Jump to content

Moto Zajednica

vrsta goriva

Recommended Posts

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: R6

dali moze olovni benzin u nove motore(bez katalizatora),dobio sam trkace gorivo koje ima olova u sebi pa me interesuje dali moze da se koristi u novim agregattima

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

Kako sam ja cuo to nije dobro koristiti na novim masinama jer olovo ostavlja naslage. Verovatno je ok da se sipa jednom ili dvaput ako si bas ostao bez goriva a na pumpi nema bezolovni. Ali za neko trajnije koriscenje nije. Nekad se valjda to olovo koristilo za podmazivanje siceva ventila a sada je to drugacije reseno i upotreba istog samo steti.

• Drug član, 2318 postova

Moze, ja sam ga vozio na trkama. Uzimao sam na aerodromu jer avioni (cesne....) koriste gorivo koje je deklarisano od 105 do 115 oktana.

Ali ako nisi radio nista na glavi motora, povecavao kompesiju, obavezno ga mesaj pola pola sa ovim obicnim.....dosta je suvo gorivo.

Zanimljivo je da kada sam se vracao sa aerodroma jedna kanta nije dobro dihtovala, pola litra se prosulopo zadnjem sedistu, medjutim isparilo je za 1 min, fleke nije bilo i nije se osecao nikakav smrad. Mogu misliti sta bi se desilo sa obicnim gorivom....

Ipak mislim da je najbolja varijanta doterati od preko 100+ sa inostranih pumpi.

tako sam i dobio Shelovo  gorivo,ali covek koji mi je doneo kaze da je super 100 ali nije bezolovni,e sad gledam ga u garazi a strah me da ga sipam,znam da nemoze nista da se desi od par litara,ali ipak!?Boze sta mi sipamo na nasim pumpama

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer

Moze, ja sam ga vozio na trkama. Uzimao sam na aerodromu jer avioni (cesne....) koriste gorivo koje je deklarisano od 105 do 115 oktana.

Ali ako nisi radio nista na glavi motora, povecavao kompesiju, obavezno ga mesaj pola pola sa ovim obicnim.....dosta je suvo gorivo.

Zanimljivo je da kada sam se vracao sa aerodroma jedna kanta nije dobro dihtovala, pola litra se prosulopo zadnjem sedistu, medjutim isparilo je za 1 min, fleke nije bilo i nije se osecao nikakav smrad. Mogu misliti sta bi se desilo sa obicnim gorivom....

Ipak mislim da je najbolja varijanta doterati od preko 100+ sa inostranih pumpi.

Kolegi je puneći Utvu V-53, zaglavio pištolj sa cisterne, prosuo je nekih 30-tak litara tzv "PLAVOG GORIVA" po stajanci.

Za 5 min sve je potpuno isparilo.

• Drug član, 2318 postova

da budem iskren ja nisam mogao da provalim razliku u performansama na stazi.Sigurno da je ima,.....auspuh je kao mleko

Ono sto mi je bilo naj bitnije je sto mi je  za par stepeni smanjio temperaturu.

• Skuteras, 3707 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Super + tj 100 i jeste bezolovni benzin. Samo se tako zove da se naglasi oktanska vrednost. Meni jednom istopio djon na nekoj obuci koliko je jak, a stvarno brzo isparava. Vozio ga u kolima i razlika u voznji izmedju njega i obicnog bezolovnog je kao izmedju obicnog bezolovnog i plina. Sem ako meni to nije bila autosugestija

kaze mi neki majstor da olovni benzin moze da zaprlja lambda sondu,i da radi toga ide bezolovni,a to mleko je prava stvar ipak sam poklonik starih agregata koji su imali belo sagorevanje,prava stvar

• Drug član, 4501 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

dali moze olovni benzin u nove motore(bez katalizatora),dobio sam trkace gorivo koje ima olova u sebi pa me interesuje dali moze da se koristi u novim agregattima

moze samo korisit bez problema,sta mislis kako ja iskoristim visak trkaceg goriva na kraju sezone ;D

eto konsultovao sam se sa svetskim strucnjacima(forum r6)!!!,i njihova je konsultacija da moze da se vozi bez ikakvih problema ako nemas katalizator,jedino sta treba je ponovno stelovanje power comandera za svaki slucaj,sto potvrdjuje Cacinu sugestiju.Eto znamo jos nesto,sto sam jedva cekao ,belo sagorevanje,ufffff

• U prolazu, 53 postova

E ovako ljudi ... ako mogu pomoci.

Naime ja dobijam bezolovni benzin 98+  od nekog lika koji ga kupuje preko . Gorivo je extra (provereno). Pumpe u RS imaju dobro gorivo... mnogo bolje od naseg.

O nasem gorivu ne treba ni govoriti.

Ako nekome bude trebalo ... mogu nesto proslediti, a da nije neka veca kolicina (cena... kao na nasim pumpama)

probao sam, corbica je odlicna,zaista je olovni benzin i mogu vam reci da nikakve smetnje nemam u radu motora cak sta vise radi perfektno(a mleko)kao nekad

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja