Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Princ 250 (Jinlun 250-5) i Princ 125(Jinlun 125-11)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 191 postova
  • Motocikl: Suzuki Intruder M800 K5

Pogresio sam.Na to sam mislio.Ima 1 cdi i 2 bombine.Jesi probao da nastelujes svecice.Kako ide sada posle stelovanja.

Nisam ništa dirao, non-stop pada kiša, kad se malo razvedri pogledaću, stigo mi je i nov lanac i njega treba da zamenim.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Da lanac ima korak 428 i 134 karike. Preso sam 6500km, ali lanac je bio zreo za menjanje još na 5000 km. Ne znam mozda se meni zalomio neki krs od lanca.

• Svrati ponekad, 192 postova

Meni se na raptoru istegao za trecinu moguceg stelovanja za 15000km i jedva sam uspeo da stavim veci prednji lancanik i sada mi je zategnut do kraja,tj. ne moze vise da se otpusti.Stavio sam prednji lancanik za 2 zuba veci i sad ide ko zmaj.Cekao sam 5 meseci da mi stigne lancanik..mogu da ti pomognem da narucim lancanik ako hoces i da znas da pasuje bolje nego fabricki,nema lufta uopste.

Koja je cena tog lančanika, i koliko je veći u prečniku, da vidim da li može da se uklopi, pošto kod prednjeg lančanika koliko se sećam ima vrlo malo mesta.

Dosta je veci (bar za 15mm veci u precniku)...ne mogu da izmerim precnik lancanika.15e je kostao lancanik.odnos lancanika se promenio za 14% tako da sada ide na manjim obrtajima na autoputu. 

Koliko si dobio na krajnjoj brzini, i koliko je izgubio na ubrzanju. Nije skup, dogovorićemo se kad se vratim sa odmora, idem za grčku 2. juna, vraćam se sredinom meseca, posle grčke planiram nekoliko dana da obidjem djerdap i da malo vozim djerdapskom magistralom. Kad sve to završim dogovorićemo se da mi poručiš, naravno prvo moram da proverim koliko tačno mesta ima oko prednjeg lančanika i da li mogu sam da produžim lanac ili moram da ga šaljem Mikiju Jawi da mi to sredi. 

Nisam izgubio mnogo na ubrzanju.Ali brzina mu se uvecala dosta.Uplasi me ponekad.Ne znam kolika mu je max brzina.Nisam merio.Nije tacan kineski brzinometar.Sada pokusavam sa navigacijom da odredim koliko ide motor(10km/h,20km/h,30km/h....) pa cu da napravim novu nalepnicu za brzinometar.

• U prolazu, 54 postova
  • Motocikl: VN 900

Andrija, ja imam Princa 125, jel bi mogao ja tu da nabudzim nesto da ide malo brze? Rece mi majstor da je 0.05 bas malo za ventile i da bi trebalo na 0.5. Mada vidim i u ovom katalogu, a i svi preporucuju 0.05? Izduvne na 0.8 da stelujem?

E, pa drugari, napustio sam carstvo kineske imperije i prešo u japance. Prodao mog princa, i kupio Suzuki burgmana 250.

Družićemo se još na ovom forumu, još uvek ću pokušavati da pomognem prijateljima koji voze prinčeve, i nadam se da će moji komentari pomoći u rešavanju problema.

Pošto nisam stigo da zamenim lanac, rešio sam da ga prodam, ako je neko zainteresovan neka se javi. Lanac sam poručio od Mikija jawe, ima korak 428 i 134 karike, mene je koštao ukupno sa poštarinom 1900 dinara, sam lanac kod mikija košta 14 eura, ja moj dajem za 10 eura.

Pozdrav.

• U prolazu, 1 post

Pozdrav, imam de moto 250 identican motor princu samo je dosao iz holandije a gore ga prodaju pod tim imenom, kod mene je vec 3 god presao sam 13,500 km i prezadovoljan sam motorom, sto se tice tih cevcica slobodno ih zatvori to su dva ventila koja ubacuju svez vazduh u auspuhe zbog euro normi, motor malo bolje ide kada se zatvore, toliko od mene

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Yamaha Tdr 125 Malaguti Madison 125

Zdravo drustvo,novi sam ovde na forumu. Inace skoro sam uzeo Princa 125 i imam problem sa njim. Izgleda da mi povremeno ne radi levi cilindar. Kad skinem svecicu sa tog cilindra motor mi upali,a kad skinem sa drugog onda nece da upali. U voznji mi se davi . Sta li moze da bude uzrok tome? Jedan mi majstor rekao da su se otprilike stegli ventili. Voleo bih da cujem i vase misljenje. Puno pozdrava.

• U prolazu, 54 postova

Zdravo drustvo,novi sam ovde na forumu. Inace skoro sam uzeo Princa 125 i imam problem sa njim. Izgleda da mi povremeno ne radi levi cilindar. Kad skinem svecicu sa tog cilindra motor mi upali,a kad skinem sa drugog onda nece da upali. U voznji mi se davi . Sta li moze da bude uzrok tome? Jedan mi majstor rekao da su se otprilike stegli ventili. Voleo bih da cujem i vase misljenje. Puno pozdrava.

Ja sam imao tih problema,tj slicnih. Samo mi je majstor nastelovao ventile i to je to. Ako si ga tek kupio zameni ulje, stavi NGK svecice ako su na njemu fabricke, eto nasteluj ventile, ocisti filter vazduha i to je to. Ja sam primetio da mi je jedan auspuh manje dima ispustao i da je taj cilindar slabiji. Posle sam primetio da se u tom auspuhu ona membrana (ako se tako zove) poprecila i da dim nema cist prolaz. A sto se tica ponasanja motor se isto ponasa i pre i posle stelovanja. Brze od 100 ne moze, doduse lepse radi na leru. Tako da, ako ti motor lepo pali, nema nikakvih preskakanja u leru i ide koliko 125-ice mogu da idu, ne diraj nista,

• U prolazu, 7 postova

Ja sam imao tih problema,tj slicnih. Samo mi je majstor nastelovao ventile i to je to. Ako si ga tek kupio zameni ulje, stavi NGK svecice ako su na njemu fabricke, eto nasteluj ventile, ocisti filter vazduha i to je to. Ja sam primetio da mi je jedan auspuh manje dima ispustao i da je taj cilindar slabiji. Posle sam primetio da se u tom auspuhu ona membrana (ako se tako zove) poprecila i da dim nema cist prolaz. A sto se tica ponasanja motor se isto ponasa i pre i posle stelovanja. Brze od 100 ne moze, doduse lepse radi na leru. Tako da, ako ti motor lepo pali, nema nikakvih preskakanja u leru i ide koliko 125-ice mogu da idu, ne diraj nista,

Druze hvala sto si pokusao da mi pomognes,motor je presao 3000km ne bih ga ja dirao ali u voznji motor non stop trza i davi se . Pri svakom dodavanju gasa on se udavi.

• U prolazu, 54 postova

Kakve veze ima sto je presao samo 3000 ako nesto nije u redu sa motorom. Moj je presao 17000. Meni se isto tako gusio, malo ubrza, pa se gusi, trzao je-kao kod tebe bukvalno. I provalim da su mi oba kabla od svecica probila. Stavim kablove za kola i od tad je sve u redu. Ako nije to trebalo bi da pogledas karburator. Benzin nam je los i moguce da su i dizne u pitanju-pricam ti sve sta je meni majstor pricao,ali eto kod mene su bili kablovi u pitanju.

• Podržavam 1

• U prolazu, 7 postova

Kakve veze ima sto je presao samo 3000 ako nesto nije u redu sa motorom. Moj je presao 17000. Meni se isto tako gusio, malo ubrza, pa se gusi, trzao je-kao kod tebe bukvalno. I provalim da su mi oba kabla od svecica probila. Stavim kablove za kola i od tad je sve u redu. Ako nije to trebalo bi da pogledas karburator. Benzin nam je los i moguce da su i dizne u pitanju-pricam ti sve sta je meni majstor pricao,ali eto kod mene su bili kablovi u pitanju.

Hvala komsija. :D

• U prolazu, 7 postova

Drustvo,masina popravljena i nije bio neki kvar. Samo nastelovana smesa vazduha i goriva. Sada ide kao zmaj. Hvala na trudu da mi pomognete. :D

• U prolazu, 3 postova

Pozdrav drugari, imam problem sa semeringom na prednjem levom amortizeru , na kome strašno curi ulje pa me interesuje da li je neko možda menjao semering i zna koje su mu oznake kako bih nabavio isti? Vozim sprint princa 125 ali mislim da su na svima iste vile.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja