Jump to content

Moto Zajednica

Avalski put, 1000 ruža, 29.04.09.

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 218 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

@Facko , taj se strucnjak na srpskom kaze "vestak". To je strucnjak koji daje misljenje koje se uvazava na sudu. Ali ste svakako tmorali policajcima da kazete da je pomerio kombi posle sudara,verovatno ste za to delo imali i svedoke?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 12 postova

Pa da, kazali smo policajcima.Iimali smo svedoka, koji je to primetio, mi i možda nebi pošto smo bili previše zbunjeni u tom momentu. Svakako ču o ovome još šta da napišem, tako da če imat ova priča kraj. Da se zna kako je sve završilo.

• U prolazu, 12 postova

Ono što sam reko, reko sam. Ono, što ja kažem nikad ne zaboravim.Treba da na forumu objasnim postupke nakon saobračajne. Vjerovatno, če netko ko ovo pročita, da če mu koristit.

Javljam se opet nakon mesec i po. Šta se zbilo u međuvremenu? Što se tiče policije mogu da kažem, da na Uviđanje sa strane policije nemam nikakvih primedbi. Policajci, i ako su stigli kasno, napisali su kakvu su situacijo zatekli i kakav je po njihome bio uzrok. Napisali su tačno tako kako je bilo. Tu nema šta. Njihov postupak, kakav je bio, bio je korektan i nema veze što sam stranac. Bilo je nekih glasina sa strane domačina na kraju udesa: Pa on je starnac, kao treba štitit domačeg. Neznam, kako bi se osječali vozači sa Republike Srbije da se u državama EU tretiraju po tretmanu domači – strani. Pa sad nema veze, sve u svemu još jednom da kažem na Uviđaj policije: NEMAM PRIMEDBI. POLICAJCI SU STVARNO URADILI I ODRADILI POSAO KAO PROFESIONALCI. U OVOM SLUČAJU TREBA DA POHVALIM SPI ZA UVIĐAJE BEOGRAD, da su korektno obavili svoj posao. Možda bi trebalo ali neču imena policajcev da objavljam. Ako ona dvojica, koja su došli na uviđaj čitajo ovo treba da se ponose sa svojim poslom i ako su još mladi. U isto vrijme jako sam zahvalan prijateljima iz BG da so mi pomogli da taj Uviđaj stigne u moje ruke u SLO. Koliko vrijedi ovo prijateljstvo zna samo onaj, koji je bio u situaciji ko ja. Stranac se teško snalazi u situaciji, koja je bila slična mojoj, pa i ako znam nenako jezik i nekako čitam čirilico, težko je.

Sad počnije odiseada:

Da kažem ovako. Svi, koji posječujete države EU, najeba….i ste kao i ja u slučaju saobračajke. Možda ja više od vas. Motor je popravljen na BMW servisu, moje ozljede su izlječene, počnije postupak sa osiguranjem. Sva šteta koja je počinjena u državama bivše YU treba da se pojedinačno rješava na osiguranju počinitelja udesa. To znači jednostavno ovako:

Ako ja udarim ili udari u mene netko sa područja EU, kde je osiguran motocikl, avto, kamion, u mene na području bivših republika YU rješava se to lako. Osiguranja imaju između sebe dogovore se i to je lako. Oštjetu dobiš lako, bez advokata, bez problema.

Kad ja udarim ili udari u mene netko sa područja bivše YU na teritoriju bivša YU treba da se rešava odštetni primer na osiguranju, gde je osiguran počinitelj udesa. U mom primeru: Ddor Novi Sad.

Objašnenje:

U mom primeru biče težko. Što?

Prvo oštjete, pošto je krivac iz Republike Srbije: Za ozlijede  su oštjete u Republiki Srbijii 5 puta nižje nego u Sloveniji. Kad bi bio krivac ja, za udes bi dobio za ozlijede od osiguranja  od 4000 do 5000 EUR ( ove sume su po rečenicama advokata). Možda su za područje Republike Srbije ovo velike cifre. Štete je bilo na motoru za više od 5100 EUR ( kaciga i oprema nije ušteta) i da nije ništa vidjet. Treba je znat, da je motor godište 2008 i da se djelovi iz Njemačke dobavljaju u boji motora. To znači, da je treba menjat sve djelove, koji su oštječeni. Meni kažu prijatelji u klubu: Eeeeeeeee stari moj, za ove pare možeš kupit skoro novog Japanca…..he, he malog Japanca od 600 kubika. Prvo ja nemam Japanca, da bi voleo Japanca ja bi sigurno imao Goldwing ili Hondo Pan european ili Kawasaki GTR kupio bi ga. Ali to nije moj stil motora. Moj BMW R1200RT sa svu opremu, sa navigacijo, sa trkačkim izduvom za BMW CUP, pojačan sa čipovima je bio preko je bio 20500 EUR i neču da mi neki šelebajzari vare neke plastike i farbaju. Motor je bio prijed usesa ka nov. I posle udesa treba da bude takav!

A šta če da kaže osiguranje? Ništa, za mene i isto važi za sve državljane bivših republika YU bilo kde šta se šta desi: TRAŽITE ADVOKATA, AL ADVOKATA, KOJI SE SPOZNAJE NA SAOBRAČAJ I NE ŠTEDITE NOVAC ZA ADVOKATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Završetak:

Na kraju:

Bolje da sam bio krivac ja. Dobio bi za ozlijede onoliko, kolika je bila šteta na motoru. Ima još nekih osiguranja……Sad ču da se zajeba….m za ono što mi pripada.

Bit če još nastavka, sve ču napisat, sve u smislu da znate, šta vas zadesi, ono što je mene izpod Avale,  u državama EU. Ako ima ko nekih rešenja ili ima ko poznatog dobrog advokata sa područja BG ili NS nek mi šalje PM, bit ču mu jako zahvalan i neču zaboravit!

Pozdrav svima na BJ BIKERS

Vidimo se na 10. MOTO SUSRETU MC COYOTE od 17-19 Jula 2009 u Pančevu

Srečko

• Zainteresovan, 712 postova
  • Motocikl: cbr900rr

E Srecko, Srecko. Znas kako kazu, najvaznije je da si ti dobro.

Sto se tice novca i problema sa naplatom osiguranja, ne mogu ti pomoci, osim da ti pruzim moralnu podrsku. I za nas je avantura naplatiti osiguranje, a tek za vas...

Ima pravnika ovde na forumu, pa se nadam da ce ti neko pomoci ili poslati kontakt za odgovarajuceg advokata.

Pozdrav i da ste zivi i zdravi.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

E, (ne)sretni Srecko, ipak si sretan, kad se sve zbroji i oduzme.

Cim sam vidio ono "kurir" i "express" na kombiju,odmah mi je sve bilo jasno.

Sad malo generalizujem (znam da ne valja), ali i sam sam nekad vozio takav kombi i mogu ti reci da nije bilo ni jednog normalnog (ukljucujuci i mene) u cijeloj firmi. Skoro svaki dan je bilo neko vece ili manje lupanje, a kombi star godinu dana izgleda kao da je bio u Dakaru.

Fora je u tome sto te firme ne rade na vrijeme nego na normu. Kad zavrsis sto imas na listi za taj dan, zavrsio si radni dan, pa je dalje nepotrebno pricati.

Znaci sretno ti zahebavanje sa osiguranjem i nek si ziv i zdrav jos mnogo let.  ;)

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: otisao...

ma cinjenica je da su kuriri najzivcaniji vozaci...i naravno tu je opet i beli kombi na vidiku (kao i uvek) ali nije samo sto se tice kombija i cetvorotockasa, i dostavljaci na motociklima su isto jednako zivcani i jednako lose postuju saobracajna pravila, da vidite samo kako se ponasaju ovde u novom sadu, pa to je zivi haos.

iskreno se nadam da ce sve proci kako treba i da ce se troskovi srediti preko osiguranja jer vi stvarno niste krivi za debila u kombiju koju "sece" krivinu.

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Update teme... godinu dana posle...

Video sam Srečka sinoć, kod Kojota u Pančevu. I kao što mi uvek bude puno srce kada odgledam film sa hepi-endom, bio sam srećam i sinoć kada mi je uz piće ispričao rasplet priče o svojoj nezgodi. Advokat koji ga je zastupao je uradio dobar posao, i osiguranje mu je u potpunosti nadoknadilo štetu koju mu je napravio vozač kombija, i materijalnu i nematerijalnu. I iskreno mi je drago zbog toga  ;D

A još mi je draže što sam ponovo video Srečka, koji je i ove godine napravio turu kroz Srbiju i iza sebe ostavio više hiljada km. I želim mu još mnogo, mnogo lepih momenata u narednim hiljadama!

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F

E ovo se zove hepi end ;D

Verujte mi da nisam ni sumljao da ce mu sve biti ispalceno.I meni se nesto slicno desilo,do duse sa autom i posle dva meseca sve je bilo ispalceno,jeste da je bilo zvanja i price preko telefona  dosta zivaca potroseno ali je vredelo.Cak sam i dobio vise nego sto sam ocekivao ;)

Drago mi je zbog nasih momaka koji su bili tu da pomognu Srecku.Svaka cast svim momcima ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja