3087 postova

Ако неко није обратио пажњу на табелу у тесту кога сам поменуо или није хтео да се бакће са руским, ево интересантних резултата мерења снаге мотора:

201106150932_016_moto_0611_024_no_copyright.png

Црвена крива је снага, плава - обртни моменат. Обртаји су обележени на дну.

Руси измерили 14 коња :stabre:

• Svrati ponekad, 134 postova

Ма, нису у праву. Аполо има 15 коња (14 + возач). :D

Данас, на скоро 7000 ми је процурео хладњак.

Поздрав свима.

Ако неко није обратио пажњу на табелу у тесту кога сам поменуо или није хтео да се бакће са руским, ево интересантних резултата мерења снаге мотора:

201106150932_016_moto_0611_024_no_copyright.png

Црвена крива је снага, плава - обртни моменат. Обртаји су обележени на дну.

Руси измерили 14 коња :stabre:

Da, ja sam prethodni tekst pisao pre nego sto sam procitao Ruski... za neke stvari vec "znao" ili pak "osecao".

Kako ja tumacim ovaj dijagram:

- Ispod 3.500rpm ga ne vredi vrteti, mada povlaci vec od 3.000 (moje iskustvo)

- Na 4.400rpm razvija najveci obrtni moment, tj. najvecu vucnu silu na zadnjem tocku. Znaci u I stepenu prenosa na 4.400 obrtaja moze da se popne uz najveci uspon!

- Na 6.700rpm razvija najvecu snagu (umnozak obrtnog momenta i ugaone brzine (snaga je brzina vrsenja rada)), sto bi se moglo tumaciti da u V stepenu prenosa ce tada razviti najvecu brzinu. No i ovo treba shvatiti samo uslovno, ako je otpor vazduha manji, otpor trenja tocka o podlogu manji, vozac laksi, motorcikl moze da nastavi da ubrzava i sa manje od 14ks, tj. preko 6.700rpm.

- Optimalna voznja bi bila izmedju 4.400 do 6.700rpm.

- Idealna kriva snage i momenta motora bila bi kada se tacke max momenta i max snage - priblizno poklapaju i to je idealna voznja. U slucaju Loncina to nije ni priblizno.

- Preko 6.000 ga prakticno ne vredi vrteti, ne dobija se nista u povecanju snage. Moj i ne moze da se vrti preko 6.000 i par stotina, mislim da je zasticen/limitiran CDI-om. Na CDI dolazi 6 zica, umesto najcesce 4, moguce je da koristi informaciju o brzini i sa davaca na zadnjem tocku.

- 14Ks su izmerili instrumentima na zadnjem tocku. 18Ks se dobija merenjem na radilici (probnom stolu?). Znaci oko 20-25% su gubici u menjacu i na lancu. Meni trosi manje od 3L /100Km sto je OK za 14Ks, to sam i osetio. Za 18-20Ks MORALO bi biti 4L min.

- Poznato je da Kinezi "naduvavaju" tehnicke karakteristike, pa postoje kineske, japanske i nemacke konjske snage i dosta se razlikuju u realnosti! Verovatno upravo gledate u kompjuterske zvuznike nazivne snage 250W PMO a velicine teglice za ljutu papriku. Da, mogu da daju 250W prevedeno u zvucni pritisak, ali u trajanju od nekoliko milisekundi - a ne ceo dan! Tako i Loncin samo na probnom stolu moze da razvije tih 18Ks na nekiliko hiljaditih delova sekunde - a da se ne raspadne.

- Za gume su rekli da su lose, sto se vec znalo. Slicno je i kod ostalih moto brendova - za prvu ugradnju se koriste nesto jeftiniji pneumatici radi manje konacne cene.

- Ruski novinar je dosta napljuvao Apollo u raznim aspektima, vozili su primerak izvadjen direktno iz sanduka, sto znaci nekompletiran i nepodesen. Pitanje je koliko ga je ko (pot/pret)platio, pa u skladu sa time i tekst (afirmativan ili negativan).

Moj zakljucak: analizirajucu kinesku moto industriju koja navire kod nas, Apollo je jedan veoma interesantan proizvod. Nije ni najkvalitetniji, nije ni najlepsi, nije ni najudobniji, nije ni najjeftiniji... ali u gradaciji: skuter - moped - motoric - motorcikl - motor - motorcina, Apollo JESTE MOTORCIKL! dok je mnostvo i dalje u klasi MOTORICI.

Poz.

Поздрав свима.

E, ovo ti je merenje snage - za peticu!

Mozda bi za trunku bilo tacnije: 14 konjiskih snaga + 1 magareca (vozacka)!

Ma, mani sekiraciju, video sam Honda Dominatror/SLR, vazdusara od 650cm, a ulje se hladi u ramu...pa i tu pukne crevce i propiski ulje na spoju sa masinom.

Poz.

• Drug član, 3087 postova

Поздрав свима.

О, па где си ти Нишки?

Нема те к'о ексера у праху!

Evo od mene slicku. Sledeci put organizujemo neku ozbiljniju voznjicu i zezanje.post-14609-0-09187800-1309162236_thumb.jpg

Jel' ovo foto-montaza ili stvarno 3 kom Apoll-a na jednom mestu?

Gde je nastala ova slicica?

Poz.

:nanana:

Evo od mene slicku. Sledeci put organizujemo neku ozbiljniju voznjicu i zezanje.post-14609-0-09187800-1309162236_thumb.jpg

Jel' ovo foto-montaza ili stvarno 3 kom Apoll-a na jednom mestu?

Gde je nastala ova slicica?

Poz.

Pozdrav !! Slika je nastala za vreme jednog druzenja u Pancevu,inace falio je jos jedan APOLLO (MIKIPA)koji nije mogao da nam se pridruzi toga dana.Slikano je na MONCI Pancevacka staza za moto kros gde smo gledali trening motokrosera i uzivali u vratolomijama. Sa Vavom i Pedjom (Provokator) planiramo jednu voznju duze relacije Fruska gora,Baranda,Bela Crkva..., pa koje zainteresovan neka se javi. :zdravo:

ZA malogZmaja, sto se tice Mikija srecno je zaljubljen pa nema toliko vremena za voznju i druzenje,sa nama naravno! :neznam:

• zaludan, 383 postova

Поздрав свима.

О, па где си ти Нишки?

Нема те к'о ексера у праху!

Jest stvarno Niski nije te bilo dugoooo..... Ukini celu vertikalu i nema problema.

Sto se tice snage kad pretocimo to u praksu dvoje ljudi izvlaci svuda ko hoce malo da eksperimentise moze da menja lancanike za menje tj vece.

Polemika dal kupiti Apolla ili ne verovatno ne ako nemate zelju/iskustva sami da ga opravljate i prckate...

Ali vizuelni utisak koji ostavlja ko ne zna sta je ustvari svi misle da je KTM, dosta je robusni od qinkija bas dosta...

Sto se tice broja obrtaja mislim da sat laze kao i za kilometrazu. Npr. jedno jutro ide do 8000 rpr i 125km, a sledece 7400 rpr i 132 km.

Ko ima zelju da menja gume najeftinije su u motoboxu prednja i zadnja 110/70 i 130/70 contiatac cirka oko 10 000din

ostali proizvodjaci oko 20 000 din i tesko se nalaze iste gume nosi kawa ern 5 mislim do 2005 godista....

Sto se druzenja tice jedna subota ili nedelja, samo da nadjemo put sa mnogo krivina i sa dobrom kafanom :takoje: .

cbr je nazalost juce prodat :) ali dosao je vfr 750,cak ni é& novi zakon za 18 god ?

Daj neku sliku ergele!!! :moto3:

Pitanje - LEZAJEVI (lageri):

Zna li ko TACNO koje lezejeve nosi Appollo u viljuskama?

Konkretno mislim na prednju, jer mi se posle 1000km pojavilo malo lufta sa leve strane. Nemoze da se dotegne.

Znam ja da je to 6905/61905 ali me interesuje proizvodjac? Da li su stavili Kinu (120-140din/kom), Nemacku (FAG oko 1.600din/kom), Svedsku (SKF 2000din/kom ) ili Italiju (INA) ili Japan KOYO (1800-1900din/kom)?

Ja sam nasao i Japan (NTN oko 1100din/kom), kao najoptimalnija cena, njih nose i HONDE i to u vitalnim delovim motora.

Opet je tu dilema - vise trilema...

- Serviser ce reci (u garanciji), pa sta ti je ovo? cekace da pocne 1cm da lupa pa da naruci iz NS, a dobice verovatno Kina, kvalitet 120din.

- Ako kupim nesto bolje, a to je 40Eu + 10Eu cupanje iz tocka... (vredi li Apollo za takvu investiciju? pitanje je?)

- Opet, to je Kineski motor, pa mu sleduju i Kineski lezajevi od 140din, logicno, pa da nesto sam eksperimentisem i menjam... pa koliko traju... (inace za Kineski motor ISKLJUCIVO koristim Kineski alat (komplet svih gedora = 300din (slovima: tristadinara - Roda/Merkator), nisam valjda poludeo da Nemackim kljucem otkinem Kineski saf !!!)

- Ti lageri idu ispred glave (glava kao deo ljudskog tela), ako se to razleti ili blokira pri 60-80km/h eto belaja (sok soba)... da je na zadnjoj viljusci - nalaze se iza zadnjice (zadnjica kao deo ljudskog tela), opet je malo lakse... manje ce da boli

- Na TOMOS automaticicu sam stavljao lezajcice od 60-100din (Kina "CX"), pa pocne to da riba i da dobija lufta vec posle par stotina km, dok se nisam "otovorio" FAG-ovim iz Portugala (10tak Eu) i trajno resio kotrljanje TOMOS-a po putu...

Cekam savet?

Poz.

P.S. Keeway Speed 150, 5g./8.500km, zazor u lezajevima 0/0!

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

skines dimenzije i kupis u IKL/u (industrija kuglicnih lezajeva) domaca proizvodnja, kvaltitet svetski :takoje:

skines dimenzije i kupis u IKL/u (industrija kuglicnih lezajeva) domaca proizvodnja, kvaltitet svetski :takoje:

Dimenzija: 25x42x9

Koliko ja znam, IKL vise ne postoji (postoji samo lokacija za prodaju), a ni njihovi lezajevi na trzistu.

Poz.

• zaludan, 383 postova

@misko 32

Na TOMOS automaticicu sam stavljao lezajcice od 60-100din (Kina "CX"), pa pocne to da riba i da dobija lufta vec posle par stotina km, dok se nisam "otovorio" FAG-ovim iz Portugala (10tak Eu) i trajno resio kotrljanje TOMOS-a po putu...

Evo sam si sebi odgovori cim menjas posle toliko vremena, sigurno se neisplati jbg da je motor kako treba ti sem ulja i filtera prvih 5000 km nisi trebao da imas troskova ali posto nije tako....... Imas i drugu stvar ko ce svakih 6 meseci da skida tocak da izbija lezaj itd. itd. ovako zamenis jednom i to je to.

Sto se ikl-a tice neradi on podavno, ali jos ima lezajeva po prodavnicama u zalihama i nije los kvalitet oni su sve izvozili za INU tj. pravili za njih.

• Svrati ponekad, 140 postova

Drugari bajkeri samo da se javim da sam ziv i zdrav :takoje: Drago mi je sto je sto je odrzano druzenje APOLASA i istovremeno mi je krivo sto nisam bio sto sam bio odsutan.... VOZITE i UZIVAJTE :moto3::takoje:

@Mali zmaju pozzz te komsinica :lol:

• Drug član, 966 postova
  • Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N

pozdrav drugari! evo i mene u Apollo sekti!

imam Apolla starog malo jache od godinu i 2 meseca. uzeo sam ga pre 10ak dana, sa 5500km, u super stanju, sa skinutim nalepnicama. poshto mi je tako crn sav neshto njanjav, 2 sata sam se igrao sa nalepnicama, shablonima, i skalpelom, i napravio neshto shto se meni lichno bolje....drugi je prednji blatobran, stavljena druga guvernala, i stavio Universal Rally Hand Guards... zamenio sam mu odmah i gume, kupio sam Continental Contitwist SM gume. nisam ga vozio sa starim gumama, tako da ne mogu da uporednim koliko se sad drugachije ponasha. sutra cju da mu stavim i zelene reflektujucje trake na tochkove, a u sredu idem da napravim nosach za kofer...evo i dve slike, sa starim i novim gumama...

i da! ako nekome trebaju moje stare original gume, neka se javi, pa da neshto smislimo :) ...prednja je preshla 5500km, zadnja je preshla 500 jer je bila zamenjena nekom drugom (tom na prvoj slici)....

Slika 1

Slika 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja