vlilis 72 Napisano Mart 23, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Rasiren je obicaj na forumu da se sazaljevamo nad bajkerskom sudbinom i potenciramo samo njihovu ugrozenost. Tako su po pravilu panduri gamad, taksisti sljam, ostali vozaci stoka itd. U nedelju sam biciklom napravio turu do Sakula (cca 100km, 4 sata voznje). Tom prilikom me obislo ko zna koliko automobila i kamiona, i to bas svaki onako kako treba. Ali me je zato od 20-ak kolega bajkera makar 10 gotovo oborilo obilazeci me na pola metra rastojanja. Shvatam to kao demonstraciju nekakve nadmoci, kao odraz neznanja i kao nebrigu za ranjiviju kategoriju u saobracaju. Kada bi procentualnu zastupljenost ovakvih bajkera pretocili u epitete s pocetka teksta, to bi zvucalo veoma "socno". Ipak, predlazem nesto drugo. Pokusajte da svoju realnu ugrozenost u saobracaju ne preslikavate na one koji su osetljiviji od vas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Mart 23, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan u pravu si sto se ovoga tice jer dosta nas motociklista jako tesko ostavi dosta mesta kad obilazi obicnog biciklistu ili to uradi na mikronskom rastojanju . nazalost dosta nas motociklista i nepostuje pravila voznje i ulazi u rizicne sitvacije . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7250 Napisano Mart 23, 2009 Drug član, 3078 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Nastranu glupost i nekultura vozaca motora koji dovode u pitanje glavu slabijeg, ali to govori o jos jednom plitkoumnom delu njihovog mozga. Ako dodje do kontakta, zar taj na motoru misli da se na njega nece odraziti udarac u biciklistu? Zato, lepo trubnem biciklistima, dok sam jos daleko, onako, veselo, poput pozdrava, da ih ne uplasim i zaobilazim ih u sirokom luku. Mada, imao sam raspravu sa klincima iz nekog kluba, njih trojica idu avalskim putem, jedan pored drugog da bi pricali, iz suprotnog smera gomila vozila, ne mogu da ih obidjem. Trubim, im da se sklone, iza mene 20 vozila, oni mi pokazuju pticicu. Stao sam i objasnio im da sam se ja takmicio jos pre nego sto su se oni rodili, a da nemaju svi zivce kao ja, i damoze neko tako lepo da ih, cak i nenamerno pocisti da vise nikad ne sednu na bajsove. Kao, tad su nesto i shvatili, ali, nisam bas uveren. Kao i uvek, stoke ima na svakom prevoznom sredstvu, od 2 do 18 tockova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Mart 23, 2009 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Ja se uvek kulturno javim, usporim i u malo sirem rastojanju preteknem kolegu sa 1hp. A ljudi ima svakakvih, pa i na dva tocka, tako da nemoj da se cudis uopste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Mart 23, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Ja to sve razgulim i razjurim. Sta ima oni meni da se vozaju ovudan? Da biciklo valja i bog bi ga imo. Ako oces na biciklo, idi na biciklosticku stazu ili u teretanu pa tamo vrti pedale. Ja sam bre jajjaci i tacka. Poznat sam ko takav. Sirom sveta a i sire ;D ;D ;D Gresim li? Do duse, jesam nekoliko puta kolima stitio bicikliste kroz kanjon Morace i jos koje kuda kad vidim da je gusto i da oni okolo ne haju za njih. Pridjem iza i vozim "malo sire" za njima dok ne izadjemo iz "gustisa" i uvek se svi zahvale jer ukapiraju sta radim. A i ja im uvek odmahnem rukom ili svirnem za otpozdrav. Vidi, stoka je stoka bez obzira na broj tockova. Ovo sa kolima iza biciklista u guzvi radim odavno, ima bar 30 godina, od kad sam leteo biciklom u jendek pred Avalom jer je coveku bilo malo prostora za kola pa me je izgurao s puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 23, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan biciklo sluzi da se ide s njim do prodavnice a ne da se izlazi na optvoren put...cemu to uzaludno vrtenje pedala?! ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Mart 23, 2009 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan A sta reci za face koje u sandalama na R-u mene koji sam na motoru obidju na manje od pola metra ??? Nekoliko puta mi se to vec desilo, u fazonu vidi ko ima "pravi" motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goshy 134 Napisano Mart 23, 2009 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: Bandit 1200, TDM 850TX Prijavi odgovor kao problematičan Biciklica nije za pojedine puteve,poput kanjona Morace,ipak je to malo rizicno ili recimo auto-puta,ladno sam video lika pre par dana kako okrece pedale u zaustavnoj traci ka Novom Sadu,ipak to mi deluje ne hrabro nego glupo.U ostalim slucajevima treba ispostovati kolegu dvotockasa,ali auto-put... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Mart 24, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Razni ljudi, razne ćudi. U pravu si da neki putevi nisu za bicikl ali ima ljudi koji vole da putuju sa natovarenim biciklima pa sam ih tako i sretao u kanjonu i na drugim, sličnim mestima. Tada sam i vozio iza njih jer je stvarno mnogo rizično. Al opet, šta ću, bilo mi ih je žao jer vidim da se baš trude pa ko velim aj da ih ispratim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Mart 24, 2009 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan Po toj logici da je bicikl opasan za pojedine puteve je i motor opasan za vecinu puteva... ali nazalost ta "opasnost" se ogleda samo u saobracajnoj kulturi vozaca, posto je bicikl ravnopravan ucesnik u saobracaju svuda sem na putevima rezervisanim za kretanje motornih vozila, auto putevima i putevima uz koje postoje uredjene biciklisticke staze... Inace, i ja sam vec nekoliko puta imao problema sa kolegama bajkerima kad vozim bicikl, iako bih kao opasnost no.1 istakao kamiondzije, bar po mom iskustvu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Mart 24, 2009 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio motor ili kola, kad obilazim skutere/mopede/bicikle/pesake, usporim, svirnem, dam migavac, odem skroz do leve ivice puta, bas zato sto sam jaci, a oni mogu da budu nepredvidljivi, pogotovo ako slusaju muziku... Da ne gresim dusu, vozim 15 godina X 25-50 hiljada godisnje, odprilike na svakih 30ak hiljada se desi neka potpuno nepredvidjena situacija, zbog kakvih sam se i navikao da ih tretiram kao nitroglicerin, tj samo sto dalje od njih ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 25, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Влилис, јеси л' у Сакулама барем мезио нешто, видео штогод занимљиво, па да се толико педалирање исплати? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Mart 25, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Banat je za bicikl ekstra. U Sakulama je taj dan bio vasar stoke, jela i narodnog veselja, tzv. "Magarijada". Bilo je svacega da se pojede, ali se menii bicikliste i motocikliste uglavnom mnogo razlikuju. Ove kolege bajkeri koji su me tako razocarali nisam tamo primetio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 25, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan OFF Е, 'де ли си само нашао термин "Магаријада"!? Манифестација се зове "Овчарски дан" или незванично "Овчаријада". а ти магарци и њихова трка (тачније - три) су само један под догађаја. Вашар стоке је у ствари изложба разних раса оваца и крава. Да је Банат одличан за педалирање - знам, одатле сам. A propos менија: да неким случаем ниси био прошле године са неком екипом на бициклима која је "уништила" експонате изложбе "Стара банатска кухиња"? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Mart 25, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Ne, ja nisam sa tom ekipom. Bili su i ove godine i ne znam kako to oni uparuju takve obroke i voznju bicikle. Valjda su zbog toga dosta sporiji od nas. Za sledeci vikend verovatno cu do Glogonja, pa da vidim kakvi ce da budu ovi nasi Kinezi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mx_rider1990 12 Napisano Mart 25, 2009 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: ZR Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan Zakon jaceg ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Mart 26, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Je l' tako i u Dizeldorfu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Mart 26, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Je l' tako i u Dizeldorfu? Ne. U Dizeldorfu je obrnuta situacija. Biciklist je 30 mjesta ispred Bjelog Medvjeda. Ako ga mrko pogledas odrezu ti glavu. Ako izleti ispred tebe (jer je navikao na Bjeli Medvjed status, pa ne gleda) i ti ga zveknes, onda ti i djeca idu na robiju. (iako nema prednost!!!) Sve mi je jasno, ali da majka sa bebom (u Baby-Sjedalici) na biciklu ne okrene glavu kad prelazi preko raskrsnice (jer, boze moj, ima prednost) nikako mi nije jasno. A svaka 10-a okrene glavu. U Dizeldorfu se u auto skoli uci da se mora vjerovati drugim ucesnicima u saobracaju, pa i te majke eto vjeruju. Mi Balkanci ih gledamo i ne mozemo da vjerujemo. Stalno se pitamo: "Kako ih nije strah?" Saobracaj pripada masi, a svijest mase je komplexna stvar. Kad te zvekne, obicno nemas nista od statistike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mahoni 2 Napisano Mart 30, 2009 U prolazu, 11 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan "Saobracaj pripada masi, a svijest mase je komplexna stvar. Kad te zvekne, obicno nemas nista od statistike." Odlicno receno, slazem se 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tokaja 5 Napisano Mart 30, 2009 U prolazu, 60 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Freewind XF650 Prijavi odgovor kao problematičan Au bre komsija pa zar i bickl KTM ... kapiram kada izadje ktm auto da ces i njega da kupis PS.Imao si na sajmu ktm tostere !!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Mart 31, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan hm da... ne znam ja kolima zaobilazim bicikliste skoro ko kola da zaobilazim... uvek mi je u glavi da moze da cimne u levo da izbegne kamen ili rupu i da mi podleti pod tockove... al zato kad izvalim u kolima te bahate koji guraju bilo levo ili desno ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano April 4, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Kratak znak sirenom da se priblizavate i vidite biciklistu, i obilazenje u malo sirem luku je sve sto je potrebno. Svi znate kakve sve rizike nosi voznja na dva tocka pa je s toga za ocekivati da motociklista na putu poseban obzir pokaze prema svom jos ranjivijem kolegi - biciklisti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
highflyer 0 Napisano April 4, 2009 U prolazu, 93 postova Prijavi odgovor kao problematičan Noćas su javili na RTS-u da je (u Batajnici čini mi se) motociklista udario biciklistu i ovaj drugi je preminuo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...