Jump to content

Moto Zajednica

samar...

Recommended Posts

• Zainteresovan, 577 postova
..dok vozaci automobila' date=' ipak sami ne sednu na skuter (da ne insistiramo na motoru) na 1 dan, mislim da ce ipak trebati mnogo vremena i truda da shvate koliko smo ranjivi, i koliko je druagacija percepcija saobracaja iz nase perspektive.....[/quote']

kad bi vozaci kaveza znali koliko je osetljiv ovaj na motoru, kad god bi videli jednog STALI BI SA STRANE I SACEKALI DA PRODJE

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 528 postova

Kao prvo svidelo se to nama ili ne, generalno smo nekulturna 'nacija' a to se odrazava i na vozacku kulturu tj. na nase postupanje u saobracaju. Ovaj primer 'nase' nekulture je inace dosta izrazen kako u Bg-u tako i u manjim gradovima PANCEVO EVE ME!!!(ja sam rodjeni Pancevac), mada moram priznati da je severnije od Dunava osetno manji broj bahatog ponasanja vozaca, sto je po meni odlika drugih zivotnih principa i vrednosti koje ljudi ovih krajeva poseduju. Dakle necemo nista postici prepucavanjem trebalo je ovo ili ono i bla bla bla nego trebamo svi zajedno da radimo na podizanju kako vozacke tako i opste kulture nas samih i da dajemo primer ostalima tj. trebamo iskulirati, opomenuti, dati savet (mirnim tonom) ali ne i raspravljati!

• Svrati ponekad, 205 postova

Opomenuti da, ali kako iskulirati stvar kad stružeš zadnjim toèkom dvadeset metara i staneš u prašini uz rub branika da držiš roðendansku zdravicu, mislim da je to nemoguæe. A dalje, koga to opominjati, informisati kad upadneš u konflikt a jedino u konfliktu i imaš kontakt sa ljudma koji te ugrožavaju. Da se ne ponavljam znaèajno, napomenuæu da je jedino saradnja klubova na višem nivou sa policijom i sredstvima informisanja put ka naturanju javnosti slike i stava ostalih uèesnika u saobraæaju. Nama ostaje najteži dio posla, da se malo uklopimo u saobraæajne propise. Ljudi, radite na tome da imate klubove koji æe vas zastupati. Ovo u vezi kulture............. vjeruj mi da nismo takva stoka kao što o sebi prièamo. Ne trebamo mnogo petljati kulturu i naše neznanje o moguænostima koje imamo kao registrovana pravna lica. U zemljama sa malo dužim stažom sa motociklistima na cesti vozaèi automobila mnogo više vode raèuna, ali to je proizvod rada na propisima i zakonu za koji su se pismeno izborili bajkeri. Uzalud se ljutimo, trebamo sjesti i smisliti naèin kako da neko u skupštinskoj sali digne prstiæ za izglasavanje nekog novog propisa. Do sada smo bili samo objekt propisa a nikada nas niko nizašta nije pitao, ali niko od nas nije ništa ni tražio. Èinjenica je i to da ceste nisu samo za nas raðene, mi pripadamo klasi onih koji se "luksuziraju" i ne voze strateški važan pasulj od Leskovca do Beograda, pa zato, malo strasti u stranu. Sada moramo otvoriti èetvore oèi i lagano u arenu. Molim da se niko ne prepoznaje u ovoj prièi, ovo je naèin kako ja u svom gradu mimo jakne sa resama i minðušom u nosu pokušavam napraviti nešto za nas.

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure
Koliko ja shvatam od zivotinja nas razlikuje' date=' osim palca, mogucnost verbalne komunikacije. Tako da ja ako mi se samo ucini da postoji mogucnost za neki drugi vid komunikacije, odem. Necu ,bre, ja da vracam evoluciju u nazad.[/quote']

Owaj chika wam je objasnio .. :prayer: :prayer: :prayer:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja