Bax_89 0 Napisano Octobar 11, 2006 U prolazu, 95 postova Lokacija: Baranda Prijavi odgovor kao problematičan Gledao sam po motoscout24 i moto.it neke starije motore..... pa me zivo interesuje koliko sportski motori prelaze? ovi u Nemackoj ni jedan nije ispo 30k, a neki idu i do 60k. Sta mislite, da li se isplati kupovati motor koji je presao 60k(posto su vrlo jeftini). Gledao sam FZR600 i GSX600F. HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Octobar 11, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za te ali evo moja VFRka obrnula cajger pa ti vidi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Octobar 11, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Moja Honda pa jos malo da obrne ali nije sat od nje i ovaj sto sam kupio od njega kaze da to nije prava kilometraza. :wink: Sve ti to zavisi od motora do motora, kako je vozen i odrzavan. Cini mi se da je Pablova CBR-ka presla preko 50 000km i kaze da je masina u dobrom stanju sto se da primetiti a neki su zakucali na 20 000km (jedna 9-ka je izbila lezajeve i pukao je blok, video sam licno svojim ocima :shock:). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1967 Napisano Octobar 11, 2006 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Moj VTR ima oko 45.000km na satu i jos uvek je jak kao bik i ni ne pomislja da trosi ulje Sve zavisi od toga kakvo je odrzavanje masine - koje ulje je koristeno, na koliko km je menjano, dal' su stelovani ventili na vreme i slicno.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snoopuza 3 Napisano Octobar 11, 2006 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Prijedor Prijavi odgovor kao problematičan E to je prava tema. Svaaaaka èast. Mislim da je kilometraža pri odereðivanj stanja mašine vrlo rastegljiva mjera. Gledao sam kako momèina na motorijadi drži pun gas na mjesec dana starom ZX 10 cijela dva minuta (na mjestu naravno) i da se nije zapalio auspuh iz kojega je izbijao plamen pola metra, možda bi motorista i zaspao u ovom položaju. Znaèi postoji kilometrža za normalne i ne normalne. Ona prièe oko uvoza, malo prešao , vozila ga baba i sliène pjesmice, mogle bi da sakriju koncertovanja na moto skupovima i nezaobilazno pucanje uz palenje gume. Ako je rijeè o servisiranom motoru, normalnog korisnika i zavisno od kubikaže pravo vrijeme za prigledati ispod deklova je od 55000 do 60000 ali nikakvo èudo nije da normalno korišten motor nema neke znakove produvanosti ni preko toga. Pitanje koliko mogu preæi uredno korištene mašinice, pa sigurno preko 100.000KM i opet se daju dotjerati. Ima i sluèajeva da se sat obrne i tri puta a mašinica radi. Za motocikle sa staze ova prièa ne vrijedi. I na kraju, drugaèiji su kilometri na mašini koja vrti 12.000rpm od one koja vrti 6.000rpm. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1498 Napisano Octobar 11, 2006 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Sve zavisi od toga kakvo je odrzavanje masine - koje ulje je koristeno, na koliko km je menjano, dal' su stelovani ventili na vreme i slicno.... I da li je H O N D A !!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snoopuza 3 Napisano Octobar 11, 2006 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Prijedor Prijavi odgovor kao problematičan Ma naaravno, najvažnije od svega je to da nije Honda, zar ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maymoon 0 Napisano Octobar 11, 2006 U prolazu, 1 post Lokacija: Knezevina Lion Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, naveli ste kilometraze za jake motore, a kolki je vek trajanja skuterima i slicnim zujalicama sa 50 kubika? Misim i to se prodaje polovno samo tako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Octobar 11, 2006 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Moj drugar Firga koji zivi u Lihtenstajnu ima ZX-9R iz 2002. , i dosad je presao 80 000km uz uobicajeno redovno odrzavanje , i kaze da zasad nema u planu da menja motor jer je Kawa u super stanju i on je prezadovoljan s njim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Octobar 11, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Pa jebi ga, ipak je to ZX-9R. :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane 27 Napisano Octobar 11, 2006 U prolazu, 94 postova Lokacija: CH vise Srbija Motocikl: imam ih vise Prijavi odgovor kao problematičan E to je prava tema. Svaaaaka èast. Mislim da je kilometraža pri odereðivanj stanja mašine vrlo rastegljiva mjera. Gledao sam kako momèina na motorijadi drži pun gas na mjesec dana starom ZX 10 cijela dva minuta (na mjestu naravno) i da se nije zapalio auspuh iz kojega je izbijao plamen pola metra, možda bi motorista i zaspao u ovom položaju. Znaèi postoji kilometrža za normalne i ne normalne. Ona prièe oko uvoza, malo prešao , vozila ga baba i sliène pjesmice, mogle bi da sakriju koncertovanja na moto skupovima i nezaobilazno pucanje uz palenje gume. mislim da su motori sa zapada mnogo bolje odrzavani i da su kilometraze tacne i servise retko ko radi sam a kamoli da budzi oko masine. evo par primera o km. bmw k100 lt `86god. 500.000km. redovni servisi i potrosni matrijal honda xrv 650 africa twin `88god. 230 000km. vlasnik ni pod tackom razno nece da ga proda osim potrosnog matrijala nikakav problem honda cbr 1000f `92god. 150 000km. izgleda bolje i ocuvanije nego mnogo mladji modeli sto se voze kod nas sa malo km. ja sam na kawasakiju gpx 750r `89god. presao 74.000km. bez ikakvih problema a o gore navedenom DIVLJANJU na moto skupovima toga jedino ima kod nas u zemlji srbiji na kolko skupova sam bio ovde u inostranstvo nigde nisam video nesto tako, za tako nesto ima kaskadera koji rade taj deo ako je u programu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borko87 43 Napisano Octobar 12, 2006 U prolazu, 76 postova Motocikl: Honda CM125, Honda CBR 900 (919) RR Prijavi odgovor kao problematičan I da li je H O N D A !!!!!! Evo primer moje Hondice.. '83 je godiste i kad je dosla letos(igrom slucaja zavrsila kod mene i od tad imam totalno drugacije misljenje o motorima i motoristima-pozitivno )imala je na satu 47.000 km...bila je sva prasnjava, prljava..mislio sam koji ce mi kura* ova starudija..medjutim posle sipanja goriva,i voznje par kruga... :shock: WOW ...i tako je sve pocelo..i prijava na ovaj,moram reci, najbolji sajt/forum o motorima :wink: ..nego da se vratim na Hondu..posto nisam imao bilo kakva iskustva sa motorima..otisao sam kod coveka koji je kao jedan od najboljih garaž-majstora u gradu... Sto se tice njegove price o motoru..sve pozitivno..Ja odmah menjao ulje,svecice nisam ni trebao i to su izgleda prve svecice na njemu.. :shock: Sve na njemu je original njegovo i netaknuto..prosto sam bio zadivljen kako jedan motor koji je '83 moze u takvom stanju da bude..E da, dosao je i iz Svajcarske Ono sto mi mi se najvise svidja je ZVUK :!: I dalje ne mogu da verujem da je 125ccm..jes da ima dva cilindra i dva izduva,ali je to tako lep i dubok zvuk da gomila njih prilazi i pita jel to 400 kubika, 500.. A kad sam ga lepo oprao, ispolirao hromirane delove(barem mi se cini da jesu) :!: Znaci strava...Uf verovatno preterujem al' kad se covek zaljubi u svoj prvi motor..Jebi ga...Al sam smorio.. P.S. Nameravm da predjem barem jos 47.000 sa njom :wink: Evo i slicke kako izgleda http://www.imagefap.com/gallery.php?gid=371881 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Octobar 12, 2006 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za te ali evo moja VFRka obrnula cajger pa ti vidi... 100 000 i dalje ide kao luda eto ako koga zanima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Octobar 12, 2006 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan I da li je H O N D A !!!!!! A kad sam ga lepo oprao' date=' ispolirao hromirane delove(barem mi se cini da jesu) :!: Znaci strava...Uf verovatno preterujem al' kad se covek zaljubi u svoj prvi motor..Jebi ga...Al sam smorio.. P.S. Nameravm da predjem barem jos 47.000 sa njom :wink: Evo i slicke kako izgleda http://www.imagefap.com/gallery.php?gid=371881[/quote'] Znas sta, zelim da ti traje jos 247000km jer si napisao mnogo lep tekst, iz srca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Octobar 12, 2006 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro' date=' naveli ste kilometraze za jake motore, a kolki je vek trajanja skuterima i slicnim zujalicama sa 50 kubika? Misim i to se prodaje polovno samo tako...[/quote'] Skuteri..pa sve zavisi...mogu da predju oko 20,30k i vise,sve zavisi od proizvodjaca*modela,a i koriscenja ulja,odrzavanja,itd.. Nekome vrisne i posle 10k.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivan 0 Napisano Octobar 12, 2006 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Honda CB900 F2 Prijavi odgovor kao problematičan I da li je H O N D A !!!!!! Evo primer moje Hondice.. Sve na njemu je original njegovo i netaknuto..prosto sam bio zadivljen kako jedan motor koji je '83 moze u takvom stanju da bude..E da' date=' dosao je i iz Svajcarske [/quote'] Svaka cast za Hondu i da se navozas 247000km * 3 Honda je honda, i moja je iz Svajcarske '83 god. i original netaknuta Zaboravio sam da navedem da je presla 38.000 km a kako radi pali i ide nadam se da ce preci mar jos 4* toliko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano Octobar 12, 2006 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan evo ortak ima sf-a 98 god jedan od prvih modela presho je s njim 12 hiljada on... a sveukupno ima oko 130 hiljada predjeno... jedina mana 2 x menjan klip i karike nishta drugo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bax_89 0 Napisano Octobar 12, 2006 U prolazu, 95 postova Lokacija: Baranda Prijavi odgovor kao problematičan ZNACI: koliko se motor odrzava, i kako se vozi, toliko ce da traje. Nesto sam se uplasio da sportski motori, posto su veoma nasvirani, kratko traju i malo prelaze....sad mi je lakse.....sad znam sta da trazim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Octobar 12, 2006 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Po Americi vidjam motore sa preko 130,000 milja (ovde nemislim na Harley)i to vrlo cesto. Divljanja, tipa pun gas u blokadi na zapadu nema, ima Stunt ridera pa oni rade sta hoce ali su za to i placeni pa ih boli uvo i ona stvar. Moj bivsi kolega ima 1997 Hondu Shadow mislim da je 1100ACE s kojom je preso skoro 180,000 milja uz normalno odrzavanje koje inace sam izvodi, motor nije ni pipnut. Jebiga Honda je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borko87 43 Napisano Octobar 12, 2006 U prolazu, 76 postova Motocikl: Honda CM125, Honda CBR 900 (919) RR Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za Hondu i da se navozas 247000km * 3 Smile Znas sta, zelim da ti traje jos 247000km jer si napisao mnogo lep tekst, iz srca. Hvala :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Octobar 12, 2006 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan a koliko prelaze trkalice manje kubikaze 125-250 kubika dvotaktne? tipa rs125 i 250. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 174 Napisano Octobar 13, 2006 Drug član, 1193 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za te ali evo moja VFRka obrnula cajger pa ti vidi... Šta je cajger za Hondu? I još kad je VFR... Inaèe, trajanje motora zavisi od habanja delova. Habanje delova zavisi od kvaliteta održavanja i postupanja prema motoru. Ne mora da znaèi da æe svaki motor iz inostranstva da bude bolji od ovdašnjeg. Pri tome posebno mislim na jake motore srednjih kubikaža. Logièno zvuèi da je kruzer vožen laganeze a da je R vožen u crvenom... I pored dobrog održavanja, neki motori jednostavno ne izdrže. Što se trajanja tièe, nije to toliko do motora koliko je do vozaèa (vlasnika)... najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlader 251 Napisano Novembar 30, 2006 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan Moja VFR-ka, uvezao iz Schvitze, `92, 24.000, ne moram da naglasavam da masina radi kao nova, jedva se cuje pokoji ventil. Cim je dosla, zamenio filtere, ulje, grejem je svaki put bez izuzetka, vozim lagano 20-ak minuta, proverim da li je kuciste vrelo i tek onda trpam, ali nikada preko 9.000 (crveno od 8.700, vrti 10.500). Pre nekoliko dana sretnem drugara, crveni VFR, kaze da je obrnula cajger 2 puta, otisle gumice ventila, motor ide onako, malo dimi plavo, cuje se ok, ali ni blizu mojoj. Ja sa zenom na motoru i derem ga kao konja, a on sam. Pritom je vozi hladnu, trpa bez milosti, cujem ga kako mu lupa menjac kad salta i td, drugim recima, zlostavljanje, ali se bajk ne daje. Sve u svemu, mnogo sam citao o VFR ovima i prelaze boga oca. Nasao sam i jednog lika koji je presao 800.000 sa dve masine, znaci 400.000 po agregatu, sve u svemu nije lose :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...