vukan 4 Napisano Maj 10, 2009 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Beograd, Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Evo par reci o BFG motociklu u koji se ugradjivao GS/GSA agregat od 1.3L. Nisam video da se pisalo o ovome (mozda gresim) a smatram da je zanimljivo Posto sam veliki zaljubljenik u Citroen, pogotovo u hidraulicare, i posto posedujem bas model GS (kao i BX) evo malo podataka o ovom hibridnom cudu na dva tocka. Taj agregat od 1300ccm je vazdusno hladjen boxer sa 4 cilindra (sa po dva ventila) i daje snagu od oko 75ks (10ks vise nego u verziji za automobil). motor je iz ovog Citroen GSA Kako je nastao BFG: 1978 god, francusko ministarstvo objavljuje konkurs za konstrukciju serijskog motocikla za potrebe vojnih i policijskih sluzbi. Na konkursu pobedjuje tim od tri inzinjera: Louis Boccardo, Dominique Favario i Thierry Grange. Oni su pod imenom BFG (po inicijalima prezimena) predlozili da se u motocikl ugradjuju vec postojeci elementi koje proizvodi francuska auto industrija. Tako je motor uzet od GS/GSA a npr. komandna tabla od Renault 5 dok je far uzet od Renault 16, itd. Proizvelo se ukupno 450 komada od kojih je 100 otislo u vladine sluzbe. Iz finansijskih razloga proizvodnja je stala negde oko 1988.g. Tehnicke karakteristike: Engine Type: Citroën GSA type, 1 299cm3 capacity, 4 horizontally opposed air cooled cylinders Power output: 70 bhp (51 kW) at 5 500 rpm Maximum torque: 100 Nm (75 lbs.ft) at 3 250 rpm Ignition: Electronic Alternator: 480 W Battery: 18 Ah, 12 V Weight Dry weight: 290 kg Max weight: 490 kg Capacities Fuel tank capacity: 22 litres Engine oil capacity: 4 litres Gearbox oil capacity: 4 litres A evo i kako zvuci: Takodje je postojao i model MF koji je koristio dvocilindricni motor zapremine 652ccm od Citroen Visa, LN i Axel. Citroen Visa iz kog je preuzet agregat za model MF Tehnicke karakteristike modela MF: Bore and stroke: 77 x 70 mm Cubic capacity: 652 cm3 Compression ratio: 9,2 : 1 Carburettor: 1 x Solex 26/38 CSI .Ignition: Electronic A.E.I. Thomson Gearbox: 5 speed Wheelbase: 1 425 mm Height: 740 mm Weight: 190 kg. Max. power: 36 bhp @5 500 rpm Max. torque: 5,3 kgm. at 3 500 rpm Fuel consumption: 5 litres/100 km korisni linkovi: http://www.bfg.asso.fr http://www.citroenet.org.uk/miscellaneous/bfg/bfg.htm http://lanemotormuseum.org/collection/motorcycles/299-bfg-1300-1982 http://www.cats-citroen.net/citroen_features/bfg/index.html 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Madhead 14 Napisano Maj 10, 2009 Svrati ponekad, 210 postova Prijavi odgovor kao problematičan veoma zanimljiv motor! i dosta lepo objasnjeno, svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Maj 10, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan mnogo mi se svidja pogotovu tezina njegova ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole grunf 100 Napisano Maj 10, 2009 http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova Lokacija: beograd Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg Prijavi odgovor kao problematičan ja sam ljubitelj spaceka !! 2CV sam vozio godinama ,,,danas dan bi ga vozio da nema siledzija koji stalno zure ,,,,a spale nije za to!! Prelep egzotican mottor! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jumbo 8 Napisano Maj 11, 2009 U prolazu, 24 postova Lokacija: LAZAREVAC Motocikl: VN15 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam postovalac Citroena pogotovo hidraulicara, vozim jednu xantiu. Nisam to hteo da pisem. Krle iz Kule (mislim da sad zivi u Novom Sadu )je prvo napravio motocikl sa spacekovim motoromi ramom od NSU ili nesto tako, a pre dve godine je napravio remek delo: motor na kome je vecina delova bila od spaceka. Taj motor je bio izlozen na sajmu u NS pretprosle godine. Na zalost slike nemam, mozda ih neko ima pa bi bilo dobro da ih postavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippo 45 Napisano Maj 27, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: Liberty 125&KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, posebno kolegi Djoletu grunfu , imao sam tri spaleta (66' , 74' i 87' "Chaki" ) neprevazidjeni automobil i neponovljivo iskustvo! Takva kola se vishe ne prave ! Slican pokusaj (takodje uspeo) motocikl sa spaletovim ili dijaninim motorom prikazan je i na internacionalnom skupu vlasnika citroen vozila ,mislim da je to bilo 99'god. u Italiji i bio je vise kao omaz starom Indian Chief-u ! Pokusacu da nadjem i tu sliku , do tada evo nesto za Jumbo-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippo 45 Napisano Maj 27, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: Liberty 125&KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Mala ispravka ,skup u italiji (Vinadio ) je bio avgusta 2003.god a tu je i slika o kojoj sam prichao..Inache DJ grunfe posedujem slike sa tog skupa sa gomilom invetivno doradjenih spacheka pa ukoliko te interesuje poslacu ti ih na mail . Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippo 45 Napisano Maj 27, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: Liberty 125&KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Josh jedan trike i choperica , takodje sa 2cv motorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole grunf 100 Napisano Maj 28, 2009 http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova Lokacija: beograd Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg Prijavi odgovor kao problematičan Shalji slike obavezno na djordje71@yahoo.com ...e kad se samo setim jedne dijane dak kako sam se slatko vozio pa to je bio kamper ,teretnjak , kucica za igranje mojoj cerki unese igracke ,ne mozes je isterati iz kutije pozadi e spavala je preko dana unutra . A mashina radio sam generalne sam menjao "naocharke budzio delove sta je sve tu moglo da se doda i grunfuje sad ne mozews na ovim novim krsevima nista da budzis!! Kad malo razmislim to i nije auto to je zivotna filozofija ,poslednji trzaji hipi pokreta! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Maj 28, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ako nije problem da se te slike ovde stave,ima i drugih zainteresovanih. Inace vec duze vreme razmisljam o pravljenju neceg sa dijaninom masinom.Dobijam jednu dzabe samo treba da odem po nju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Maj 28, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Pridruzujem se molbi da te slike okacis ovde , jos jedan bivsi spacek-dijana frik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djole grunf 100 Napisano Maj 28, 2009 http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova Lokacija: beograd Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg Prijavi odgovor kao problematičan Bajkeri spachekisti da osbujemo podforum? dajte slike sve ko sta ima!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippo 45 Napisano Maj 28, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: Liberty 125&KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Oki doki, stavljam par slika sa susreta a zainteresovanima mogu i da narezem CD sa gomilom raznih slika ,uglavnom 2cv. Nazalost nisam bio na samom meetingu iz finansijskih razloga. Slike mi je dao drugar Davor (tzar). Za pochetak ,ovako se putovalo (jedan deo ture ) auto voz .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippo 45 Napisano Maj 28, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: Liberty 125&KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan par slika o samom mestu odrzavanja mitinga .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippo 45 Napisano Maj 28, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: Liberty 125&KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dobri primerci ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippo 45 Napisano Maj 29, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: Liberty 125&KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Josh malo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippo 45 Napisano Maj 29, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: Liberty 125&KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippo 45 Napisano Maj 29, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: Liberty 125&KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan :o ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippo 45 Napisano Maj 29, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: Liberty 125&KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippo 45 Napisano Maj 29, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: Liberty 125&KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippo 45 Napisano Maj 29, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: Liberty 125&KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan I za kraj... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippo 45 Napisano Maj 29, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: Liberty 125&KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je samo mali deo slika koje posedujem , kao sto rekoh ,narezacu zainteresovanima - kontaktirajte me na mail ! Pozdrav ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Jun 1, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za slike,super su. Prosle godine sam radio jednog spaceka,pa sam ga za par dana koliko je bio kod mene,bas zavoleo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippo 45 Napisano Jun 1, 2009 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: Liberty 125&KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam to zadovoljstvo da ih vozim 8 godina,jedini problem su bile gume (125X15) dok ih nadjesh nove -rodish mechku,nazalost sva tri su morala da odu ,jedan za drugim,jedan za delove,drugog je kupio neki pecarosh a treci je kod predsednika kluba spachekista u valjevu... ma , samo da dodjem do kinte pazaricu ga opet,sigurno! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHO 598 Napisano Jul 21, 2009 Svrati ponekad, 370 postova Lokacija: Beograd Motocikl: HONDA CB250, HONDA CB360,MZ es 175/1 1966, Triumph Thunderbird 900 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Ranih 90 jedan primerak BFG-a je vidjen u Beogradu. Bilo bi OK ovaj tekst i fotografije postaviti i na http://www.citroenforumsrbije.com/index.php. Sve pohvale autoru na podsecanju na jedan vrlo zanimljiv proekat moto i auto industrije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...