Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Princ 250 (Jinlun 250-5) i Princ 125(Jinlun 125-11)

Recommended Posts

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

Koji lanac ide na sprint, i koliko linkova , ko nezna dal je 420 , 428 , 520 itd ,  moze i prechnik rolera i shirina lanca , mislim ako imate shubler tj pomichno kljunasto merilo  ;D pomoc hitno potrebna

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 54 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman AN400 K7

Pozdrav drugari. Ja novajlija ovde. Imam Princa 250 vec dve nedelje i presao njime 200 i kusur km. Na vreme sam uradio prvi servis (onaj na 100-150km) i tom prilikom mi namontirali vizir, zamenili ulje, stegli lanac i neke sitnice. Ljudi recite mi da li ja fantaziram ili je kod svih tako, na 50kmh -60kmh u petoj motor toliko trese da me posle desetominutne voznje noge bole po dva sata. Vi pisete kako to cudo ide i preko 100, naravno da ne zelim da ga silujem i vozim preko 2/3 gasa do predjenih prvih 1000 km , ali on na 60 kmh samo sto se ne raspadne. Da li je jos neko imao ovaj problem , sta da radim ljudi?

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: CB 500

Pa i ti bi se tresao :)

Proveri sraf koji povezuje zadnju viljusku sa ramom,tj digni ga na stender i probaj da drmas zadnju viljusku ako ima lufta to je problem,i onda skines ona dva okrugla poklopcica i dotegnes sraf.

Slobodno ga zavrni, jeste da sa petom mozes od 50 pa do 150 ali ne moras da preterujes. Slobodno idi do 100kmh ne brini tako sam ja moj razradio i ne falim mu nista.

Ali obavezno proveri prvo taj sraf...

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Vremenom ce se malo smanjiti vibracije, verovatno kad se malo razradi. I ja sam imao slican problem. Dok nisam uzeo Ltablicu vozio sam ga po ulicama, sve mala brzina. Kad sam ga na otvoreno nagazio50-60-70 kidao je od vibracija. Sad dosta manje ili sam se mozda navikao. Doduse moj je 125ica.

• U prolazu, 52 postova

Ma brate, dotegni mu sve srafove... I kao sto je neko rekao, stavi mu one feder sajbne i onda dotegni sve srafove... Meni juce opet ispao sraf al ne onaj sto mi je ispao kod menjaca, vec ispod onog za noge... Ono kod menjaca gde drzimo noge, e ispod ima jedan sraf koji nisam ni videa a kamoli dotegao... I opet problem... Srecao, bio u gradu pa u trecu sam ga odvezao na servis, jer nisam mogao da ga izbacim .. :)

• Svrati ponekad, 249 postova
  • Motocikl: HD Sportster 1200

Koji lanac ide na sprint, i koliko linkova , ko nezna dal je 420 , 428 , 520 itd ,  moze i prechnik rolera i shirina lanca , mislim ako imate shubler tj pomichno kljunasto merilo  ;D pomoc hitno potrebna

Ja sam stavio pre dva dana lanac od Jawe i lezi  ko budali shamar  :D

mislim da je na lanchaniku oznaka bila 428 - 42  inache ima 134 karike

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Sto se tice vibracija u petoj probaj u cetvrtu ili cak u trecu i trebalo bi da ih nema skoro uopste. ;D

Ne moze 50 u petoj! Ustvari moze ali nece da izadje na dobro!

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

Ja sam stavio pre dva dana lanac od Jawe i lezi  ko budali shamar  :D

mislim da je na lanchaniku oznaka bila 428 - 42  inache ima 134 karike

Idealno hvala nabavio i telefon od Miki Jawe i sve u fulu

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

Zoltan je u pravu mnogo ti je rano da na 50 saltas u 5... probaj sa trecom- cetvrtom videces da ce biti bolje ;)

• Svrati ponekad, 118 postova

Ljudi to je stvar navike, motor stvarno vibrira, na kormanu, sicu, ....

Moze ga voziti kao hoce on vibrira, kacen je direktno na ram...

Ako je decko pre vozio neki udoban skuter to je kao da je iz Mercedesa usao u Ladu Nivu.

Takav je bar meni subjektivan osecaj kad sam sa X8 seo na Pinca.

• U prolazu, 52 postova

ja opet kazem, zategni mu sve srafove ... I moj je tresao, al kad sam mu zategao srafove ispod sedista za rezervoar i sve ostale moguce srafove, on je mnogo smanjio vibraciju... Bash je tresao na 80 na sat, al sada samo prede... Jbg, pola sata posla i to je to.. :)

E, jedno pitanje, koliko moze da se prodje km-a na rezervi ??? Bash me interesuje ? A nigde ne pishe... Ili, koliko litara sadrzi rezerva ?

Jel mozda neko testirao svoj motor i video koliko moze da predje na rezervi ??? ????

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Vibracije nisu iste pri razlicitim rezimima voznje. Do pojacanih, neprijatnih vibracija moze doci usled mnogo stvari a medju njima su: Mala brzina kretanja a menjac u vecoj tj. neodgovarajucoj, celavih, nedovoljno ili previse napumpanih guma, defekta na ramu (srafovi), guvernalu itd.

• U prolazu, 52 postova

Ma ne to.. Ne kad na rezervoaru pokazuje lampicu, to mi nekako nije merodavno... Vec kad okrenete slavinu na rezervu... Koliko tada ima litara u rezervoaru ???

Danas mi je Brickmann zavrsio nosac. Moram da priznam da je odlicno ispao. Nisam ni sumnjao u njegove majstorske sposobnosti ali je definitivno nadmasio moja ocekivanja. Evo slika.

u1ohd_img6587g.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Postavicu jos neku kad ga prisrafim.

• Svrati ponekad, 134 postova

Алал ти вера када си пре успео да га офарбаш!

И само да знаш и ја сам ту самог себе надмашио. У здравље да га користиш.

Vibracije potpuno nestaju kada sednete na suvozacevo sediste i stavite noge na suvozaceve nogostupe  :D.

Pre neki dan sam vozio u nekoj koloni koja je isla brzinom gde mi motor najvise vibrira i tako sam morao da vozim 50ak km. Ovo definitivno naj vise pomaze. Mada mogu u noge da se podignu na rollbar ali onda zadnjica  ;D trpi vece vibracije.

• U prolazu, 52 postova

Hocu i ja takav nosac... I meni treba... Ja sam jurio neki od Tomos-a al mi se iskreno ne svidja...

@ Brickmann  -  Aj se dogovorimo da i meni napravish ... Koliko para ? :)

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50...

Pa misim da je 50 u 5-oj malo previshe za motor veruj mi tako cesh razdrmati menjac a i loshije ti je podmazivanje na niskim obrtajim ne kazem da treba da ga cepash do kraja al ako idesh konstantno 50 onda je to 4-ta brzina a ako je to malo brze i sporije onda 3-4 al ne 5-ta osim ako se ne spushtah nizbrdo pa laganio idesh bez gasa. Sto se tice saltanja to je oko i ja saltam do 5-te na oko 50-60 i tako lagno vozim izmedju 80-100 preko ne idem i to je na nesto manje od polovine gasatako sam preshao evo vec 15 000 km bez ikakvih jacih servisa cak sam otvarao mashinu da nashteluj ventile i ono su dili idealni usis/izduv 0.5 ladan. Znaci vozi ga kao motor a ne kao biciklu i trajace.

• U prolazu, 54 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman AN400 K7

Drugari ,hvala Vam na odgovorima, samo da znate da nisam princeza na zrnu graska. Ja sam pre ovog vozio tomos T-12 i skuter Vivacity od 50ccm i voznje su NEUPOREDIVE.  Princ 250 je za njih tata, samo da smo nacisto i ja saltam u petu negde oko 50-60 kmh  i na sedamdeset trese da oce sav da se raspadne. Nije problem samo u 5. nego u ostalim brzinama na gasu vecem od 1/2. Moje pitanje je ako ste imali slicnih iskustava , pa ste to otklonili ili je razradom nestalo samo od sebe to je vec nesto drugo. Primetio sam isto  da kad dam gas on kao da stucne i onda krene da ubrzava (znaci prvo se zagrcne), to se uzbrdo odrazava tako sto mnogo izgubi snagu. Hvala  Vam unapred, Mladen

• Drug član, 2265 postova

Taj agregat trese poprilicno sam po sebi, tako da sve zavisi od tvojih kriterijuma. Mozda stvarno trese vise nego sto treba, a mozda je i normalno, ali ti nisi navikao na takvo ponasanje.

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50...

Znash shta trebao bi da ga stavish na stendler i dignesh zadnji tocak u vazduh da proverish da nije guma kriva ili sheta i je to prednji i raci nekome da ide iza tebe i nek gleda deshava li se shta cudno.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja