Jump to content

Moto Zajednica

Upucan policajac bajker (11.04.2009)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 271 postova
  • Motocikl: Yamaha Diversion 600

Vladimir Grandić, policajac iz Novog Sada, teško je povređen u okršaju sa razbojnicima koji su neposredno pre toga opljačkali zlataru

Policajac Vladimir Grandić (31) teško je povređen prilikom jučerašnje potere za Zoranom J. (30), Danijelom T. (19) iz Valjeva, Bojanom B. (28) iz Berana i Aleksandrom M. (24) iz Beograda, koji su prethodno opljačkali zlataru u Zrenjaninu.

Teško ranjeni policajac je uspeo da uzvrati vatru i rani Zorana J. Kasnije se ispostavilo da je u pucnjavi lakše povređen i Danijel T., najverovatnije od rikošetiranog metka. Inače, za Zoranom J. je, kako se ispostavilo, raspisana centralna policijska poternica zbog prevara.

Opljačkali, pa pobegli

Filmskoj poteri po autoputu, u kojoj su učestvovale sve jedinice novosadske policije, prethodila je pljačka zlatare u Zrenjaninu koju su počinili Zoran J., Danijel T., Bojan B. i Aleksandar M. Prema rečima našeg sagovornika bliskog istrazi, maskirana četvorka je uz pretnju oružjem otela više od pet kilograma zlata i nakita.

- Tokom pljačke, koja je policiji prijavljena oko 12 časova, jedan od njih je ispalio hitac iz pištolja u zemlju. Na sreću, tada niko nije povređen. Nakon toga, razbojnici su seli u beli automobil „sitroen C4" i pobegli ka Novom Sadu. Međutim, na Kaćkoj petlji, kod uključenja na autoput Subotica - Beograd, policajac iz saobraćajne patrole je primetio da na njihovom vozilu nema registarske oznake na prednjem delu i odmah pokušao da ih zaustavi - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Umesto da stanu, razbojnici su dali gas i počeli da beže, a saobraćajac je pozvao pojačanje. Vozili su brzinom većom od 150 kilometara na sat oko industrijske zone, kod tržnog centra „Tempo", fabrike „Azotara" i naselja Čubić i naposletku su izašli na autoput.

- Međutim, kod pumpe „Minut" ih je stigao policajac Vladimir Grandić, koji je vozio motor „BMW". On je uspeo da im prepreči put i da ih natera da se zaustave. Pošto su stali, policajac je došao do automobila i uspeo iz kola da izvuče Zorana J., koji je vozio automobil. Tada je jedan od trojice razbojnika iz kola zapucao na Grandića i pogodio ga u desnu stranu grudi - kaže naš sagovornik.

Policajac je pao na asfalt, ali je uspeo da uzvrati. Tada je pogodio Zorana J., ali dok su mu kolege stavljale lisice na ruke, drugi razbojnici su to iskoristili, pa je Danijel T. izašao iz kola i pobegao u obližnju njivu, a ostali su dali gas i pobegli kolima ka Beogradu.

Svi se dali u poteru

- Tada dolazi do još jače potere, u koju su uključene sve policijske jedinice sa više od pedeset policajaca iz Novog Sada. Policajci ubrzo u njivama, na tri kilometra od pumpe, nalaze napušteni „sitroen". Dva kilometra dalje policajci hapse Bojana B. i Aleksandra M. Skoro istovremeno policajci hapse i Danijela T. i tek tada primećuju da je i on lakše povređen, najverovatnije od rikošetiranog metka - kaže naš sagovornik.

Uhapšeni su, kako saznajemo, poznati policiji odranije po teškim imovinskim delima, a policija ih sumnjiči da su izvršili seriju teških razbojništava u Srbiji.

post-2771-12879028585266_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Cuore Sportivo, 1337 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Svaka cast policajcu, al mislim da je preterao u hrabrosti.

A ove dilkose osuditi na max kaznu !

• Svrati ponekad, 417 postova
  • Motocikl: Ducati

Jbt upucali onog marsovca što zaustavlja klince na skuterima bez kacige, ali svaka mu čast. Valjda će se brzo oporaviti.  ;)

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Jbt upucali onog marsovca što zaustavlja klince na skuterima bez kacige, ali svaka mu čast. Valjda će se brzo oporaviti.  ;)

Pa mozes barem ovde bez tih epiteta >:( >:(

Veruj mi, nije zaustavljao samo klince na skutreima.

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Kojih? Marsovac? Nisam to kapirao kao pogrdan nadimak.... Nekako mi čak simpatično :)

• Svrati ponekad, 417 postova
  • Motocikl: Ducati

Ne znam šta ti je tu pogrdno, tako ga mi zovemo, pošto se uvek vozi sa dignutom belom flip up kacigom pa izgleda kao kosmonaut.

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

edit: predhodni komentar obrisan

iskreno sam se nadao da je Grandic samo lakse ranjen i da ce vrlo brzo nakon oporavka biti ponovo na motoru.

upravo zbog ogorcenosti da tako hrabar i savestan policajac bude povredjen (a eto ispostavilo se na zalost da je i zivot izgubio) obavljajuci svoj posao usudio sam se da dam svoj komentar o tome koliko su policajci bezbedni prilikom svojih intervencija.

sada, nakon ovako tragicnog ishoda svaki komentar je neprimeren i zato mi na zalost ne preostaje nista drugo nego da izrazim svoje iskreno saucesce njegovoj porodici, prijateljima i kolegama  :(

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Zato ćemo od sutra morati kao na onom usranom zapadu da držimo ruke na volanu, da gledamo pravo ispred sebe, da najavimo da ćemo zavući ruku u džep da izvućemo dokumenta... srpski rečeno, trpećemo teror policije koja će se sve više bojati za sebe jer ovako prolaze "heroji" u uniformi a ovakve civilne budale nisu na vreme skrenute bagerom s puta. Na žalost, kad taj bager postane policijska praksa, naravno da ćemo prvo mi koji smo uredni, biti pobacani po jendecima a ovakvi zlikovci će i dalje ubijati policajce koji će ubijati nevin narod. Eto nama zapada na pragu.

pa pobogu sta im znaci to IZVLACENJE vozaca iz kola: "Pošto su stali, policajac je došao do automobila i uspeo iz kola da izvuče Zorana J., koji je vozio automobil". jel im to neko naredio da nakon potere i zaustavljanja vozila, dodju do kola, otvore vrata i vuku ljude za ruku, glavu...i sta vec, bez ikakve predhodne provere da li covek hoce da izadje (mirno) sam ili pak hoce fajt??? neverovatno!!!

A da li ti misliš da, nakon ispaljenog hica u zlatari u Zrenjaninu, sami hteli da izadju iz auta?

Da li si se ikada našao u takvoj situaciji, kao npr. policajac?

Zato ćemo od sutra morati kao na onom usranom zapadu da držimo ruke na volanu, da gledamo pravo ispred sebe, da najavimo da ćemo zavući ruku u džep da izvućemo dokumenta... srpski rečeno, trpećemo teror policije koja će se sve više bojati za sebe jer ovako prolaze "heroji" u uniformi a ovakve civilne budale nisu na vreme skrenute bagerom s puta. Na žalost, kad taj bager postane policijska praksa, naravno da ćemo prvo mi koji smo uredni, biti pobacani po jendecima a ovakvi zlikovci će i dalje ubijati policajce koji će ubijati nevin narod. Eto nama zapada na pragu.

na stranu to sto isto mislim o "zapadu" kao i ti kada su druge stvari u pitanju, ali ja oduvek, kada me policija zaustavi drzim ruke na volanu, ljubazno ih pozdravim (dobar dan, dobro vece...), skinem naocare za sunce (ako sam u autu) ili kacigu (ako sam na motoru) da covek moze da vidi s kim razgovara, sacekam da mi zatrazi dokumenta pa onda petljam po dzepovima i fiokama u autu, ne raspravljam se i ne pokusavam da ih pravim budalama tako sto bih protivrecio, ako sam i sam svestan da sam napravio prekrasaj, sacekam da vidim jel ce sam da mi oprosti (jer i to mi se vise puta desilo) a ako ne tek onda zapitam poznajemo li istog njegovog kolegu (jos bolje ako je taj visi po cinu), mora li bas da se plati ili moze "kredit"...i sl. ako ce takvi i slicni postupci sacuvati mene od neprijatnosti, daleko bilo i zivot, a njemu umanjiti stres, strah i nervozu - svima ce biti bolje.

iskreno sam se nadao da je Grandic samo lakse ranjen i da ce vrlo brzo nakon oporavka biti ponovo na motoru.

upravo zbog ogorcenosti da tako hrabar i savestan policajac bude povredjen (a eto ispostavilo se na zalost da je i zivot izgubio) obavljajuci svoj posao usudio sam se da dam svoj komentar o tome koliko su policajci bezbedni prilikom svojih intervencija.

sada, nakon ovako tragicnog ishoda svaki komentar je neprimeren i zato mi na zalost ne preostaje nista drugo nego da izrazim svoje iskreno saucesce njegovoj porodici, prijateljima i kolegama  :(

• Drug član, 2143 postova

Trebalo je bandu razbojnika dezintegrisati posle pucanja na policiju. U svakoj normalnoj zemlji se za ovako nesto dobija metak u celo, a u najboljoj situaciji dugogodisnaj robija sa svim maximalnim otezavajucim okolnostima ukljucenim.

:o :o :o

Ne znam šta ti je tu pogrdno, tako ga mi zovemo, pošto se uvek vozi sa dignutom belom flip up kacigom pa izgleda kao kosmonaut.

Ok nego mi nekako bilo u trenutku bezveze, jbg ipak covek ranjen :o  Mada ih i ja tako sve zovem ;)

Pa trebao bi da znaš da uglavnom novine od mrava naprave slona.

A kada ih je već uspeo zaustaviti, stim da je odnos 4:1, morao je tako odreagovati, jer je za to postojala opravdana bojazan da će nastaviti sa bekstvom, ugroziti život i sigurnost drugih gradjana odnosno policajca ( kao što su već uradili). Znači Grandić Nije mogao normalno da priđe autu i da ih zamoli da se predaju, onako sa rukama u džepovima.

A što se tiče zapada i zakona u SAD-u, ako bi kojim slučajem bez odobrenja pomerio ruke sa volana i krenuo prema kaseti ili na drugo mesto, bez upozorenja, bi te upucao policajac.

da pojasnim:

"Pošto su stali, policajac je došao do automobila i uspeo iz kola da izvuče Zorana J., koji je vozio automobil. Tada je jedan od trojice razbojnika iz kola zapucao na Grandića i pogodio ga u desnu stranu grudi - kaže naš sagovornik."

iskreno ja, koji nisam policajac, a da sam bio u njegovoj situaciji nikada ne bih prisao automobilu u kojem su naoruzani razbojnici koji beze od potere, jos manje bih od njih trojice izvlacio jednog itd. brate, ja bih se (kukavicki) zaklonio iza BMW-a ili neceg drugog bezbednijeg po mene, drzao ih na nisanu i sacekao da dodje podrska. sad naravno, ja nisam policijac pa moguce da bi takav moj postupak bio suprotan policijskoj proceduri - ali zato se ja i pitam da li je moguce da je procedura tavka kako je ovaj nas kolega po motoru postupio?

Kocho upravo sam hteo to isto da napisem ;)

Mislim da je problem sto je policajac, verovatno pod adrenalinom, krenuo prema kolima misleci da moze sve sam da resi...al ono prc, pripuca naoruzani razbojnik.....

...mozda je hteo da prigrabi slavu za sebe ili da se ogrebe za neki cvarak na ramenu....kako god on najeba...

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Ma u redu je da budeš pristojan ako je i policajac pristojan. To je normalno. Ali da dopusti da ga tako ladno upucaju ko zeca, to mi nije jasno. Kad već znaš da su pucali, pa gledaj da te ne ubiju i pucaj u njih ili u kola da ne zbrišu. Što mu se vataš za rukav i tako sebe staviš u situaciju da te stoka ubije? A što se tiče S.A.D. oni su i krivi što je sada ovde ovako. Samo nemoj da mi njih neko navodi kao svetli primer. Za njih je to normalno jer su sami doveli do toga. Ovde je prepisivanje njihovih zakona i pravila ponašanja, protivprirodni blud. Mi nismo oni i tačka. Njihovo nije primenljivo ovde.

Pa nije isto da se zakloni iza motora i iza auta. Jer i da se zaklonio iza motora i sačekao podršku, oni su mogli dati gasi pregaziti i Grandu i motor zajedno. U principu mogao je da sačeka podršku ali...

Jednostavno adrenalin je čudo i, barem veliki broj policajaca, bi tako postupio bez razmišljanja o posledicama koje bi mogle da budu kobne po njega.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja