Jump to content

Moto Zajednica

backfire ili ti pucanje iz auspuha

Recommended Posts

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Evo nesto u zadnje vrijeme mi se desava da mi motor puca kao oni stari americki auti iz 50-ih.

Kad pustim gas, cak i na malim obrtajima bukvalno prdne, znaci ne da pukne kao kad se mladi preseravaju sa kill-switch-om nego,

pusti kao nekog tihomira  ;D. Ako sam na vecim obrtajima, onda zna i da grune bas pravo.

E, sad, meni je otprilike jasno kako do toga dolazi, tj. na ovaj ili onaj nacin mi se nakupi smjese u cilindru, koja se konacno zapali i pukne,

ali je pitanje sta sve moze da dovede do skupljanja goriva u cilindru.

Znaci, pada mi na pamet da je nesto sa paljenjem, koje malo radi, malo ne radi. Ili moze da bude i do karba?

Svjecice su nove (2 dana), a kad sam izvadio stare 3 su bile svijetle, a jedna crna. Sta je to? Sta?  ;D

poz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Secas li se sa kog cilindra je ta crna?Tu je verovatno problem,a svasta moze da bude.Nivo goriva,zazor ventila,sama svecica.Kad si zadnji put sinhronizovao karburatore

E da! Sta bi s' onim "vetrom"?

Crna je sa 3-eg cilindra. Sinhroniziro karburatore nikad.

Vjetar je "on hold" do sutra, bio sam prezauzet. Jos sutra radim, pa onda dugi weekend, pa cu skinuti "winter finger protection system" da vidimo ima li uticaja. Povaditi cu i svjecice da vidim da li 3-ca "pocinje da odstupa".

Ja sam prvo pomislio na bobine ili kablove, tj. neki los kontakt kao uzrok "prduckanja"  ;D

Motor je inace presao kamaru km, od cega samo ove zime nekih 16-ak 000, bez pipanja.

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

i ja imam isti problem. kada se zaletim i pustim gas kao kokice da se kokaju. isto i na mali obrtajima. imam otvoreni top, ali nemoguce da se toliko cuje zbog toga. ali karbovi su mi stelovani pre mozda 3-4k km  ??? ???

i ja imam isti problem. kada se zaletim i pustim gas kao kokice da se kokaju. isto i na mali obrtajima. imam otvoreni top, ali nemoguce da se toliko cuje zbog toga. ali karbovi su mi stelovani pre mozda 3-4k km  ??? ???

Tvoj problem mi zvuci manje kao problem. Kod mene nema "kokanja" nego obican zvuk kocenja motorom, pa onda kad skoro stanem i pritisnem kvacilo, a on pljfffff  :D da bar pukne kako bog zapovjeda  ;D

...

To kokanje sam imao i ja na GPZ-u i problem je bio auspuh.Nisu dobro bile spojene grane auspuha...Kad sam namestio nije bilo pucanja ali ima jos lufta ispod gde se grana spaja sa topom tako da je to meni bio razlog.Nikakve veze sa cilindrima...

Moje grane su katastrofa sto se tice spajanja. 3 od 8 sharafa su pukla. Dakle samo jedna grana se drzi "normalno", a ostale 3 na jednom sharafu + shelna. Pusta dosta tu, ali nisam mislio da bi od toga moglo biti druge muke osim buke.

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Imam i ja kokanje na Hondi.U stvari, ne kokanje nego prangijanje.Sa fabrickim topom je pucketala po malo, verovatno zbog malo rastelovanih karbova, sad sa otvorenim plješte ko blesava.Al neka je nek prangija neko vreme, potrošnja je ok a meni ne smeta. ;D

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

mene vec polako krece da nervira. u pocetku je bilo kul kada mu dam gas do samo 6k obrtaja a on bljuje vatru. a sada mi vise i nije toliko zanimljivo :D pa cime da to prilepim? silikon? ili neke spojnice?

Hebeno je to ucvrstiti. Moram busiti otkinute sharafe, a ram mi smeta, znaci moram vaditi blok, a to mi se neda.

Sto se tice "silicona", ima ona smjesa/pasta/guma sta li je, za krpanje auspuha. To ne izgori, pa probajte s tim.

Prodaje se u okrugloj kutiji kao Nivea  ;D

Bice,da je doslo vreme da se "udaje" Yamaha

Babe se ne udaju, osim ako ne nalete na kakvu budalu  ;D

Kad izdahne vjerovatno cu je raskupusati, pa pola prodati, a pola baciti.

Ali to jos nije na dnevnom redu. Mozda u sledece proljece, ako bash bude moralo  8)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja