Jump to content

Moto Zajednica

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 396 postova

Ne vidim koji je model i da li odgovara mom bevu. Inace, hvala za info, korisna stvar!

Ne odgovara za tvoj, ovaj je za Burgmana 1999-2002 ili Peugeot Elyseo. Tako stoji u deklaraciji a ovaj čovek prodaje isti takav.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 743 postova

Možda bi trebalo da ga oglasim na pravom mestu, ali ja imam jedan Tucano Urbano koji sam samo jednom probao i nije mi se dopao pa stoji spakovan od tada... Ako nekoga zanima, može povoljno da ga dobije. Proveriću kući tačno koji je model, ali mi dosta liči na ovaj. Naravno, imam ceo komplet, torbu u koju se pakuje, račun, itd...

• R A M P A Š, 987 postova
  • Motocikl: I opet... Suzuki :)

Ljudi provalite ovo !!!!

404.jpg404.jpg

Recite da nije sjajno, verujem da bi ekipa iz Višnjičke mogla ovo skinuti u originalu. :BJB2:

• Podržavam 1

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

Recite da nije sjajno, verujem da bi ekipa iz Višnjičke mogla ovo skinuti u originalu. :BJB2:

verujem da nije problem napraviti! naravno zahteva posebnu registraciju,pa ateste.............

• R A M P A Š, 987 postova
  • Motocikl: I opet... Suzuki :)

verujem da nije problem napraviti! naravno zahteva posebnu registraciju,pa ateste.............

Misliš da je ovo neko regulisao zakonom kod nas... čisto sumnjam da su toliko dalekovidi

:Lalajko:

• BJB Maxi Scooter Club, 953 postova
  • Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro

evo i ja da se pohvalim.....posle cetri dana konacno zavrsih home made auspuh....sve sam sam odradio....uzivo zvuci jaooo.....snimio sam kako zuci ali nije ni priblizno.....

• Podržavam 1

• Enduro, 569 postova
  • Motocikl: Husaberg TE250 2013

@ Bugiman: Kad budem prolazio kroz Krusevac moram navratiti da cujem i uzivo!

@Nabiguzluk: Kad stizu koferi? I koju ste cenu na kraju dogovorili?

Stizu u utorak, nije hteo da se cenjka. Ali mislim da taj set vredi toliko i nisam se zajebao. Videcemo, slikacu kada stavim na motor samo moram da odnesem topcase na farbanje, izgmedalo bi da je raspareno

@ Bugiman: Kad budem prolazio kroz Krusevac moram navratiti da cujem i uzivo!

@Nabiguzluk: Kad stizu koferi? I koju ste cenu na kraju dogovorili?

vazi....samo se ti javi....1zdravo.gif

@ Bugiman, divalj zvuk svaka cast. :) Jesi li dobio na snazi?

hvala....sto se tice snage ja mislim da jesam.....

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman AN400

@ Nabiguzluk ima jedno pitanje? U jednoj temi si vrlo lepo objasnio kako se meri nivo ulja na Bugiju. Nije mi jsano zasto se merac ne srafi prilikom merenja? Ja sam skoro menjao ulje i sipao sam 1,9 l koliko i pise na samoj dekli i na zasrafljnom meracu je bilo na max. Ako bi merio bez srafljenja nivo bi bio negde na polovini meraca.

Pozdrav.

@ Nabiguzluk ima jedno pitanje? U jednoj temi si vrlo lepo objasnio kako se meri nivo ulja na Bugiju. Nije mi jsano zasto se merac ne srafi prilikom merenja? Ja sam skoro menjao ulje i sipao sam 1,9 l koliko i pise na samoj dekli i na zasrafljnom meracu je bilo na max. Ako bi merio bez srafljenja nivo bi bio negde na polovini meraca.

Pozdrav.

srafi se bre... :D

Odlican zvuk sad ce sigurno da te cuju kad dolazis :takoje:

Moracu i ja da poradim na Zverkinom auspuhu

ma cuju i kad krecem :DD hvala 1zdravo.gif

• U prolazu, 21 postova

pozdrav svima

od skoro vozim burgmana k4 i nemam neko prethodno iskustvo a pojavila su se neka zapazanja i nedoumice.

ako neko ima vremena i slicnog iskustva neka mi odgovori.

u voznji mi se prilikom oduzimanja gasa i kocenja cuje kao neko kijanje iz auspuha,da li neko mozda zna o cemu se radi?

i prilikom kretanja,na malom gasu malo mi motor vibrira sto nestaje na brzini od 50 i vise km/h?

primetio sam da motor malo troska ulje,nisam merio,citao sam neke postove,neki tvrd da je normalno neki ne,ako je normalno do koliko gr se tolerise?

ako je neko iz bg mozemo se i naci na pivu da pogleda motor,znacio bi mi savet i preporuka za nekog servisera.

nadam se da ne smaram

• Enduro, 569 postova
  • Motocikl: Husaberg TE250 2013

Ne srafi se merac, samo ga naslonis na rupu. Inace 1900ml ulja staje ukoliko ne menjas filter. Ukoliko menjas filter onda staje oko 2 litre. Kada meris ulje nivo treba da bude negde izmedju minimuma i maksimuma (ona izrezbarena povrsina na meracu).

@vuksa015 To sto puca iz auspuha moze biti da je zbog lose svecice ili mozda ventile treba nastelovati. Ionako u uputstvu pise da ventile treba proveravati na svakom servisnom intervalu.

A to sto vibrira je najverovatnije kvacilo. Ja cu moje da radim ovih dana (isto mi vibrira pomalo), slikacu ceo proces pa cu napraviti temu ovde. Pokazacu kako se ono moze najlakse i proveriti.

E sad, sto se tice potrosnje ulja, nisam sreo jos ni jednog Burgmana da ne troskari bar pomalo ulje. Koliko tacno moj trosi ne bih znao, ali za nekih 5000km sto sam presao ovog leta sam potrosio litar, s tim sto sam jednom pozajmio drugu da dospe u motor i dosuo je bas puno jer mu je nivo pao ispod minimuma. To mu onda dodje nekih 150ml na 1000km. Meni ne smeta, samo pre svake duze voznje proverim nivo cisto da budem miran.

Koliko tebi trosi?

Pozdrav.

Merač se ne šrafi nego se samo stavi u rupu, tako piše u service manual i toge se drže serviseri. Sipao si 1,9 litara zato što nisi ocedio dobro motor. Ulje se ispušta kada je motor postavljen na štender, na ravnoj podlozi i u tom položaju je karter blago pognut u napred. Kada se odvije šraf sačeka se da ulje iscuri, zatim se skine filter i ocedi se sve od ulja. Onda se motor dok stoji na centralnom štenderu blago nagne na jednu pa na drugu stranu i tada iz njega iscuri još oko 2 dl ulja. Zatim se ulje sipa i staje oko 2 do 2,1 l, sa tim što se motor stavi na ćopavu i meri se dok su su oba točka na zemlji na taj način što jednom rukom držiš motor na vagi dok drugom samo saviš merač u rupu bez šrafljenja. Nivo treba da je na višem delu šrafiranog polja šipkice. Onda se motor upali da provuče ulje svuda pa se ponovo meri i dospe još malo.

• Podržavam 1

Ne srafi se merac, samo ga naslonis na rupu. Inace 1900ml ulja staje ukoliko ne menjas filter. Ukoliko menjas filter onda staje oko 2 litre. Kada meris ulje nivo treba da bude negde izmedju minimuma i maksimuma (ona izrezbarena povrsina na meracu).

@vuksa015 To sto puca iz auspuha moze biti da je zbog lose svecice ili mozda ventile treba nastelovati. Ionako u uputstvu pise da ventile treba proveravati na svakom servisnom intervalu.

A to sto vibrira je najverovatnije kvacilo. Ja cu moje da radim ovih dana (isto mi vibrira pomalo), slikacu ceo proces pa cu napraviti temu ovde. Pokazacu kako se ono moze najlakse i proveriti.

E sad, sto se tice potrosnje ulja, nisam sreo jos ni jednog Burgmana da ne troskari bar pomalo ulje. Koliko tacno moj trosi ne bih znao, ali za nekih 5000km sto sam presao ovog leta sam potrosio litar, s tim sto sam jednom pozajmio drugu da dospe u motor i dosuo je bas puno jer mu je nivo pao ispod minimuma. To mu onda dodje nekih 150ml na 1000km. Meni ne smeta, samo pre svake duze voznje proverim nivo cisto da budem miran.

Koliko tebi trosi?

Kijuckanje može da ima tri razloga:

1: Loša svećica

2: Prejaka smeša

3: Izgorele pregrade na auspuhu

4: Istegnut pogonski lanac bregaste

Meni je rečeno da Burgman ne sme troši ni kap ako je motor ispravan što se i obistinilo od kako je Tale odradio generalnu i do sada sam prešao preko 15.000 i nisam primetio da nivo pada. Kada se ulje ispusti ima skoro istu žutu boju kao i kada je sipano.

E sad, predpostavljam je normalno da posle 20-30.000 malo gubi kroz pohabane karike i gumice na ventilima. Tu ima još jedan deo iskustva koje sam platio: kada se karike previše pohabaju onda klip počinje da pravi riseve po cilindru i tom klipu više nema spasa.Onda cilindar mora da ide na obradu za novu dimenziju klipa koji se prvo poručuje, kao i karika koje idu u setu sa njim. Tako treba na vreme zameniti karike i uraditi remont glave (kada je već skinuta) da bi se spasao troška kupovine novog klipa i obrade cilindra.

• Podržavam 1

• U prolazu, 21 postova

ljudi hvala svima na odgovorima, stvarno ste expresni

da li je moguce odvesti motor do taleta na pregled da mi kaze sta sve treba da se radi na njemu i neka okvirna cifra, da ne krenem u neku igranku koju trenutno ne mogu da ispratim :)

ako neko ima broj tog taleta neka mi ostavi

za markulju

gde radis motor? ako je u bg rado bih ti pravio drustvo,taman da nesto naucim nesto :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja