Furious Panda 7436 Napisano April 20, 2009 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Sofija, Bulgaria Motocikl: BMW R 1250 GSA, Honda ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto već dugo ne živim u Srbiji a i od skoro sam na ovom forumu, interesuje me da li se u Beogradu ili u drugim gradovima organizuje oficijalno otvaranje moto sezone. Ako ne, smatram da bi to bila dobra ideja. Ovde gde ja živim (Sofija) se svake godine (prve subote posle kalendarskog početka proleca) otvara bajkerska sezona. I ovde, kao i u Srbiji bajkeri se doživljavaju kao niža evolutivna vrsta koju niko «ne vidi». Jedan od ciljeva cele akcije je da se ostali učesnici u saobraćaju, posle dugog zimskog sna, podsete da postoji nešto što se zove motociklista. Svi znamo da obični smrtnici najčešće obraćaju pažnju one primerke «bajkera» koji se najviše čuju, najkraće vide a o njima se posle piše u crnoj hronici. Dakle ideja je i popravljanje imidža motorciklista. Tokom celog dogadjaja nisam video nikoga da vozi bez kacige ili tablica. I na kraju, ne i najmanje važno, cilj je da se ljudi vide, lepo provedu i produvaju mašine ustajale od dugog zimskog sna. Akciju, organizovanu od različitih moto klubova i foruma, su podržali Ministarstvo saobraćaja, Opština, Policija, Crkva, mnogi mediji i nekoliko sponzora. Neću mnogo da davim pošto ne znam koliko je interesantno a i vidim sa foruma da se u Srbiji organizuje mnogo toga. Zato, eto malog prikaza celog dogadjaja. Pa ako vam se dopadne ... Na trgu ispred katedrale Aleksandar Nevski, uz zvuke rock muzike sa velikog kamiona, se sakupila grupa od oko tri hiljade motora. Sveštenik je blagoslovio skup i cela grupa je krenula isplaniranom maršrutom dugom oko 30 kilometara kroz grad. Policija je regulisala saobraćaj pa je sve prošlo bez i jednog ozbiljnog incidenta. Ljudi su sa strane snimali, mahali, ali je, naravno, bilo i onih koji su se iznervirali jer su morali dugo da čekaju da svi prodjemo. Većina posmatrača je ipak uživala. A slika je stvarno bila impresivna. Posle vožnje gradom, kolona je produžila do obliznjeg jezera gde se program nastavio. Bilo je svega: roštilja, piva, muzike, piva, demonstracionih vožnji, piva, izbor najlepšeg motora, najlepše bajkerke, opet pivo, štandovi sa moto opremom... jesam li spomenuo pivo... A da, neki primerci motora - kao na izložbi. Ceo program je uživo emitovan na veoma popularnom nacionalnom radiju. Sve je trajalo do uveče a policija nije nikoga zaustavljala na povratku u grad. Naprotiv, zaustavljali su saobraćaj da prodje svaka veća grupa bajkera. Većina televizija je prikazala reportažu sa skupa, novine pisale a internet je bio pun – sve u svemu dobar PR. Svima je jasno da bilo kakva kampanja, pa i ovakva, ne može potpuno da promeni svest ljudi i njihov odnos prema motorima na drumu. Ipak, ne može a da ne napravi nekakav efekat. U najmanju ruku, efekti piva su bili očigledni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 20, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan KAKVO CRNO OTVARANJE SEZONE? OVO!? Ovo je SKUPCHINA po nashim standardima! Sve skupove u srbiji da sklopish nece biti ovoliko motora! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano April 20, 2009 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Eh, kad bi kod nas moglo tako I da Zemlja krene da se okrece u drugu stranu, u Srbiji se nece tako nesto desiti Ne zato sto ovde nema motociklista, vec zato sto ima previse kompleksa U startu bi bilo "zasto bas na tom mestu i u tom gradu", pa onda "necu ja da idem kad je onaj u organizaciji", pa onda "mali napoleoni": "a zasto nisam ja pozvan da organizujem".... ...a onda i ako se desi neko cudo i organizuje se tako nesto, vise od 50% vozaca dvotockasa ce se odluciti da se provoza negde jer "sta cu ima ja tamo, bice ih dosta"..... Ako mi neko dokaze da nisam u pravu, VOZICU GO GOLCAT PREKO TERAZIJA ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorki 51 Napisano April 20, 2009 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Honda CX 500C Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno se slazem sa prethodnim odgovorom.Kad bi delili benzin,mozda bi se i skupili.Kod nas u VS ima koliko ja znam tri MK,pa skoro nikakve saradnje.Treba ljudima u gradovima pokazati koliko ima dvotockasa i da su ravnopravni u saobracaju.Jbm te srbijo!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cika Kure 177 Napisano April 20, 2009 Svrati ponekad, 392 postova Lokacija: Milwaukee, WI Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :( Prijavi odgovor kao problematičan Ko kaze da nisi u pravu, tacno je tako. Ovde ne mozes ni 100-200 motora da skupis kada je neka ozbiljna akcija u pitanju za dobrobit svih. Mozda bi se ljudi skupili kada bi ih na zadatom odredistu cekalo 500€ po motoru, ako ih ne bi mrzelo za tu sicu da pale motore. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4782 Napisano April 20, 2009 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sve izgleda fenomenalno! Daj Boze da se nekada nesto slicno organizuje i kod nas, ali bojim se da je shejtan u pravu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano April 20, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan EXTRA, za svaku pohvalu. :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano April 20, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan U Lazarevcu postoji skup za otvaranje sezone u organizaciji moto kluba "LA Moto". http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=34155.0 Ne bi bilo lose organizovati ovo i za Beograd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 239 Napisano April 20, 2009 Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan WOW 3000 motora, pa to je sjajno!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano April 20, 2009 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan jako lepo venomenalno otvorena moto sezona Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...