Jump to content

Moto Zajednica

TEMA ZA VLASNIKE BMW-a

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 311 postova
  • Motocikl: Africa twin CRF 1000L

Ma jesam skinuo stari u tome i jeste problem, a ujutru mi stize novi lanac, DID X ring...  Nisam jos dobio ni onaj prednji klizac koji ide preko viljuske ali on moze naknadno da se menja (mada moze jos da gura zamenicu ga) ali su me totalno zbunili sa onim rolerom u manual-u. On po tom istom manual-u se srafi izmedju dve sipke koji drze desni zadnji fuzaster, bas na njihovom pripoju sa repom motora. E sad mi nije jasno samo cemu sluzi, lanac tesko da moze na njega, a ako dodje ispod ovo je prakticno previsoko da bi imalo neku ulogu!

Hvala na brzom odgovoru i zeljom za pomoci!

p.s. slike ne uspevam da okacim, zeza me net :(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Lanac ne ide preko tog valjka...  Jel' taj DID koji si kupio ima master link (spojnicu), ili je u jednom komadu kao originalni BMW-ov?

Jesi li već skinuo zadnju viljušku?

Izvinjavam se na novoj poruci, ali nece staru da mi edituje!

@Motoholic: Ako ti nije problem, samo napisi kako kod tebe ide lanac od zadnjeg lancanika, drzi li ga sta jos sa gornje strane sem prednjeg lancanika i onog klizaca na viljusci koji izgleda kao slovo U preko koga klizi.

Mislim da bi trebalo da bude sa spojnicom, ujutru stize set iz inostranstva pa cu videti sta je tacno. Nisam skidao viljusku, planiram da ga provucem ako je kao traka pa da ga zatvaram. Bice veselo ako bude morala da se skida viljuska...

Hvala

Zadnji lančanik-klizač-prednji lančanik.  Ništa ga drugo ne drži.

Jel' si kupio DID 520VM?  Taj bi trebalo da ima master link...

Takva informacija mi je trebala, imas pice kad dodjes ovamo!!!

Trebalo bi da je taj, porucen po prijateljskoj liniji iz Louis-a pa ne smem da tvrdim da jeste sigurno. Nego jel si provalio cemu onda sluzi taj klizac i kako se ustanovljava njegova potrosenost, po manual-u bi ga trebalo proveriti i zameniti po potrebi.

Koje godište je tvoj motor i koji manual gledaš (godina izdanja)?  U garaži imamo dva F650GS-a; moj je 2003 a od moje devojke 2007.  Ni jedan ni drugi nemaju nikakav roler (točkić) već samo klizač (vodilicu) lanca - obična plastična trakica.

Manual koji ja gledam je izdat 2000 i tamo vidim ima nekakav roler (točkić).  Predpostavljam da je to za možda prvu seriju motora (2001) jer ja to nisam video ni na jednom F650GS-u do sada.  U manualu BMW taj roler zove "chain pick-up roller" što bi značilo da gornji ili donji deo lanca leži na njemu, i onda bi taj točkić služio da pomaže da lanac ne landara dore-dole.

Jesi li ti video taj točkić negde na tvom motoru ili samo u manualu?

Takođe imaj u vidu da je uputstvo u manual za menjanje lanca sa BMW-ovim fabričkim lancem koji *nema* spojnicu nego je u komadu.  Za instaliranje tog lanca treba da skidaš viljušku, što je smor od posla.  Zato se nadam da si kupio lanac sa spojnicom (DID 520VM, ako kažeš da je x-ring) jer je taj neuporedivo lakše staviti.

P.S. Kada se menja lanac menjaju se i lančanici, nadam se da znaš. ;)

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Koje godište je tvoj motor i koji manual gledaš (godina izdanja)?  U garaži imamo dva F650GS-a; moj je 2003 a od moje devojke 2007.  Ni jedan ni drugi nemaju nikakav roler (točkić) već samo klizač (vodilicu) lanca - obična plastična trakica.

Manual koji ja gledam je izdat 2000 i tamo vidim ima nekakav roler (točkić).  Predpostavljam da je to za možda prvu seriju motora (2001) jer ja to nisam video ni na jednom F650GS-u do sada.  U manualu BMW taj roler zove "chain pick-up roller" što bi značilo da gornji deo lanca leži na njemu, i onda bi taj točkić onda služio da pomaže da lanac "dovede" na prednji lančanik kako treba da lanac ne landara.

Jesi li ti video taj točkić negde na tvom motoru ili samo u manualu?

Takođe imaj u vidu da je uputstvo u manual za menjanje lanca sa BMW-ovim fabričkim lancem koji *nema* spojnicu nego je u komadu.  Za instaliranje tog lanca treba da skidaš viljušku, što je smor od posla.  Zato se nadam da si kupio lanac sa spojnicom (DID 520VM, ako kažeš da je x-ring) jer je taj neuporedivo lakše staviti.

P.S. Kada se menja lanac menjaju se i lančanici, nadam se da znaš. ;)

prijatelju, ako se ne varam (ako me sečanje još služi) taj "točkič" su kasnije redovno menjali za klizač tako na aprilijama kao i na bmw-jima, pošto je posle kratkog vremena upotrebe postao jako glasan.....ako se ne varam....

prijatelju, ako se ne varam (ako me sečanje još služi) taj "točkič" su kasnije redovno menjali za klizač tako na aprilijama kao i na bmw-jima, pošto je posle kratkog vremena upotrebe postao jako glasan.....ako se ne varam....

Kontam da si u pravu... K'o što rekoh taj točkić još nisam video uživo... Logično je da klizač obavlja njegovu funkciju kao što ti kažeš...

Motor je 2002 godiste, a manual je iz 2000 ;D  Jbg, tek sada video da se ne slaze, verovatno je zbog modifikacije a ja jos verujem starom manualu... Jeste, mislimo na isti chain pick up roler, a posto sam skinuo lanac pa tek onda gledao manual kako bih ga sutra namestio sam se lepo naplasio da to necu znati vratiti...

Nadam se da je lanac sa master linkom,u pitanju je DID X-ring a po specifikaciji koliko ja razborim nemacki bi trebalo to biti. Zato kazem da ne smem da tvrdim dok ne otvorim kutiju (set) pa se nadam da ce i lancanici pristici a ako ne njih uzimam ovde ali se menja sve u paketu. Jedino vodilica lanca nece biti sada promenjena  jer je porucena i ceka se da stigne, mada i ova stara moze sigurno da pretera ovaj lanac ali sta cu kad volim da sve bude sredjeno

A kazem ti veselje ce biti ako bude morala viljuska da se skida, to vec tesko da cu moci sam, a posto sam stari lanac skinuo sa brusilicom onda ide veselje sa kombijem do majstora...

@bmw To mi i jeste bio problem, nije mi garaza blizu, sada gledam slike i ne mogu da vidim nista pametno te sam verovatno istripovao da imam roler koji nemam, ali kada sve sredjujem zeleo sam i to da proverim da mi ne u*ebe novi lanac!!!

Znaci nemam klizac, sve je u najboljem redu, jos samo da stigne kutijica da se sredi i da se otvara sezona.

Hvala puno Motoholic-e i bmw-e na izgubljenom vremenu sa jednim laikom i velikim entuzijastom sto se tice mehanike :)

• Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Znaci nemam klizac, sve je u najboljem redu, jos samo da stigne kutijica da se sredi i da se otvara sezona.

Hvala puno Motoholic-e i bmw-e na izgubljenom vremenu sa jednim laikom i velikim entuzijastom sto se tice mehanike :)

otkako su Feničani izmislili novac nije više nikakav problem pokazati zahvalnost u tečnom obliku face ili piva..... ;D....kada se sretnemo naravno....

serve all,respect all....

Ne pijem dok vozim sto ne znaci da ostalima pored mene branim pa ce mi biti cast da popijemo picence ako prihvatas nazdravljanje sokicem:)

Ne pijem dok vozim sto ne znaci da ostalima pored mene branim pa ce mi biti cast da popijemo picence ako prihvatas nazdravljanje sokicem:)

ne brini, ja ionako pijem bezalkohol (ako popijem 10 piva na godinu, onda je to mnogo....).

I ni ja ne pijem dok vozim. Uvek stanem, sednem u kafanu, zapalim cigaru i popijem kafu i sok. I meni če biti čast da se upoznamo....

• Svrati ponekad, 235 postova
  • Motocikl: VFR 800

Ja sam narucio iz luisa taj x-ring i bio je u komadu, znaci bez spojnice. I mislio da je skidanje viljuske sex ali je mnogo jednostavno, za pola sata nov lanac na njemu, ne moras kod majstora zbog toga.

• The Doctor, 1108 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1

S 1000RR košta 15700 € Zar nije bila neka priča da je jeftiniji od konkurencije u litarskoj klasi ???

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet

zar verujes Mungose, da ce bmw da bude jeftiniji od japanca, obrati paznju na polovne modele koliko su presli km. i koliko traze za njih, pa ti uporedi sa japanskim motorima, videces da bmvu ne pada cena.

Ma znam  ja to najbolje. I sam ga ganjam ali najava je bila da će S1000 RR biti jeftiniji od  R1 pa rekoh da nije neka greška kod Miškovića.  ::) ::)::)

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet

interesantno vec se prodaju polovni rr. ima ve 4kom u austiju lrecu se oko 17000 hiljada, ma pitam se sto se prodaju tako brzo to treba proveriti mozda nesto ne stima , mislim da treba sacekekati oko kupovine jos malo. 

nego Mungose cestitam postao si clan elitnog kluba iz vrsca. pazi sad kako se ponasas ipak si clan.

Hvala na četitkama.Nije da volim da se deklarišem kao član ovih ili onih klubova ali ljudi iz vršačkog Kluba Normalnih Vozača BMW-a i njihovi prijatelji su tako fini i ljubazni još od mog prvog susreta sa njima da mi je bilo drago da i zvanično postanem njihov (više dopisni) član.

A i inače se trudim da se uvek lepo ponašam.  ;)

• Svrati ponekad, 124 postova
  • Motocikl: Honda CX 500C

iz vršačkog Kluba Normalnih Vozača BMW-a i njihovi prijatelji

A i inače se trudim da se uvek lepo ponašam.  ;)

Nezavisnih ;) ;)ispace da ostali nisu normalni ;)

Jelte molim vas????

A od koga ste vi to nezavisni???

Znam  ja  vas nezavisne.

Sigurno neki Soroši ili sl.

;D ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 124 postova
  • Motocikl: Honda CX 500C

Jelte molim vas????

A od koga ste vi to nezavisni???

Znam  ja  vas nezavisne.

Sigurno neki Soroši ili sl.

;D ;D ;D ;D

pa tako pise na bojama

post-6399-12879071449707_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja