highflyer 0 Napisano Mart 23, 2009 U prolazu, 93 postova Prijavi odgovor kao problematičan Već je zezao prošle sezone - uglavnom ne radi dok je mašina hladna; kako se zagreje - proradi normalno. Onda su se ti intervali produžavali (sve kasnije i kasnije bi proradio), da bi sada izgledao konačno umro . Ideje šta bi moglo da bude problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Mart 23, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan To su obicno simtomi za CDI probaj da izmenis uticnice na CDI i da vidis da li ce da radi. Po slici bi se reklo da je model 94-95? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5747 Napisano Mart 23, 2009 Svakom po zasluzi, 12396 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan TA ga "ubode" iz taka ;D Podigni sedište, videćeš 2 CDI-a pa pogledaj konektore i po potrebi prelemi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
highflyer 0 Napisano Mart 23, 2009 U prolazu, 93 postova Prijavi odgovor kao problematičan To su obicno simtomi za CDI probaj da izmenis uticnice na CDI i da vidis da li ce da radi. Po slici bi se reklo da je model 94-95? '95, svaka čast na oštrom oku Video sam na forumu da je nekom već sugerisan CDI, ali taj je imao i problema sa radom motora, pa sam pomislio da je u pitanju nešto drugo. U svakom slučaju pogledaću za vikend pa ću javiti šta je bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
highflyer 0 Napisano Mart 28, 2009 U prolazu, 93 postova Prijavi odgovor kao problematičan To su obicno simtomi za CDI probaj da izmenis uticnice na CDI i da vidis da li ce da radi. Po slici bi se reklo da je model 94-95? Sad tek shvatam da te nisam shvatio Misliš da ubodem konektor(e) koji trenutno idu u jedan CDI u drugi, a one iz drugog u prvi pa da probam? Jesi li to mislio? Ili da "izmenim utičnice" znači da presečem žice na postojećem konektoru i spojim ih na novokupljeni konektor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Mart 29, 2009 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan samo prelemi kontakte unutar CDI-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
highflyer 0 Napisano Mart 30, 2009 U prolazu, 93 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prvo da se zahvalim bratu turbopedji (koga nije mrzelo danas da navrati do mene) na pomoći - hvala brate . Iako CDI nije skroz crkao (oba cilindra rade), kad smo uboli CDI sa njegove Afrike osetilo se kako Transalp bolje vuče. A i obrtometar je proradio . Dakle, dijagnoza jasna k'o dan. Odo' da tražim CDI... P.S. Honda je to - i kad deo crkne ona ide ;D. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Mart 30, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, dijagnoza jasna k'o dan. Odo' da tražim CDI... Javi se Joski, mozda moze da pomogne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
turbopedja 282 Napisano Mart 30, 2009 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan I drugi put i svima kome treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Mart 31, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako to izgleda "uradi sam" ali ja bih ti preporucio Josku. http://tecnica.transalp.it/faidate.php?id=98 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
turbopedja 282 Napisano April 1, 2009 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Taj princip uradi sam funkcionise ali samo privremeno. Po nekom nepisanom pravilu, gde se pojavi jedan hladan lem ili dodje do pucanja lema, pojavi se jos puno "potencijalnih" problematicnih lemova. Znam iz licnog iskustva da sam ja moj prelemljivao vise puta i uvek se pojavljivao neki novi kvar. Na kraju sam otisao i kupio novi i resio problem. Slicna su iskustva i sa nekim ljudima sa kojima sam pricao u vezi toga. Moj savet je uzmi nov, tim pre sto nisi vican nekim jacim elektronskim zahvatima. A taj se da srediti i uvek moze da sluzi na putu za ne daj Boze. Voleo bih i da Joska da svoje misljenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano April 1, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako da se izjasnim.Gradim uredjaje,i popravljam vec 25 godina.Ako se nesto dobro zalemi(moze i lose),to obicno i traje. Na jawi mi je u uradi sam fazonu kompletno paljenje i onboard computer(ako se moze tako nazvati),i jos nijednom se nije desio da neki lem popusti. Do sada sam vec prelemio i nekoliko cdi-a od TA i AT,i jos se niko nije pozalio. Kada lemis,nije svejedno koji kalaj koristis,povrsine treba da su ciste.Moze da se zalemi i tako da odmah bude hladan lem,koji ce malo provoditi struju,ali vrlo brzo ce se opet pojaviti los kontakt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panthocrator 44 Napisano April 1, 2009 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Husqvarna SMR510 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam to radio sa mojim CDI na TA i iskren da budem tezak je smor otvoriti cdi. Moras ga opseci u krug pa onda polako odlepljivati poklopac, a posto je moj motor bio star (`89) plastike su popucale. Onda treba oljustiti ono crno iznutra ( davljenje i ne moze na silu da se ne osteti stampana ploca), zatim lemljenje ( najlaksi deo posla) i nakraju zatvaranje, ja uradio crnim silikonom ispalo extra. Ja sam ga tako vozio neko vreme a onda sam prodao motor i niko se nije zalio ( valjda nije stradalo vise). Uz malo (malo vise) strpljenja i dan posla radice kao novi ukoliko ti nije umero neki element unutra, I malo ilustracije.... Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6299 Napisano April 1, 2009 Enduraš, 6363 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam to radio sa mojim CDI na TA i iskren da budem tezak je smor otvoriti cdi. Moras ga opseci u krug pa onda polako odlepljivati poklopac, a posto je moj motor bio star (`89) plastike su popucale. Onda treba oljustiti ono crno iznutra ( davljenje i nemoze na silu da se ne osteti stampana ploco), zatim lemljenje ( najlaksi deo posla) i nakraju zatvaranje, ja uradio crnim silikonom ispalo extra. Ja sam ga tako vozio neko vreme a onda sam prodao motor i niko se nije zalio ( valjda nije stradalo vise). Uz malo (malo vise) strpljenja i dan posla radice kao novi ukoliko ti nije umero neki element unutra, I malo ilustracije.... Pozz Ne, nije stradalo vise, kod mene je radilo godinu dana bez problema, a novi vlasnik mi se ne zali, znaci verovatno radi i dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano April 1, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pozeljno je koristiti neutro silikon koji nije bazi acetnih kiselina! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 848 Napisano April 1, 2009 Cuore Sportivo, 1337 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pozeljno je koristiti neutro silikon koji nije bazi acetnih kiselina! Tako je ! Zato sto kiselina nagriza kontakte. Pametan ovaj nas Sale... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markes 3 Napisano April 2, 2009 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam oba moja otvarao i lemio i oba su radila dok je motor bio kod mene, a i dan danas rade. CDI sam zatvarao topljenom plastikom iz pistolja, najjeftinije i najneutralnije. Meni je za celu operaciju bilo potrebno pola sata. Plastiku preseces bonsekom, k'o salamu. Samo je bitno da dobro pocnes i posle uzmes cackalicu ili neko mekse drvce i sastruzes onu gumu, silikon sta li je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
highflyer 0 Napisano April 5, 2009 U prolazu, 93 postova Prijavi odgovor kao problematičan Operacija na otvorenom Transalpu je uspešno završena . CDI očigledno nije dobro radio - ne samo signal za obrtometar, već i paljenje, ali to nisam ni znao dok nisam stavio novi. Evo simptoma (možda će još nekom biti od pomoći): Motor bolje pali (startuje). I pre je startovao dosta dobro, ali sada što bi rekli "k'o mina". Mirnije radi na leru. Pre sam ler morao da odvrnem na 1500 obrtaja inače bi nemirno radio (mislio sam da je do karburatora); sada lepo radi na 1300 (po specifikaciji). Mnogo bolje vuče na malom broju obrtaja. Pogotovu pri kretanju u prvoj se oseća razlika - pre je znao da cima kao da se guši (kao iz druge kad se kreće). Pri velikom broju obrtaja ne primećujem neku razliku. To ne znači da je nema, možda je samo teže osetiti. Pozdrav i hvala svima koji su pomogli! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano April 5, 2009 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Hvala i tebi na opisu , možda nekoga zadesi to isto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
turbopedja 282 Napisano April 6, 2009 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan U zdravlju i sreci da ga vozis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
turbopedja 282 Napisano April 6, 2009 Svrati ponekad, 469 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nisi rekao kako si resio problem... Jel si kupio nov ili si stari popravio... Ako si kupio nov gde si ga nasao i po kojoj ceni... Ako si ga sredio kako i ko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano April 6, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan mene zanima gde je završio stari. naravno ukoliko ti ne treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
highflyer 0 Napisano April 7, 2009 U prolazu, 93 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kupio polovni od Mareta sa Karaburme. Stari je završio kod mene, računam mogu jednog dana da ga opravim pa da imam rezervu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano April 7, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ok. ukoliko neko ima bas crknut-crknut a da mu ne treba , nek mi javi. treba mi za rasturanje u parcice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...