Jump to content

Moto Zajednica

Spustanje visine-Africa Twin XRV650

Recommended Posts

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Zna li neko kako bi mogla da se spusti Africa 650?

Ako si ti ovo na slici pored svoje kamile mislim da nema potrebe da je spustas ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Mozes da je spustis preko matice na zadnjem amortizeru. Ja sam svoju spustio par cm i dobio sam to sto sam hteo.

1. Kako si dosao do matice za podesavanje visine? Jesi li skidao kuciste filtera za vazduh i plasticni blatobran ili si radio "srpski" - cekicem i jakim srafcigerom?

2. Sta se desava sa tvrdocom vesanja zadnjeg tocka? Ja bih zeleo da vesanje bude tvrdje.

• Svrati ponekad, 166 postova

Na slici jesam ja ,ali mi ponekad zafali koji cm da ne bi bilo cupavo.Obzirom da zivim u brdovitom kraju,a samim tim punim strmih ulica i puteva,pa zamisli situaciju stajanja na nekom usponu od 30 stepeni ,a tebi zapne 2 cm za stabilnost.

Predpostavljam da si spustao Africu RD04, jesi li siguran da je to izvodljivo i kod rd03.

Za lallajka: tvrdocu vesanja zadnje tocka regulises prko srafa na zadnjem amortizeru (naravno ako ti je original).

post-6456-12879027129341_thumb.jpg

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

Mozes da je spustis preko matice na zadnjem amortizeru. Ja sam svoju spustio par cm i dobio sam to sto sam hteo.

1. Kako si dosao do matice za podesavanje visine? Jesi li skidao kuciste filtera za vazduh i plasticni blatobran ili si radio "srpski" - cekicem i jakim srafcigerom?

2. Sta se desava sa tvrdocom vesanja zadnjeg tocka? Ja bih zeleo da vesanje bude tvrdje.

1. Radio sam po srpski :) Ko nece po srpski mora da nabavi specijalan kljuc i da rasturi pola motora da bi kljucem dosao do matice.

2. Sad je meksi, to je ono sto sam i hteo da postignem, zbog toga je i spusten.

Sraf za podesavanje tvrdoce sa slike gore mi je bio podesen na najmekse, a i dalje je bio tvrdji od RD07 sa srednjim podesavanjem. Sad mi sraf za stelovanje tvrdoce stoji na pola, a mek je kao RD07. Ako hoces da bude tvrdje probaj da ga otvrdnes preko srafa sa gornje slike, a ako je i to malo, moraces preko matice na amortizeru jos da podignes motor.

Izvinjavam se na izrazu, znaci, ako se digne, bice tvrdji?

EDIT: kako se podesava tvrdoca na ovom rezervoaru za gas? Da li je potrebno prvo odviti onaj veci zavrtanj ili se ide direktno okretanjem onog manjeg? Ne verujem da sam bio jasan :)

• Enduraš, 6393 postova

Izvinjavam se na izrazu, znaci, ako se digne, bice tvrdji?

EDIT: kako se podesava tvrdoca na ovom rezervoaru za gas? Da li je potrebno prvo odviti onaj veci zavrtanj ili se ide direktno okretanjem onog manjeg? Ne verujem da sam bio jasan :)

Tako je, kad se digne bude tvrdji ;D Na rezervoaru za gas se podesava okretanjem manjeg zavrtnja, tako je napravljeno da moze i u toku voznje da se steluje i isprobava (naravno u pauzi kad se stane). Ja sam moj okretao kljucem za paljenje motora, nije mi bio potreban odvijac, lako ide.

Sad sam izlazio do motora da probam i - ni makac! Nece ni u jednu stranu. Do duse, odvijac je slab, mozda treba sa jacim, koji ja ovde nemam... Zato sam i pomislio da mozda treba da se odvije onaj veci, tj. da je on osiguravajuci.

• Enduraš, 6393 postova

Kod mene to lako ide, skoro da noktom moze da se odvija. Mozda ga je neko mucki zavio ili odvio do kraja, pa zato nece da krene.

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640
...ali mi ponekad zafali koji cm da ne bi bilo cupavo

Sta ja da kazem kad mi je visina sedista 95cm , a nisam visok ni 180 cm ?  :D :D :D

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Ili malo napred da izvučeš vile, nekih 15-tak mm?

Kako se zavrsilo tvoje spustanje motora? Sto ne odas coveku Bokiliceve tajne sisteme spustanja  ;D  ;D  ;D

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Pun pogodak ;)

Dobro što nisam dirao zadnji amortizer, kada supruga sa svojih 50-tak kila sedne iza mene dosta se spusti TA, milina jedna, celim stopalima na zemlji.

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Pun pogodak ;)

Dobro što nisam dirao zadnji amortizer, kada supruga sa svojih 50-tak kila sedne iza mene dosta se spusti TA, milina jedna, celim stopalima na zemlji.

Cuo si Vlade, zenu na motor i teraj  ;)

Nemam ja taj problem i kada sam sam ne propinjem se na prste kada stanem vec ravnim stopalom, medjutim prblem je na nekom usponu.

A sto se tice voznje supruge to je apsolvirano ,medjutim ipak nesto vise volim da se vozim sam.

• Balkan Hard Enduro, 600 postova
  • Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i

Spustanjem ili podizanjem visine na amortizeru..ne bi trebalo bitno da se promeni tvrdoca vesanja,..kod auta su to takozvani coilover amortizeri.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Na slici jesam ja ,ali mi ponekad zafali koji cm da ne bi bilo cupavo.Obzirom da zivim u brdovitom kraju,a samim tim punim strmih ulica i puteva,pa zamisli situaciju stajanja na nekom usponu od 30 stepeni ,a tebi zapne 2 cm za stabilnost.

Predpostavljam da si spustao Africu RD04, jesi li siguran da je to izvodljivo i kod rd03.

Za lallajka: tvrdocu vesanja zadnje tocka regulises prko srafa na zadnjem amortizeru (naravno ako ti je original).

Nema potrebe da je spuštaš jer je loše i Trpi amortizer, a na terenu se vozi u stojećem položaju i bez spuštanja i landaranja nogama oko motora.

Nema potrebe da je spuštaš jer je loše i Trpi amortizer, a na terenu se vozi u stojećem položaju i bez spuštanja i landaranja nogama oko motora.

To si apsolutno u pravu, a koliko se mi zaista vozimo offroad- 5,10,15 % ukupne voznje maksimalno.

Nemam ja problema sa njom u voznji ni po asfaltu ni van njega, ona kada krene ne postoji stabilniji niti upravljiviji motror od nje , ali zato kada stanem.

Veruj mi da sam cak i razmisljao da je menjam za RD07, posto je malo niza, ali ne mogu da se rastanem od nje sredio sam je tip-top i dosta novca u nju ulozio.

Znas sta je resenje..............................pa stikla!

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Naj cesca pojava kod "spustenih" Afrika je stanjeno-osisano sediste .

Time ne remetis vesanje i mozes ladno izgubiti nekoliko cm-a na

visini .

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja