zeky 5 Napisano April 18, 2009 U prolazu, 73 postova Lokacija: Malmö,Svedska Motocikl: Kawasaki LTD 750, Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Momci, skidajuci varijator na Burgmanu 400, kako bi zamenio CVT kais, izlomio sam jedno peraje na njemu. To je ono peraje koje sluzi za ventilaciju i hladjenje. To mi se desilo kada sam srafcigerom blokirao varijator kako bi mogao da odvrtim sraf. Sta mislite, mogu li da nastavim da vozim sa tim varijatorom, obzirom da sam mu sada malo "pokvario" balans? Da li moze da utice na lagere ili nesto drugo? Kao sto i pretpostavljate, on je direktno na radilici i vrti se na 7-8000obr/min. Evo i slike: Hvala, Dragan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 450 Napisano April 18, 2009 Zainteresovan, 426 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Nista ne fali, i ja sam to sjebao na piaggio i sve je ok, mislim da mu je jedina uloga hladjenje kaisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeky 5 Napisano April 18, 2009 U prolazu, 73 postova Lokacija: Malmö,Svedska Motocikl: Kawasaki LTD 750, Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Ma i meni se tako cini, nego se razmisljam, rolnice su tegovi pa reko da nema neke veze. To peraje sam sacuvao pa se razmisljam da lepim tecnim metalom (Bison 540,00din) ali me opet strah da se ne otkaci i napavi jos veci lom. Anyway, Vladmoll hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6792 Napisano April 18, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan kog (cega) nema,bez toga se moze (mora).Nemoj nista da lepis,vec si dosta sr**a napravio.Vrati to tako i vozi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tajson 2 Napisano April 18, 2009 U prolazu, 39 postova Lokacija: Glogonj(opstina Pancevo) Prijavi odgovor kao problematičan vozi slobodno tako,neces napraviti nikakvu stetu,osim te koja je vec nastala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rs50 3 Napisano April 18, 2009 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan sipaj i vozi....a za sledeci put nadji kompresor i pneumatski pistolj....lakse je tako ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HONDA XL 500 0 Napisano April 18, 2009 U prolazu, 78 postova Lokacija: Crna Gora Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti je lakse slomi jos jedno preko puta tog da ga izbalansiras.Vozi nista strasno ima i gorih svari koje ne vidimo a vozimo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cagivamito 4 Napisano April 19, 2009 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: Nis 18000 Prijavi odgovor kao problematičan ma nemas problema, meni se to desilo na apriliji sr 50 kad sam menjao kais, bez problema je posle zamene kaisa isla i radila... 100 % sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano April 19, 2009 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Као што је већ речено, укини једно на супротном крају, ради баланса и терај! Срећно!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Maj 20, 2009 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Dok nisam napravio specijalan alat (dosta lako) polomio sam nepaznjom peraje. Mozda si primetio da neke remenice imaju nekoliko kao nerazbusenih ili zapocetih rupa na drugom kraju. One upravo sluze da bi se izbalansirala remenica. Tvoje pitanje i bojazan su na mestu i dobro razmisljas o eventualnim posledicama. Da bih vratio balans upravo sam uradio ono sto ti sada savetuju i kolege. Uzeo sam brusilicu i otsekao parce da bude najslicniji nedostatak kao onom polomljenom peraju. Mislim da je to sada u redu. Uradi to i manje ces da brines. pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeky 5 Napisano Avgust 6, 2009 U prolazu, 73 postova Lokacija: Malmö,Svedska Motocikl: Kawasaki LTD 750, Suzuki Freewind Prijavi odgovor kao problematičan 'fala svima na savetima. Nisam eliminisao peraje "prekoputa" i evo vec 3000km radi bez problema. Btw, desilo mi se da mi se glavni sraf varijatora odsrafio odmah cim sam izasao da ga probam, sto je proizvelo neverovatno grozan zvuk! Odmah sam stao, odgurao ga do vulkanizera i, sto rece rs50, zastafio ga pneumatskim pistoljem. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...