MIHA 8 Napisano Mart 25, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan e aj da se stavi u jednu temu to sa ugrađivanjem tomosovih palenja na mza tko je radio kako je radio... meni ja vec pun kur.... platina reglera jel puni akumulatore nepuni i slicna sranj... pa razmisljam o tom palenju jel na apenu nikad nisam imo kvarova na struji motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 25, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan moze nije problem,stavljao i ja,,,i platinasto,i bez platina,ali nekako cak i sa pojacivacem struje mu je far nekako slabasan,,nije to to,,jednostavnije je da vidis sa joskom da napravis elektroniku to jest pik app,mesto platina,i sigurnije,mz ova struja je odlicna,platine crkavaju,los je kvalitet ovih novih sto ih prava,,nekad su pravili kvalitetnije platine,,e zato lepo turis pik ap,elektronski regler i nemas vise taj problem,kontaktiraj josku,sve ce ti on napraviti itd... :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Mart 26, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ima TS chopper na svom, mislim paljenje od Jawe babete...Mislim da je i on negde napomenuo da je struja slaba!! Kao sto rece dr Bokilic, najbolje je kod kralja jednosmerne struje Joske da se obratis, meni je radio elektronski regler i prezadovoljan sam...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Mart 26, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ove smo probleme rešavali davno i kako nije pronađeno rešenje zamolili smo Josku da nam napravi uređaj koji bi radio kako treba. Taj uređaj je prošao nekoliko generacija/modifikacija i ja sam svaki tip testirao na Crncu. Ovaj poslednji je čudo. Tom prilikom smo bili u Temerinu i došao je Svakak pa smo razgovarali u dvorištu dok je Joska čačkao u garaži iz koje su se čuli čudni zvukovi. Onda nas je pozvao da vidimo čudo: između dve žice na razmaku od oko 20-tak cm udarala je varnica kao sa one fotografije Nikole Tesle na kojoj se igra sa strujom. Tada je menjao učestanost varnica, od sporijeg na brže. Pa je onda povećavao razmak između žica/polova i varnica je bila tanja ali je pražnjenja i dalje bilo. Onda je smanjivao razmak i varnica je bila deblja a zvuk jači, ubedljiviji. Naravno, rastojanje između polova bi trebalo da bude kao na svećici pa ovaj eksperiment ne služi ničemu sem da se vidi i golim okom koliku to struju pravi. Između tih različitih generacija uređaja nisam primetio neku razliku. Uvek pali na prvu kurblu i bez sauga, bez obzira na temperaturu napolju, samo ako je karburator uredu. Ugao predpaljenja se sam reguliše u zavisnosti od broja obrtaja motora a u tu svrhu je Joska napravio poseban softver. Sve radi, sve valja, provereno. Ako nemate ništa protiv ovu bih temu podveo pod MZ Elektrika, to je to. Mišljenje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...