bobang 23 Napisano April 5, 2009 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi prosvetlite me! Desava se sledece, zamenio sam filter goriva, onaj mali plasticni sto ide na crevo izmedju rezervoara i karburatota, kao na slici na motoru je bio nemacki (stigao sa njim), e sad ja kao da stavim novi da to sve bude tip top, kupio obican unico i stavio. Sve dobro kad odjednom ostade motor bez goriva i ugasi se, filter prazan ne curi u njega iz rezervoara. Posle jedno 5-10 min pocne polako da kapljuca pa da curi i napuni se filter, dobiju karburatori gorivo i upali ko mina. Posle nekih mozda 100 km opet isto, pa opet i sve cesce, sad ne mogu 5 km vec ostane bez goriva. Slavina je u redu, kad skinem crevo pre filtera i pustim tece odlicno, kad vratim ni kap! I jos jedna stvar, kao da nabije neki vazdusni cep pa ne moze gorivo da curi, kad se ugasi i odma malo popustim crevo pre filtera izadje kao vazduh pod malim pritiskom, vratim crevo i ono posle fino puni filter. Sutra cu da kupim crevo i da stavim bez filtera posto danas nisam imao da vidim sta se desava. Cisto me zanima da mi neko pojasni malo sve ovo, da li moze filter da pravi ovakav problem, kako vuku karburatori gorivo itd itd ... slavina nije vakumska na F650! nadam se da smo se razumeli! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22639 Napisano April 5, 2009 Integrisan, 9693 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Stvara se vakum u rezervoaru,otpusi odusak...filter nema veze sa tim. Pozdrav Nenad. P.S. Skini stopli (cep rezervoara) pa vidi kako tece u filter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano April 5, 2009 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Stvara se vakum u rezervoaru,otpusi odusak...filter nema veze sa tim. Pozdrav Nenad. P.S. Skini stopli (cep rezervoara) pa vidi kako tece u filter Jok, nije to, probano! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6748 Napisano April 5, 2009 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Da nisi naopako stavio filter? Ima strelicu u kom smeru treba da protiče gorivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano April 5, 2009 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Da nisi naopako stavio filter? Ima strelicu u kom smeru treba da protiče gorivo. Da, stavljen je kako treba. Nelogicno je skroz ali eto, mozda je neko imao takav problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavle89 0 Napisano April 5, 2009 U prolazu, 25 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Druze lepo otidi i kupi novi i onako je 100 din. Ako iz creva sa rezervoara dobro tece onda je verovatno los filter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6748 Napisano April 6, 2009 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Meni se najboljim pokazao metalni Frad filter, malo je veci i skuplji, ali mnogo bolje prečišćava gorivo. 15 godina ih koristim i nisam imao nikakvih problema. Probaj sa njim, ovaj mali ipak nije baš "dorastao zadatku". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano April 6, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Ocigledno da taj mali filter nema dovoljan protok, stavi veci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano April 6, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Meni se najboljim pokazao metalni Frad filter, malo je veci i skuplji, ali mnogo bolje prečišćava gorivo. 15 godina ih koristim i nisam imao nikakvih problema. Probaj sa njim, ovaj mali ipak nije baš "dorastao zadatku". Jel to bese perivo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22639 Napisano April 6, 2009 Integrisan, 9693 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan @Lalajko Mislim da su za jednokratnu upotrebu,ali ukoliko se na putu zapusi toliko da nepusta dovoljno goriva pomaze da se dune sa kontra strane(naravno filter skinut) od smera protoka i vozi dalje... Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KNELE 14 Napisano April 6, 2009 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Kula Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan A lepo sam ti rek`o:"Narani svinje i nista ne diraj!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano April 6, 2009 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan He he, to mi svi govore u zadnje vreme, al kad ne slusam! Filter je 99%, skinut filter i bez njega presao preko 30km i sve ok! Hebeni filter! Moram naci neki da valja, samo pitanje gde! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano April 6, 2009 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Stavljao sam mali filter i desilo mi identichno. Skinuo ga, stavio veliki i sve ok Moguce da se karton stegne...ko zna kakav je kvalitet... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano April 6, 2009 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Stavljao sam mali filter i desilo mi identichno. Skinuo ga, stavio veliki i sve ok Moguce da se karton stegne...ko zna kakav je kvalitet... Eto, znao sam da je neko imao takav problem! Nisam jos odlepio! ;D A kakav veliki si stavio? Isti kao taj plastikaner samo veci ili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano April 6, 2009 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Za sada je plastikaner samo veliki Taj mali mi je stajao nedelju dana na motoru i posle tih nedelju dana nije ni kap htela da prodje kroz njega :S Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano April 6, 2009 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Taj mali mi je stajao nedelju dana na motoru i posle tih nedelju dana nije ni kap htela da prodje kroz njega :S Isti slucaj! ne znam kakav je ovaj iz luisa za 8e. Ipak ja volim kad ima staklo pa da vidim ako zeza! http://www.louis.de/_208dcf56438f90b563dad5c716bb6b7476/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=230&wgr=534&list_total=19&anzeige=0&page=0&artnr_gr=10050006 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano April 6, 2009 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Deluje zanimljivo, ali mislim da nema potrebe za tim. Stavis Frad (shto je naveo neko ranije u postu) ili ovaj providni za 100din i uzvias Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano April 6, 2009 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Pa brate taj providni za 100 din nam i pravi problem, ne? Videcu taj frad sto misa kaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano April 6, 2009 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa providni mali je mene zezao. Ovaj veci je ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 6, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ma onaj za juga i resen problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branimirgrozny 0 Napisano April 6, 2009 U prolazu, 27 postova Lokacija: bgd Prijavi odgovor kao problematičan mali plasticni filter(kao gore na slici) bi trebalo da stoji uspravno kod mene radi bez problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6748 Napisano April 6, 2009 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ma, jel citas ti? Stavi metalni filter, pravi ga Frad. Menjaj jednom godišnje i nećeš imati nikakvih problema, plus karburatore skoro nećeš ni čistiti. Plastični i stakleni su lepši, ali im je kvalitet loš. A i ja ne volim da mi benzin prolazi kroz nešto krto kao što je plastika iili staklo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano April 7, 2009 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan OK misa-pei, hvala na savetu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...