severian 18860 Napisano Novembar 3, 2009 Integrisan, 8497 postova Prijavi odgovor kao problematičan al da je e55 ruzan, jeste. :D Apsoulutno. Neuporedivo ruzniji od e53, iako je noviji model. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zokki 32 Napisano Novembar 3, 2009 Zainteresovan, 587 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Liberty 125 Special Edition Prijavi odgovor kao problematičan al da je e55 ruzan, jeste. :D Apsoulutno. Neuporedivo ruzniji od e53, iako je noviji model. Misliš na K53' (Kappa) ili E52 (Givi)? Ja se Bog'me ne biK ljutio za jedan E55, čak bih drage volje menj'o ovu Maxiju za E55.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zokki 32 Napisano Novembar 3, 2009 Zainteresovan, 587 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Liberty 125 Special Edition Prijavi odgovor kao problematičan ali i to nije problem za maximalnu picajzlu nece da se vide nikakve zice. poklopac koji svetli ti treba kada je kofer zatvoren, a prelaz kontaktima ka donjem je isto lako izvesti. Khm khm, kao što rekoh (boldovano gore) ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18860 Napisano Novembar 4, 2009 Integrisan, 8497 postova Prijavi odgovor kao problematičan Misliš na K53' (Kappa) ili E52 (Givi)? Ja se Bog'me ne biK ljutio za jedan E55, čak bih drage volje menj'o ovu Maxiju za E55.... Mislio sam na e52 (Givi). Ja sam, kada sam kupovao kofer, probao kako na mom motoru stoji i e52 i e55 (oba Givi) i mogu reci da je e52 neuporedivo, neuporedivo lepsi... Naravno, sve je to subjektivno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 4, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan jedno pitanje... jel ima smisla de se ovo (http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=46928&trazi=1&ur=1&model=94&m=--Oprema-i-delovi-Led-diode) uvuče između crvene plastike i kofera i poveže... ne mora da se buši koder na mnogo mesta a trebalo bi da može da svetrli sasvim lepo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Novembar 4, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Hmmmm.dobra ideja...KOliko mikro kandela su jake led sijalice? Crvene su 5000 mcd a amber 12000 mcd i kad se "došteluje" sve svetleće do bola... @Aćim: Napravljene su rupice samo na pokrivnoj/ukrasnoj ploči, glavna nije dirana da se ne bi oslabljivala jačina iste-sve se to u principu vrlo lako izvede, nikakav problem @Severian: E55 ima lepše odrađeno mesto za migavce ali su postavljeni u gornjem delu - poklopcu tako da će se žice neminovno videti što može samo estetski da zasmeta, ali i to nije problem za maximalnu picajzlu . Sve ostalo je identično. Primera radi, ovaj isti komplet bez prepravki odgovara i za Kappu K53 jer je donji deo identičan, ukoliko vlasnik ne smatra da migavci moraju da idu u gornji deo tj. poklopac Da. Te od 12000 mcd su tzv "Super" hell..oko 45 din komad.Mada me bune te crvene od 5000.Da nisu previse slabe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zokki 32 Napisano Novembar 4, 2009 Zainteresovan, 587 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Liberty 125 Special Edition Prijavi odgovor kao problematičan Pa na jakom suncu se vide odlično a još više kada je mrak i to je meni jedino merodavno. Možda deluje slabo kao podatak na papiru - 5000 mcd, ali su se u praksi pokazale kao apsolutno adekvatne - čak deluje kao da jače svetle od onih amber koje su više nego duplo jače... Mislim da nema realne potrebe za 12K mcd, mada, sve je stvar ličnog opredeljenja i budžeta Popsy, može da se stavi takva traka nije nikakav problem i ja sam razmišljao o tome, ali se dobija samo 1 vrsta svetla - npr. pozicija ili stop, a opet mora da se mozga oko konektora. Jeste malo jeftinije rešenje ali nije iste funkcionalnosti i snage osvetljenja... Usput, ni moj kofer nije bušen uopšte osim za kontakte na dnu što se i u ovom (a i u svakom) slučaju mora uraditi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Novembar 4, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Te od 12000 mcd su tzv "Super" hell..oko 45 din komad.Mada me bune te crvene od 5000.Da nisu previse slabe? nisu super hell (radioklub terminologija) nego daylight traffic i pakardove su. i nisu slabe kao takve, pozicija koristi samo 3mA struje kroz diode. stopaljka je sa oko 20ak, mislim da je 17mA. kolicina nije odabrana slucajno, 1 ledara gadja tacno 9 "piksela" plastike (3x3) pa je tako ispostovano i po horizontali. koga ne mrzi nek broji. da neki mudrijas u giviju nije stavio bistru crtu (bez piksela) po sredini, bio bi bolji raspored al je i ovo dovoljno. ima malo i fizike naravno, al posto je protitip u pitanju, mala vrljanja su zadovoljavajuca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Novembar 4, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Napisah tzv. Super hell.Zato sta sam takve kupio sa tim nazivom a vidim da ih ima i po internetu u svetu.NEbitno za ovu pricu.Ja sam zadovoljan sto sam kao pokretac ove teme i obrazlozio,slikao i sl.Meni su novina pokazivaci pravca na koferu,sto je lepa varijanta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Novembar 4, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan hell je od švaba isto što i bright kod engleza. meni je samo glupo kad to napišu kod nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18860 Napisano Novembar 5, 2009 Integrisan, 8497 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni su novina pokazivaci pravca na koferu,sto je lepa varijanta. Meni se cini da crveni pokazivaci mogu nase vozace vise da zbune, nego da pomognu. Ipak, bez obzira na crvenu plastiku, moguce da uzivo pokazivaci i imaju amber nijansu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Novembar 5, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ipak, bez obzira na crvenu plastiku, moguce da uzivo pokazivaci i imaju amber nijansu... izgleda se na snimku ne vidi najbolje. oni imaju amber boju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18860 Napisano Novembar 5, 2009 Integrisan, 8497 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ipak, bez obzira na crvenu plastiku, moguce da uzivo pokazivaci i imaju amber nijansu... izgleda se na snimku ne vidi najbolje. oni imaju amber boju. Da, definitivno se ne vidi najbolje. Meni deluju onako "americki" crveni migavci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Losmi Capo 571 Napisano Januar 24, 2010 Svrati ponekad, 433 postova Lokacija: Beograd-KARABURMA Motocikl: BMW R 1200 GS ADVENTURE LC 2015god, Piaggio Liberty 125ccm 2000god. Prijavi odgovor kao problematičan Moze li mi neko pomoci i reci da li na ovu maxi-u moze da se stave led diode za stop svetla i migavce?? Juce sam ga kupio pa ako mi neko moze pomoci bio bih jako zahvalan. Unapred hvala!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Januar 24, 2010 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Moze li mi neko pomoci i reci da li na ovu maxi-u moze da se stave led diode za stop svetla i migavce?? Juce sam ga kupio pa ako mi neko moze pomoci bio bih jako zahvalan. Unapred hvala!!! Koliko znam taj model nije predvidjen ali moze na svaki da se staveledovi.Malo busenja i zavrsen posao.Kontakt je malo teze napraviti ali i to moze.A Ako nemas obicaj da skidas kofer mozes i fiksnu vezu da napravis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
leonta11 115 Napisano Januar 24, 2010 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako sam ja namestio ustvari samo sam povezao kofer na struju ostalo mi je jos da kupim i ubacim diode. Konektor ispod nosaca. (kompjuterski konektor ima 4 pina ali ja sam koristio samo tri.) Konektori ili u mom slucaji mali srafovi sa orugicom iz hemiske olovke. Konektori na nosacu kofera, u mom slucju danak lim a ispod lima izbisena mala rupa kroz koju prolazi kablic koji je zalemljen na lim (ovaj lim treba jos malo da se obrad jel je ovako malo ruzno ). Zalemljene zice na srafove iznutra kofera. (inace ovaj krug ima poklopac). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Januar 24, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan leonta, ajd skini crvenu plastiku i slikaj zonu koju pokriva kao i unutrašnju stranu crvene plastike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
leonta11 115 Napisano Januar 24, 2010 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Izvini ali trenutno sam ostao bez aparata :'( Tek sutra mogu da slikam. Jedno pitanje koje led diode iz radio kluba da kupim. Planirao sam tri reda led dioda dva reda sa Stop svetlo a jedan red pozicija. E sad u redu sam planirao da stavim 8 led dioda pa sam u dilemi da li da stavim manji broj jacih od 10000mcd ili da stavim veci broj slabijih od 2200mcd ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Losmi Capo 571 Napisano Januar 24, 2010 Svrati ponekad, 433 postova Lokacija: Beograd-KARABURMA Motocikl: BMW R 1200 GS ADVENTURE LC 2015god, Piaggio Liberty 125ccm 2000god. Prijavi odgovor kao problematičan Koliko znam taj model nije predvidjen ali moze na svaki da se staveledovi.Malo busenja i zavrsen posao.Kontakt je malo teze napraviti ali i to moze.A Ako nemas obicaj da skidas kofer mozes i fiksnu vezu da napravis. [ Hvala za inormaciju ali mi reci gde mogu da kupim te led diode za stop svetla i migavce? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
leonta11 115 Napisano Januar 24, 2010 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Led sijalice imas da kupis u Radio klubu imas njihov sajt http://www.kelco.rs/. E sad je samo pitanje koje uzeti mislim koje jacine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 24, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ima takodje u http://www.mikroprinc.com/proizvodi.aspx?sub=p&pg=E7020 ili http://www.euronivo.rs/ inace svidja mi se nacin kako je resen konektor... oni srafovi jel "rade" na oprugama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
leonta11 115 Napisano Januar 24, 2010 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Da rade gore dole Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
leonta11 115 Napisano Januar 25, 2010 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan leonta, ajd skini crvenu plastiku i slikaj zonu koju pokriva kao i unutrašnju stranu crvene plastike. Evo slika crvena plastika iznutra cela samo deo gde treba da stije lede diode Kofer sa reflekujucon trakom ispod crvene plastike posle odljepljivanja ref. trake Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Januar 25, 2010 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Uh...Ovaj stari model isto ima predvidjenog mesta za ledove.Super! Na dnu kofera bi onda trebalo da postoji i mesto za kontakt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
leonta11 115 Napisano Januar 25, 2010 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Zavrsena ugradnja led diodica. Kupio sam u Mikroprincu samolepljive SMD Led trake od 3500mcd i ako verujete svetle ko nenormalne. ;D Evo trakica isecene na na po 4 segmenata Samolepljive trakice na koferu Sa obe strane stavljene i stavljena crvena plastika (svele sva tri reda) Svetle gornji donji red Svetli samo srednji red koji sam ja zamislio kao stop svetlo jel se nalazi u sredini i tu je nekeko najace svetlo jel po sredini prolaze ravne strafte i svetlost proazi mnogo jace nego gore i dole Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...