radukin 1 Napisano Septembar 30, 2011 U prolazu, 23 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Beverly 250, Vespa px80 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim koji je model i da li odgovara mom bevu. Inace, hvala za info, korisna stvar! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Septembar 30, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim koji je model i da li odgovara mom bevu. Inace, hvala za info, korisna stvar! Ne odgovara za tvoj, ovaj je za Burgmana 1999-2002 ili Peugeot Elyseo. Tako stoji u deklaraciji a ovaj čovek prodaje isti takav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Septembar 30, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Možda bi trebalo da ga oglasim na pravom mestu, ali ja imam jedan Tucano Urbano koji sam samo jednom probao i nije mi se dopao pa stoji spakovan od tada... Ako nekoga zanima, može povoljno da ga dobije. Proveriću kući tačno koji je model, ali mi dosta liči na ovaj. Naravno, imam ceo komplet, torbu u koju se pakuje, račun, itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SuperPOP 1231 Napisano Septembar 30, 2011 R A M P A Š, 987 postova Lokacija: Beograd, Borča Motocikl: I opet... Suzuki :) Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi provalite ovo !!!! Recite da nije sjajno, verujem da bi ekipa iz Višnjičke mogla ovo skinuti u originalu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Septembar 30, 2011 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan Recite da nije sjajno, verujem da bi ekipa iz Višnjičke mogla ovo skinuti u originalu. verujem da nije problem napraviti! naravno zahteva posebnu registraciju,pa ateste............. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SuperPOP 1231 Napisano Septembar 30, 2011 R A M P A Š, 987 postova Lokacija: Beograd, Borča Motocikl: I opet... Suzuki :) Prijavi odgovor kao problematičan Recite da nije sjajno, verujem da bi ekipa iz Višnjičke mogla ovo skinuti u originalu. verujem da nije problem napraviti! naravno zahteva posebnu registraciju,pa ateste............. Misliš da je ovo neko regulisao zakonom kod nas... čisto sumnjam da su toliko dalekovidi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 729 Napisano Septembar 30, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 953 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan evo i ja da se pohvalim.....posle cetri dana konacno zavrsih home made auspuh....sve sam sam odradio....uzivo zvuci jaooo.....snimio sam kako zuci ali nije ni priblizno..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Septembar 30, 2011 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Daco, e sad mozes da napravis dobar biznis p.s. Svaka cast za auspuh 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 729 Napisano Septembar 30, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 953 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Daco, e sad mozes da napravis dobar biznis p.s. Svaka cast za auspuh fala buraz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Septembar 30, 2011 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan @ Bugiman: Kad budem prolazio kroz Krusevac moram navratiti da cujem i uzivo! @Nabiguzluk: Kad stizu koferi? I koju ste cenu na kraju dogovorili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Octobar 1, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Stizu u utorak, nije hteo da se cenjka. Ali mislim da taj set vredi toliko i nisam se zajebao. Videcemo, slikacu kada stavim na motor samo moram da odnesem topcase na farbanje, izgmedalo bi da je raspareno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Octobar 1, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan @ Bugiman, divalj zvuk svaka cast. Jesi li dobio na snazi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 729 Napisano Octobar 1, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 953 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan @ Bugiman: Kad budem prolazio kroz Krusevac moram navratiti da cujem i uzivo! @Nabiguzluk: Kad stizu koferi? I koju ste cenu na kraju dogovorili? vazi....samo se ti javi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 729 Napisano Octobar 1, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 953 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan @ Bugiman, divalj zvuk svaka cast. Jesi li dobio na snazi? hvala....sto se tice snage ja mislim da jesam..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Octobar 1, 2011 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Odlican zvuk sad ce sigurno da te cuju kad dolazis Moracu i ja da poradim na Zverkinom auspuhu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladimir66 2 Napisano Octobar 3, 2011 U prolazu, 40 postova Lokacija: Babusnica Motocikl: Suzuki Burgman AN400 Prijavi odgovor kao problematičan @ Nabiguzluk ima jedno pitanje? U jednoj temi si vrlo lepo objasnio kako se meri nivo ulja na Bugiju. Nije mi jsano zasto se merac ne srafi prilikom merenja? Ja sam skoro menjao ulje i sipao sam 1,9 l koliko i pise na samoj dekli i na zasrafljnom meracu je bilo na max. Ako bi merio bez srafljenja nivo bi bio negde na polovini meraca. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 729 Napisano Octobar 3, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 953 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan @ Nabiguzluk ima jedno pitanje? U jednoj temi si vrlo lepo objasnio kako se meri nivo ulja na Bugiju. Nije mi jsano zasto se merac ne srafi prilikom merenja? Ja sam skoro menjao ulje i sipao sam 1,9 l koliko i pise na samoj dekli i na zasrafljnom meracu je bilo na max. Ako bi merio bez srafljenja nivo bi bio negde na polovini meraca. Pozdrav. srafi se bre... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 729 Napisano Octobar 3, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 953 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Odlican zvuk sad ce sigurno da te cuju kad dolazis Moracu i ja da poradim na Zverkinom auspuhu ma cuju i kad krecem :DD hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vuksa015 2 Napisano Octobar 3, 2011 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav svima od skoro vozim burgmana k4 i nemam neko prethodno iskustvo a pojavila su se neka zapazanja i nedoumice. ako neko ima vremena i slicnog iskustva neka mi odgovori. u voznji mi se prilikom oduzimanja gasa i kocenja cuje kao neko kijanje iz auspuha,da li neko mozda zna o cemu se radi? i prilikom kretanja,na malom gasu malo mi motor vibrira sto nestaje na brzini od 50 i vise km/h? primetio sam da motor malo troska ulje,nisam merio,citao sam neke postove,neki tvrd da je normalno neki ne,ako je normalno do koliko gr se tolerise? ako je neko iz bg mozemo se i naci na pivu da pogleda motor,znacio bi mi savet i preporuka za nekog servisera. nadam se da ne smaram Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markulja 386 Napisano Octobar 3, 2011 Enduro, 569 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Husaberg TE250 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Ne srafi se merac, samo ga naslonis na rupu. Inace 1900ml ulja staje ukoliko ne menjas filter. Ukoliko menjas filter onda staje oko 2 litre. Kada meris ulje nivo treba da bude negde izmedju minimuma i maksimuma (ona izrezbarena povrsina na meracu). @vuksa015 To sto puca iz auspuha moze biti da je zbog lose svecice ili mozda ventile treba nastelovati. Ionako u uputstvu pise da ventile treba proveravati na svakom servisnom intervalu. A to sto vibrira je najverovatnije kvacilo. Ja cu moje da radim ovih dana (isto mi vibrira pomalo), slikacu ceo proces pa cu napraviti temu ovde. Pokazacu kako se ono moze najlakse i proveriti. E sad, sto se tice potrosnje ulja, nisam sreo jos ni jednog Burgmana da ne troskari bar pomalo ulje. Koliko tacno moj trosi ne bih znao, ali za nekih 5000km sto sam presao ovog leta sam potrosio litar, s tim sto sam jednom pozajmio drugu da dospe u motor i dosuo je bas puno jer mu je nivo pao ispod minimuma. To mu onda dodje nekih 150ml na 1000km. Meni ne smeta, samo pre svake duze voznje proverim nivo cisto da budem miran. Koliko tebi trosi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2087 Napisano Octobar 4, 2011 Skuteras, 3705 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan To sto kija iz auspuha moze da bude i da je siromasna smesa ako je karburator u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Octobar 4, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan @ Nabiguzluk ima jedno pitanje? U jednoj temi si vrlo lepo objasnio kako se meri nivo ulja na Bugiju. Nije mi jsano zasto se merac ne srafi prilikom merenja? Ja sam skoro menjao ulje i sipao sam 1,9 l koliko i pise na samoj dekli i na zasrafljnom meracu je bilo na max. Ako bi merio bez srafljenja nivo bi bio negde na polovini meraca. Pozdrav. Merač se ne šrafi nego se samo stavi u rupu, tako piše u service manual i toge se drže serviseri. Sipao si 1,9 litara zato što nisi ocedio dobro motor. Ulje se ispušta kada je motor postavljen na štender, na ravnoj podlozi i u tom položaju je karter blago pognut u napred. Kada se odvije šraf sačeka se da ulje iscuri, zatim se skine filter i ocedi se sve od ulja. Onda se motor dok stoji na centralnom štenderu blago nagne na jednu pa na drugu stranu i tada iz njega iscuri još oko 2 dl ulja. Zatim se ulje sipa i staje oko 2 do 2,1 l, sa tim što se motor stavi na ćopavu i meri se dok su su oba točka na zemlji na taj način što jednom rukom držiš motor na vagi dok drugom samo saviš merač u rupu bez šrafljenja. Nivo treba da je na višem delu šrafiranog polja šipkice. Onda se motor upali da provuče ulje svuda pa se ponovo meri i dospe još malo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Octobar 4, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Ne srafi se merac, samo ga naslonis na rupu. Inace 1900ml ulja staje ukoliko ne menjas filter. Ukoliko menjas filter onda staje oko 2 litre. Kada meris ulje nivo treba da bude negde izmedju minimuma i maksimuma (ona izrezbarena povrsina na meracu). @vuksa015 To sto puca iz auspuha moze biti da je zbog lose svecice ili mozda ventile treba nastelovati. Ionako u uputstvu pise da ventile treba proveravati na svakom servisnom intervalu. A to sto vibrira je najverovatnije kvacilo. Ja cu moje da radim ovih dana (isto mi vibrira pomalo), slikacu ceo proces pa cu napraviti temu ovde. Pokazacu kako se ono moze najlakse i proveriti. E sad, sto se tice potrosnje ulja, nisam sreo jos ni jednog Burgmana da ne troskari bar pomalo ulje. Koliko tacno moj trosi ne bih znao, ali za nekih 5000km sto sam presao ovog leta sam potrosio litar, s tim sto sam jednom pozajmio drugu da dospe u motor i dosuo je bas puno jer mu je nivo pao ispod minimuma. To mu onda dodje nekih 150ml na 1000km. Meni ne smeta, samo pre svake duze voznje proverim nivo cisto da budem miran. Koliko tebi trosi? Kijuckanje može da ima tri razloga: 1: Loša svećica 2: Prejaka smeša 3: Izgorele pregrade na auspuhu 4: Istegnut pogonski lanac bregaste Meni je rečeno da Burgman ne sme troši ni kap ako je motor ispravan što se i obistinilo od kako je Tale odradio generalnu i do sada sam prešao preko 15.000 i nisam primetio da nivo pada. Kada se ulje ispusti ima skoro istu žutu boju kao i kada je sipano. E sad, predpostavljam je normalno da posle 20-30.000 malo gubi kroz pohabane karike i gumice na ventilima. Tu ima još jedan deo iskustva koje sam platio: kada se karike previše pohabaju onda klip počinje da pravi riseve po cilindru i tom klipu više nema spasa.Onda cilindar mora da ide na obradu za novu dimenziju klipa koji se prvo poručuje, kao i karika koje idu u setu sa njim. Tako treba na vreme zameniti karike i uraditi remont glave (kada je već skinuta) da bi se spasao troška kupovine novog klipa i obrade cilindra. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vuksa015 2 Napisano Octobar 4, 2011 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan ljudi hvala svima na odgovorima, stvarno ste expresni da li je moguce odvesti motor do taleta na pregled da mi kaze sta sve treba da se radi na njemu i neka okvirna cifra, da ne krenem u neku igranku koju trenutno ne mogu da ispratim ako neko ima broj tog taleta neka mi ostavi za markulju gde radis motor? ako je u bg rado bih ti pravio drustvo,taman da nesto naucim nesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Octobar 4, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Tale: 064/6647523 Sada sam se čuo sa njim, moram da svratim da montiramo nosače za kofere i rekao je da će da pogleda. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...