Vlade 1 Napisano April 1, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko kako bi mogla da se spusti Africa 650? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano April 1, 2009 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko kako bi mogla da se spusti Africa 650? Ako si ti ovo na slici pored svoje kamile mislim da nema potrebe da je spustas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6427 Napisano April 2, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mozes da je spustis preko matice na zadnjem amortizeru. Ja sam svoju spustio par cm i dobio sam to sto sam hteo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano April 2, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Mozes da je spustis preko matice na zadnjem amortizeru. Ja sam svoju spustio par cm i dobio sam to sto sam hteo. 1. Kako si dosao do matice za podesavanje visine? Jesi li skidao kuciste filtera za vazduh i plasticni blatobran ili si radio "srpski" - cekicem i jakim srafcigerom? 2. Sta se desava sa tvrdocom vesanja zadnjeg tocka? Ja bih zeleo da vesanje bude tvrdje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6062 Napisano April 2, 2009 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ili malo napred da izvučeš vile, nekih 15-tak mm? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlade 1 Napisano April 2, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na slici jesam ja ,ali mi ponekad zafali koji cm da ne bi bilo cupavo.Obzirom da zivim u brdovitom kraju,a samim tim punim strmih ulica i puteva,pa zamisli situaciju stajanja na nekom usponu od 30 stepeni ,a tebi zapne 2 cm za stabilnost. Predpostavljam da si spustao Africu RD04, jesi li siguran da je to izvodljivo i kod rd03. Za lallajka: tvrdocu vesanja zadnje tocka regulises prko srafa na zadnjem amortizeru (naravno ako ti je original). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6427 Napisano April 2, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mozes da je spustis preko matice na zadnjem amortizeru. Ja sam svoju spustio par cm i dobio sam to sto sam hteo. 1. Kako si dosao do matice za podesavanje visine? Jesi li skidao kuciste filtera za vazduh i plasticni blatobran ili si radio "srpski" - cekicem i jakim srafcigerom? 2. Sta se desava sa tvrdocom vesanja zadnjeg tocka? Ja bih zeleo da vesanje bude tvrdje. 1. Radio sam po srpski Ko nece po srpski mora da nabavi specijalan kljuc i da rasturi pola motora da bi kljucem dosao do matice. 2. Sad je meksi, to je ono sto sam i hteo da postignem, zbog toga je i spusten. Sraf za podesavanje tvrdoce sa slike gore mi je bio podesen na najmekse, a i dalje je bio tvrdji od RD07 sa srednjim podesavanjem. Sad mi sraf za stelovanje tvrdoce stoji na pola, a mek je kao RD07. Ako hoces da bude tvrdje probaj da ga otvrdnes preko srafa sa gornje slike, a ako je i to malo, moraces preko matice na amortizeru jos da podignes motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlade 1 Napisano April 2, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Prijavi odgovor kao problematičan RD07 je vise touring, dok je RD03 vise offroud, te samim tim je i tvrdoca vesanja drugacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano April 2, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan 2. Sad je meksi, to je ono sto sam i hteo da postignem, zbog toga je i spusten. Izvinjavam se na izrazu, znaci, ako se digne, bice tvrdji? EDIT: kako se podesava tvrdoca na ovom rezervoaru za gas? Da li je potrebno prvo odviti onaj veci zavrtanj ili se ide direktno okretanjem onog manjeg? Ne verujem da sam bio jasan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7925 Napisano April 2, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6427 Napisano April 2, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 2. Sad je meksi, to je ono sto sam i hteo da postignem, zbog toga je i spusten. Izvinjavam se na izrazu, znaci, ako se digne, bice tvrdji? EDIT: kako se podesava tvrdoca na ovom rezervoaru za gas? Da li je potrebno prvo odviti onaj veci zavrtanj ili se ide direktno okretanjem onog manjeg? Ne verujem da sam bio jasan Tako je, kad se digne bude tvrdji ;D Na rezervoaru za gas se podesava okretanjem manjeg zavrtnja, tako je napravljeno da moze i u toku voznje da se steluje i isprobava (naravno u pauzi kad se stane). Ja sam moj okretao kljucem za paljenje motora, nije mi bio potreban odvijac, lako ide. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano April 2, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam izlazio do motora da probam i - ni makac! Nece ni u jednu stranu. Do duse, odvijac je slab, mozda treba sa jacim, koji ja ovde nemam... Zato sam i pomislio da mozda treba da se odvije onaj veci, tj. da je on osiguravajuci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6427 Napisano April 2, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene to lako ide, skoro da noktom moze da se odvija. Mozda ga je neko mucki zavio ili odvio do kraja, pa zato nece da krene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano April 2, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan ...ali mi ponekad zafali koji cm da ne bi bilo cupavo Sta ja da kazem kad mi je visina sedista 95cm , a nisam visok ni 180 cm ? :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano April 2, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ili malo napred da izvučeš vile, nekih 15-tak mm? Kako se zavrsilo tvoje spustanje motora? Sto ne odas coveku Bokiliceve tajne sisteme spustanja ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6062 Napisano April 2, 2009 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pun pogodak Dobro što nisam dirao zadnji amortizer, kada supruga sa svojih 50-tak kila sedne iza mene dosta se spusti TA, milina jedna, celim stopalima na zemlji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano April 2, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pun pogodak Dobro što nisam dirao zadnji amortizer, kada supruga sa svojih 50-tak kila sedne iza mene dosta se spusti TA, milina jedna, celim stopalima na zemlji. Cuo si Vlade, zenu na motor i teraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6062 Napisano April 2, 2009 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...ili džak cementa ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlade 1 Napisano April 2, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nemam ja taj problem i kada sam sam ne propinjem se na prste kada stanem vec ravnim stopalom, medjutim prblem je na nekom usponu. A sto se tice voznje supruge to je apsolvirano ,medjutim ipak nesto vise volim da se vozim sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy 327 Napisano April 2, 2009 Balkan Hard Enduro, 600 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i Prijavi odgovor kao problematičan Spustanjem ili podizanjem visine na amortizeru..ne bi trebalo bitno da se promeni tvrdoca vesanja,..kod auta su to takozvani coilover amortizeri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano April 2, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Na slici jesam ja ,ali mi ponekad zafali koji cm da ne bi bilo cupavo.Obzirom da zivim u brdovitom kraju,a samim tim punim strmih ulica i puteva,pa zamisli situaciju stajanja na nekom usponu od 30 stepeni ,a tebi zapne 2 cm za stabilnost. Predpostavljam da si spustao Africu RD04, jesi li siguran da je to izvodljivo i kod rd03. Za lallajka: tvrdocu vesanja zadnje tocka regulises prko srafa na zadnjem amortizeru (naravno ako ti je original). Nema potrebe da je spuštaš jer je loše i Trpi amortizer, a na terenu se vozi u stojećem položaju i bez spuštanja i landaranja nogama oko motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlade 1 Napisano April 2, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na slici jesam ja ,ali mi ponekad zafali koji cm da ne bi bilo cupavo.Obzirom da zivim u brdovitom kraju,a samim tim punim strmih ulica i puteva,pa zamisli situaciju stajanja na nekom usponu od 30 stepeni ,a tebi zapne 2 cm za stabilnost. Predpostavljam da si spustao Africu RD04, jesi li siguran da je to izvodljivo i kod rd03. Za lallajka: tvrdocu vesanja zadnje tocka regulises prko srafa na zadnjem amortizeru (naravno ako ti je original). Nema potrebe da je spuštaš jer je loše i Trpi amortizer, a na terenu se vozi u stojećem položaju i bez spuštanja i landaranja nogama oko motora. To si apsolutno u pravu, a koliko se mi zaista vozimo offroad- 5,10,15 % ukupne voznje maksimalno. Nemam ja problema sa njom u voznji ni po asfaltu ni van njega, ona kada krene ne postoji stabilniji niti upravljiviji motror od nje , ali zato kada stanem. Veruj mi da sam cak i razmisljao da je menjam za RD07, posto je malo niza, ali ne mogu da se rastanem od nje sredio sam je tip-top i dosta novca u nju ulozio. Znas sta je resenje..............................pa stikla! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano April 2, 2009 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Naj cesca pojava kod "spustenih" Afrika je stanjeno-osisano sediste . Time ne remetis vesanje i mozes ladno izgubiti nekoliko cm-a na visini . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6427 Napisano April 2, 2009 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Al remetis udobnost svoje pozadine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6062 Napisano April 2, 2009 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...što uopšte nije zanemarljivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...