Dulence 96 Napisano Novembar 10, 2012 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Burgman je 99-to godiste,odjednom je poceo da "skripi"..ne znam da li je ovo mozda amortizer,ne verujem da se moze ovako cuti od lezaja,a i kad je na stenderu pri okretanju tocka se ne cuje lezaj,odnosno tek kad se napravi pritisak onda se cuje skripanje..pogotovo kad aktiviram zadnju kocnicu (prednja i zadnja zajedno). Video: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4923 Napisano Novembar 10, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 6019 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Dule brate, postoji tema "Ljubitelji Burgmana" u kojoj možeš potražiti pomoć za problem na tvom ljubimcu. Ako za svaki problem koji imamo na svojim motorima otvorimo temu, napravićemo haos u podforumu za mesec - dva. Prebaciću tvoj post u temu o Burgmanu a ovu temu ću obrisati kao i ovaj moj post za koji dan. MAXI pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burgman75 105 Napisano Novembar 10, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 323 postova Lokacija: indjija Motocikl: burgman 650, honda silver wing 400, burgman 400, t max 500 Prijavi odgovor kao problematičan tesko ovako odrediti ... po meni amortizer ili gumene caure ( silen blok ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 10, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan kao da nesto u prednjem kraju skripucka.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dulence 96 Napisano Novembar 10, 2012 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nije napred..to sam siguran. @bugiman75 : a gde su te gumene caure? Sve mi to nesto se cini da skripi u samom tocku,ali ne mogu nikako da odredim,zato sam i nparavio snimak.Ovaj u postu je prvi,imam jos jedan: Na osnovu ovog,zvuci bas kao lezaj..ali.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Novembar 29, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Samo da pozdravim kolege, nešto vas slabo viđam a vreme za ovo doba godine nikad lepše. Ove godine sam se pošteno navozio a prekosutra- 1- decembar! Iskoristite još ovih par dana do zahlađenja a kako sam čuo, ove godine zima će biti blaža. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15898 Napisano Novembar 29, 2012 Integrisan, 9308 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Samo da pozdravim kolege, nešto vas slabo viđam a vreme za ovo doba godine nikad lepše. Ove godine sam se pošteno navozio a prekosutra- 1- decembar! Iskoristite još ovih par dana do zahlađenja a kako sam čuo, ove godine zima će biti blaža. nesto se ne secam da sam te vidjao na voznjama il me oko vara? 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BigRider 1659 Napisano Novembar 30, 2012 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Samo da pozdravim kolege, nešto vas slabo viđam a vreme za ovo doba godine nikad lepše. Ove godine sam se pošteno navozio a prekosutra- 1- decembar! Iskoristite još ovih par dana do zahlađenja a kako sam čuo, ove godine zima će biti blaža. nesto se ne secam da sam te vidjao na voznjama il me oko vara? Ja mu vala oci ne videh ove sezone!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Novembar 30, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Pa niste ni mogli da me vidite kada nisam išao na vožnje. Ali napisah uopšteno da po Bg-u u poslednjih dve nedelje retko gde vidim kolegu na Burgmanu, valjda loše vreme... Jedio što sam Markulju upoznao prošle godine ispred samoposluge, poznao me po koferima pa smo se lepo ispričali. Pozdrav drugovi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BigRider 1659 Napisano Novembar 30, 2012 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Opusteno ...smatraj se pozvanim i dobrodoslim medj' nas !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Novembar 30, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Opušteno nego šta. Uvek sam za druženje i vožnjnu ali mi je život toliko isprogramiran da sam letos jedva uspeo da odvojim desetek dana i odem na Dunav i to je sve. Nadam se da ćemo se iduće sezone družiti a kako vidim od ponedeljka počinje sneg. Jedino da pokupujemo lance za decembar i januar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15898 Napisano Novembar 30, 2012 Integrisan, 9308 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Opušteno nego šta. Uvek sam za druženje i vožnjnu ali mi je život toliko isprogramiran da sam letos jedva uspeo da odvojim desetek dana i odem na Dunav i to je sve. Nadam se da ćemo se iduće sezone družiti a kako vidim od ponedeljka počinje sneg. Jedino da pokupujemo lance za decembar i januar Imam download najnovije verzije, pa da isprogramiramo na veselije i lepse u 2013-toj nam godini Ja sam jos uvek na 2 tocka i bitcu dok nas sneg ne rastavi, ma da ce dnevna biti u + tako da nema zime za sada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Novembar 30, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Opusteno ...smatraj se pozvanim i dobrodoslim medj' nas !!! on je vec medj nama,doduse virtuelno ali je tu ...samo je pitanje trena kad ce se ukljuciti u voznjice.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kovac85 38 Napisano Decembar 10, 2012 U prolazu, 62 postova Lokacija: Pecinci Motocikl: Aprilia atlantic 125 Prijavi odgovor kao problematičan gde je na burgmanu 400,99god najniza tacka za ispustanje tecnosti iz sistema hladjenja nisam bas neki strucnjak pa ako moze i neka slicica...znam da imam u sistemu najmanje 1lit al ne znam koje minuse moze da izdrzi pa da ja to za svki slucaj ispustim sve...motor mi stoji u garazi al zima je u njoj nije strasna jer sam stavio flasicu sa vodom i nije smrzla jos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Decembar 10, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam ispustao na crevu koje se navlaci na pumpu za vodu,svakako ti je tu najjednostavnije da ispustis tecnost.iako ostane malo pomesace se sa novim antifrizom i cao. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dulence 96 Napisano Decembar 10, 2012 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Burgman je 99-to godiste,odjednom je poceo da "skripi"..ne znam da li je ovo mozda amortizer,ne verujem da se moze ovako cuti od lezaja,a i kad je na stenderu pri okretanju tocka se ne cuje lezaj,odnosno tek kad se napravi pritisak onda se cuje skripanje..pogotovo kad aktiviram zadnju kocnicu (prednja i zadnja zajedno). Video: Evo,da se i ja javim..sav problem je bio oko lezaja zadnjeg tocka..posto sam njega zamenio,ostalo je nekakvo vrlo slabo skriputanje a to je reseno WD-om u podrucju amortizera i sad je ok 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 729 Napisano Decembar 10, 2012 BJB Maxi Scooter Club, 952 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan 1355154950[/url]' post='1411889']gde je na burgmanu 400,99god najniza tacka za ispustanje tecnosti iz sistema hladjenja nisam bas neki strucnjak pa ako moze i neka slicica...znam da imam u sistemu najmanje 1lit al ne znam koje minuse moze da izdrzi pa da ja to za svki slucaj ispustim sve...motor mi stoji u garazi al zima je u njoj nije strasna jer sam stavio flasicu sa vodom i nije smrzla jos Pogledaj mozda ti bude od pomoci......http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/77625-zamena-antifriza-na-burgmanu-400-2003-2006/page__pid__1293222#entry1293222 I mislim da nije pametno da ostaje stari antifriz vec creva properi sa vodom ali ne sa cesme vec bez kamenca.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Decembar 11, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Sa leve strane motora( kod ćopave ) se nalazi plastika ispod koja se skida. Ispod te plastike se nalaze metalne cevi i creva vezana šelnama koja idu do pumpe. To skineš i pustiš da iscuri sve, upališ motor na kratko da vodena pumpa protera ostatak oko bloka i glave ( 10- 15 sekundi ) i to je sve. Vratiš creva, uzmeš Motul G12 i naliješ u hladnjak, zatvoriš čep. Upališ motor da protera pa ugasiš, otvoriš čep hladnjaka pa doliješ do gore. U ekspanzionoj posudi postoje dve crte, tu se sipa da stoji na sredini. Upališ ponovo motor i pustiš da otvori tarmostat, pipaj hladnjak rukom i kada postane vruć znači da je vodeni termostat otvorio. Ugasiš motor. Otvoriš čep hladnjaka i doliješ ako treba. U ekspanzionoj posudi (ako treba) doliješ još malo, da bude između crta. Kraj priče. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemir 226 Napisano Decembar 11, 2012 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan Burgman je 99-to godiste,odjednom je poceo da "skripi"..ne znam da li je ovo mozda amortizer,ne verujem da se moze ovako cuti od lezaja,a i kad je na stenderu pri okretanju tocka se ne cuje lezaj,odnosno tek kad se napravi pritisak onda se cuje skripanje..pogotovo kad aktiviram zadnju kocnicu (prednja i zadnja zajedno). Video: Evo,da se i ja javim..sav problem je bio oko lezaja zadnjeg tocka..posto sam njega zamenio,ostalo je nekakvo vrlo slabo skriputanje a to je reseno WD-om u podrucju amortizera i sad je ok gde si kupio lezaj i koliko si ga platio ako nije tajna ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Januar 5, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan dulence napisi dimenziju lezaja koji si zamenio,trebace nekom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dulence 96 Napisano Januar 8, 2013 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Lezaj sam kupio u radnji specijalizovanoj za lezajeve u Lajkovcu i kostao je 800 din..bilo je tri komada u ponudi tih dimenzija a ovaj je bio najskuplji..e sad, dimenzije..to se ne mogu setiti.U svakom slucaju,neku stranu nazad i moze se naci moj video sa "tjubeta" gde se vidi kako izgleda to skripanje.To je skripanje i pucketanje,kombinovano.A kad skines sve potrebno i stignes do lezaja (sto i nije bas lako,bez radapcigera veoma tesko)tad mozes videti i dimenzije.Bitna je dijagnoza da se zna da je lezaj..a motor moze i da saceka dan dok se nabavi isti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dulence 96 Napisano Januar 10, 2013 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Koji akumulator da uzmem za Burgmana ? U njemu je trenutno Vartin 8Ah ali moze da se puni ceo dan i nema leba..a mislim da je gel u pitanju pa ne mogu da ga ozivim..to me i interesuje,jer mora gel posto akumulator ne stoji uspravno ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
burgman75 105 Napisano Januar 10, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 323 postova Lokacija: indjija Motocikl: burgman 650, honda silver wing 400, burgman 400, t max 500 Prijavi odgovor kao problematičan mora gel varijanta jer stoji polegnuto... 8-9 ah zavisno od proizvodjaca 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dulence 96 Napisano Januar 15, 2013 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Zephyr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nesto novo..nije potreban novi akumulator,oziveo sam ovaj pa rekoh da podelim postupak,mozda nekom bude od koristi.Znaci,u pitanju je gel akumulator od 8 Ah.Punjen,sutradan probas da upalis motor,nema nista.Upalis ga na kablove,vozis neko vreme,ugasis motor a on tako vruc i posle tog rada i punjenja ne moze da upali,ni da zavergla.Malo brljao po netu i nasao trik,odnosno pravilni postupak punjenja.Gel akumulatori se pune manjom strujom,cak postoje ispravljaci koji imaju tzv gel prekidac.Ali da ne bi kupovali drugi ispravljac dovoljno je opteretiti akumulator dok se puni.Ja sam to uradio tako sto sam povezao ispravljac i ostavio upaljenu poziciju,i tako se punio oko 10h.Nakon toga Bugi upalio ko zvrk..sacekao da se masina ohladi i probao opet ko zvrk.Mozda nece jos dugo ali i jos jedna sezona pa dobro dodje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ilija.l 18 Napisano Januar 16, 2013 Svrati ponekad, 167 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Piaggio x9 500cc Prijavi odgovor kao problematičan Samo da potraje . . . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...