mbz345305 5 Napisano Mart 30, 2009 U prolazu, 81 postova Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljao sam sta uraditi kad krenem na dalji put i ne daj boze pukne guma . Ljudi dajte savete dali ima nesto sto moze da se spakuje u motor da bi podigao motor i zamenio gumu . Naravno radi se o enduro motoru sa unutrasnjom gumom . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1290 Napisano Mart 30, 2009 Drug član, 1162 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Sprej pena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Mart 30, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljao sam sta uraditi kad krenem na dalji put i ne daj boze pukne guma . Ljudi dajte savete dali ima nesto sto moze da se spakuje u motor da bi podigao motor i zamenio gumu . Naravno radi se o enduro motoru sa unutrasnjom gumom . http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=22968.msg302835#msg302835 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Mart 30, 2009 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Možeš srušiti motor i probati zakrpati zračnicu bez da se skida točak dolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1263 Napisano Mart 30, 2009 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Louis dizalica (10003338) je ubedljivo najbolja za te stvari. Drzim je stalno u koferu i vec sam imao priliku da je isprobam na putu za krpljenje guma ili podmazivanje lanca a bogme moze da posluzi i kao prirucno sredstvo za saobracajne rasprave ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Mart 30, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Gde ima da se kupi taj sprej-pena? Ne znam kako da ga trazim na Louis-ovom sajtu (naravno jer ne znam Nemacki) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Mart 30, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Gde ima da se kupi taj sprej-pena? Ne znam kako da ga trazim na Louis-ovom sajtu (naravno jer ne znam Nemacki) Na skoro svim pumpama, malo boljim prodavnicama auto- delova... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Mart 31, 2009 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Sprej pena. Često uopće ne funkcionira s zračnicama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Mart 31, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sprej pena. Često uopće ne funkcionira s zračnicama Hm, da. I ja sam se pitao dok čitam post kako će zakrpiti (unutrašnju) gumu pomoću spreja... ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Mart 31, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Hm, da. I ja sam se pitao dok čitam post kako će zakrpiti (unutrašnju) gumu pomoću spreja... ??? Zavisi od ostecenja unutrasnje gume. Ja sam uspeo prosle godine (BJB voznja Dunav) da potpuno osposobim zadnju gumu - sprejem za krpljenje. Nesto kasnije u toku sezone sam ponovo imao priliku da to uradim. Naravno, ako se unutrasnja pocepala, sprej ne pomaze. Ne treba zaboraviti da se tocak mora okrenuti nekoliko puta posle upumpavanja spreja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Mart 31, 2009 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Sprej pena. Odlicna stvar. Ali ja kakav sam baksuz,meni je zatrebao kada je bila jako niska temperatura. I nije odradio posao. Znaci kada je hladan,NEradi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Mart 31, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Jel pomaze kod tubeles guma? Koliko moze da drzi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1263 Napisano Mart 31, 2009 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Sprej pena. Odlicna stvar. Ali ja kakav sam baksuz,meni je zatrebao kada je bila jako niska temperatura. I nije odradio posao. Znaci kada je hladan,NEradi. Pise na upustvu da kada je jako hladno stavis prvo sprej uz svoje telo (u gace ili majicu ;D) 15ak min da ga ugrejes i posle toga promuckas i koristis. Inace ja imam unutrasnju gumu i do sada sam 3 puta busio, 2 puta je sprej pomogao a jednom kada se pocepala unutrasnja nije mi bilo pomoci nego motor na prikolicu i to je to. Znaci kod manjih rupa tipa ekser, trn, parce stakla sprej moze da odradi posao dok kod pucanja unutrasnje usled nabijanja i sl. ne moze da pomogne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Mart 31, 2009 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Jel pomaze kod tubeles guma? Koliko moze da drzi? Pomaze. Sluzi kao prva pomoc na putu.Da odvezes do vulkanizera. Ako je probusio gumu (ekser,sraf,....i sl.),to se izvadi.Dobro se promucka sprej,zavrne na ventil,....(ima uputstvo ;D) Moze tubeles.Ne postigne bas pritisak u gumi koji je predvidjen,ali sasvim dovoljno da mozes da nastevis put.I odes do vulkanizera. Cak mozes i da ga na prvoj pumpi napumpas na odgovarajuci pritisak. On ujedno i krpi gumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Mart 31, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan To j izgleda jedna od korisnijih stvarcica koje treba imati sa sobom na putu. Jel preporucujete neki odredjeni ili bilo koji vrsi posao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Mart 31, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ako na njemu pise da je za tube i tubeless, to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigneda 32 Napisano Mart 31, 2009 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: BG Vozdovac Prijavi odgovor kao problematičan bilo je u jednoj farbari u vojvode stepe male boce ko pola te velike sa pumpe bas ko pravljene za bajkere nigde bez toga ne idem... ...pogledacu ovih dana pa javljam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano April 1, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Ajd ako ti nije problem, ionako nikad nemam mesta na motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano April 12, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Louis dizalica (10003338) je ubedljivo najbolja za te stvari. Drzim je stalno u koferu i vec sam imao priliku da je isprobam na putu za krpljenje guma ili podmazivanje lanca a bogme moze da posluzi i kao prirucno sredstvo za saobracajne rasprave ;D Ova dizalica je strava...medjutim moze da posluzi i cekic ili komad drveta odgovarajuce duzine....efekat je isti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 12, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Louis dizalica (10003338) je ubedljivo najbolja za te stvari. Drzim je stalno u koferu i vec sam imao priliku da je isprobam na putu za krpljenje guma ili podmazivanje lanca a bogme moze da posluzi i kao prirucno sredstvo za saobracajne rasprave ;D Ova dizalica je strava...medjutim moze da posluzi i cekic ili komad drveta odgovarajuce duzine....efekat je isti... Onda nemas s cim da se raspravljas. ;D Inace za tubeless preporucujem ovo: http://www.youtube.com/watch?v=p9P7qmbMyjc Dolazi u maloj torbici sa 3 ampule CO2 pod pritiskom za napumpati gumu. Ja sam presao do sad 800 km bez problema. Namjenjeno je za nuzdu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...