mradomir 3052 Napisano Decembar 1, 2020 8-bit, 1878 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 29.11.2020. at 11:33, N.F.S. je napisao: Par drugara koristi jeftine enhell "pametne" punjace, zadovoljni su. Imam ja varijantu sa displejom, sranje živo. Isto ne napuni do kraja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21651 Napisano Decembar 2, 2020 Integrisan, 9443 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je jeftinija varijanta, dioda signalizira stanje... Pih, onda nemam pametan savet (sto se tice pametnih, jeftinih punjaca). Trafo ispravljac, 15v/1A i sijalica 12v5w redno vezana, kada se sijalica ugasi akumulator je pun! Stara proverena fora! Sijalica cuva trafo, da baterija ako je prazna ne povuce mnogo struje, sto jacim intenzitetom "gori" to znaci da je akumulator prazniji i obrnuto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1299 Napisano Decembar 6, 2020 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za poznavaoce (dr Arakis mislim da je za ovo pitanje maher)- dakle, honda deauville 650 (isti djavoli i africa i vlajda transalp) problem sa pumpom goriva. Motor kupljen pre mesec dana, sada krenuo sa sredjivanjem i nadjoh da je pumpa skinuta sa instalacije, e sad znam za probleme sa njom, očistih platisnku dugmad i dobijam pulsiranje pumpe i glasan brum prilikom povezivanja na aku. Prilikom kačenja na džek fabričke instalacije nema pulsacije niti odgovora Pitanje: da li na fabrčkom džeku prilikom davanja kontakta dolazi stalna struja +12V ili i tu ima nekog gremlina pošto na mom džeku nema ničega? Razmišljam da pazarim pumpu niskog pritiska, dovedem stalnih 12V i to povežem jer mi je sama pumpa upitnog stanja, trebao bih da pazarim komplet platinske dugmadi za reparaciju pa da se nadam da su ostale komponente u očuvanom stanju (kalem i ostali delovi) O Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5783 Napisano Decembar 6, 2020 Svakom po zasluzi, 12402 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi da postoji rele koji kada das kontakt pusti struju na onu crnu zicu koja ide na pumpu. Ako je on pokvaren, slobodno uzmi plus sa kontakta i dovedi diretamente na pumpu. Realno, mozes da povezes bilo koju pumpu niskog pritiska koja samo dopuni karburatore kada nivo goriva u rezervoaru padne ispod nivoa karbova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1299 Napisano Decembar 6, 2020 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan To sam otprilike tako i zamišljao da sprovedem, + sa kontakta pa na pumpu i to je to, a ovo fabričko da izbacim obzirom da su zamenska platinska dugmad i nova pumpa niskog pritiska egal po ceni, a ovim eliminišem potencijalne gremline u starom sistemu, jedino nisam bio siguran da stalni dotok goriva nove pumpe ne smeta karbovima u radu obzirom da je stara fabrička pumpa čini mi se imala pulsni režim rada. I ujedno još jedno pitanje, da li relej za pumpu dobija struju prilikom davanja kontakta ili uzima impuls sa bombine pa dobija struju tek kada motor zavergla/upali (ovo čisto da ispitam postojeći sistem dok ne ispazarim novu pumpu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5783 Napisano Decembar 7, 2020 Svakom po zasluzi, 12402 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko su potpuno prazni karburatori pumpa radi impulsno dok ih ne napuni. Tada plovak zatvori ulaz, pritisak goriva pomeri membranu pumpe i ona preko tih platina iskljuci pumpu. Bilo bi nelogicno da pumpa radi samo kada verglas, cilj je da sto pre napunis karbove ako ostanes bez goriva u rezervoaru pa prebacis na rezervu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1299 Napisano Decembar 7, 2020 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Razumeo, hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1023 Napisano Januar 5, 2021 Drug član, 1004 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Imali ne neko Joskin broj, ja nasao ovaj na netu 0638347397 al nije dostupan. Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1023 Napisano Januar 5, 2021 Drug član, 1004 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno, zvao, dogovorio se, upisao broj. Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Januar 16, 2021 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za stručna lica : ima li nekoga ko može dobro da reparira namotaje alternatora za Yamahu xt 600z tenere 1989 godište? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5783 Napisano Januar 16, 2021 Svakom po zasluzi, 12402 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan 064-110-1976 Tanja vikler, Bezanijska kosa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Januar 16, 2021 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem struci na informaciji 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1023 Napisano Januar 17, 2021 Drug član, 1004 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Stigao regler od Joske. Na prvoj slici je originalan regler od gpz-a 500 a druga Joskin. Hocu da prebacim dzek sa originalnog na Joskin ali me jedna zica muci. Tri zute idu na tri zute to ok, crna ide na zelenu i to ok ali koja ide na crvenu, belo-crvena ili brao. Kontam da belo-crvena jer je malo deblja od braon ali bolje da pitam. Edit: zaboravio slike, evo sad ubacio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 17, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Preporuke za Tanju viklera! Skoro sam imao saradnju sa njom i mogu reći da sam prezadovoljan i komunikacijom i uslugom... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15797 Napisano Januar 17, 2021 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 57 minuta, x-man je napisao: Hocu da prebacim dzek sa originalnog na Joskin ali me jedna zica muci. Tri zute idu na tri zute to ok, crna ide na zelenu i to ok ali koja ide na crvenu, belo-crvena ili brao. Kontam da belo-crvena jer je malo deblja od braon ali bolje da pitam. Prvo i osnovno pravilo u elektrici je da se ne vezuje gledanjem boje zice, nikad! Zato imamo probnu lampu i el. semu pa na citanje.... jedino ispravno. pre 15 minuta, ThePainkiller je napisao: Preporuke za Tanju viklera! Skoro sam imao saradnju sa njom i mogu reći da sam prezadovoljan i komunikacijom i uslugom... Sta kaze Tanja, koliko izlazi viklovanje namotaja (6+ jezgra)? Marko kod mene u kraju naplacuje 8 - 10Krsd i za sada nema greske. Sve sprave (siroka namena) koje imaju rotor-stator donose kod njega na remot. Sati rada ili predjena km je jedini garant za dobro obavljen posao, dzaba lepa komunikacija ako mi namotaj prozvizdi za 2, 3, 5Kkm .... a bilo je toga, moglo se videti (ne mislim na Tanju ic, globalno zborim pa da se ne protumaci kao upiranjem prstom) i eto nezgodne, vrlo nezgodne situacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1023 Napisano Januar 17, 2021 Drug član, 1004 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, kako da ispitam na motoru koja je plus a koja je minus a koja je visak? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15797 Napisano Januar 17, 2021 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Probnom lampom, vrlo jednostavno. Zute su ti faze, crna masa, crveno-bela stalni +, braon je mozda + preko kontakta (pracenje napona)..... da bi bio siguran u ovo napisano, probna lampa i provera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko 012 1023 Napisano Januar 17, 2021 Drug član, 1004 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha xtz 660 tenere Prijavi odgovor kao problematičan Namontiram akumulator uzmem probnu lampu Stavim stipaljkicu na minus akumulatora i pipapam crveno belu, braon i crnu, gde svetli to je plus? A sta ako svetle i crveno bela i braon, posto je jedna kontrolna? Masu testiram tako sto stavim stipaljkicu na plus akumulatora i pipam crnu ako svetli to je masa?Poslato sa JSN-L21 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Januar 17, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, Satelis je napisao: Prvo i osnovno pravilo u elektrici je da se ne vezuje gledanjem boje zice, nikad! Zato imamo probnu lampu i el. semu pa na citanje.... jedino ispravno. Sta kaze Tanja, koliko izlazi viklovanje namotaja (6+ jezgra)? Marko kod mene u kraju naplacuje 8 - 10Krsd i za sada nema greske. Sve sprave (siroka namena) koje imaju rotor-stator donose kod njega na remot. Sati rada ili predjena km je jedini garant za dobro obavljen posao, dzaba lepa komunikacija ako mi namotaj prozvizdi za 2, 3, 5Kkm .... a bilo je toga, moglo se videti (ne mislim na Tanju ic, globalno zborim pa da se ne protumaci kao upiranjem prstom) i eto nezgodne, vrlo nezgodne situacije. Ja sam kod nje radio namotaje za Yamahu 125 kubika, koji se koristi za polaganje u auto školi. Cena za premotavanje namotaja je bila 20 evra. Motor od tad radi bez ikakvih problema sa punjenjem... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5349 Napisano Januar 19, 2021 Drug član, 1910 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 11/28/2020 at 5:05 PM, Pingvin37 said: Ovako stoji vec dugo na punjacu. Ko laze a sta ne valja od ova tri uredjaja, pitam se... Ako uzmem da je akumulator losiji, zar ne bi punjac pokusavao da ga dopuni a ne da ga odrzava na 12.8 kao da je napunjen? Unimer ne znam dal laze, skoro sam kupio nove skupe pipalice i novu bateriju. Punjac do sad dobro radio i na kolima i za motor.... Bas sam malopre u temi za punjenje akumulatora postavio pitanje, a bukvalno je ista situacija, samo što ja imam ovaj jeftini punjač iz Lidla, i kod mene održava na 13V . Ispada da ipak i taj punjač ne radi posao skroz kako treba Nisam nešto mnogo ulazio u detalje, ali sam stekao utisak ovde na forumu da je korektan i ima dobar odnos uloženo dobijeno, pa sam ga uzeo kad sam ga video jednom prilikom u Lidlu. Izgleda da sam se zeznuo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15797 Napisano Januar 19, 2021 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nisi se zeznuo.... ne brigaj, nemas problema sa bakterijom nit sa punjacem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5349 Napisano Januar 19, 2021 Drug član, 1910 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Očigledno da ne razumem dovoljno ovu problematiku, ali dok motor pali bez problema - nema veze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5783 Napisano Januar 20, 2021 Svakom po zasluzi, 12402 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako. Cim otopli, kljuc u bravu i uzivaj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano Januar 20, 2021 Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, antir3ality said: Bas sam malopre u temi za punjenje akumulatora postavio pitanje, a bukvalno je ista situacija, samo što ja imam ovaj jeftini punjač iz Lidla, i kod mene održava na 13V . Ispada da ipak i taj punjač ne radi posao skroz kako treba Nisam nešto mnogo ulazio u detalje, ali sam stekao utisak ovde na forumu da je korektan i ima dobar odnos uloženo dobijeno, pa sam ga uzeo kad sam ga video jednom prilikom u Lidlu. Izgleda da sam se zeznuo Ja sam ga napunio tako sto sam upalio motor i provozao. I eno jos drzi struju. A na punjac taj vise ga necu ni stavljati dok ne kupim neki kvalitetan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ktm600 222 Napisano Januar 24, 2021 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: Doboj Motocikl: Honda Hornet 900 Prijavi odgovor kao problematičan ima li neko da se razumije u struju ktm 640 duke,tacnije princip spajanje brave,tj izbacivanje brave ,ubacivanje prekidaca samo za kontakt,palice se na kickstarter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...