Jump to content

Moto Zajednica

box za motor

Recommended Posts

• U prolazu, 20 postova

Dobar dan svima!

Zelim da postavim pitanje u vezi pravljenja box-a za motor. Naime u nedostatku garaze ili garaznog mesta ovakav nacin cuvanja motora moze biti dobro resenje. Sta mislite o ovom nacinu cuvanja motora? Bilo bi lepo kada bi poslali slike svojih boksova i dimenzije.

Hvala!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ja sam drugaru pravio box za motorce,lepo od cevi,par profila,pocinkovani pleh sa strane,dobar rostilj da nemoze da se provuce nikako unutra niko,

brave 2 zavucene u vratanca da nemoze lomilicom da ih izlomi,jos smo jednu stranu oblozili sundjerom da nemora da naslanja motor na copavu vec da ga celog nasloni na zid od box a,usrafili iznutra uz pomoc tiplova i srafa za beton,decko je dodao i alarm za svaki slucaj,naravno mi smo pravili po dimenziji za njegov motor gsx,r, nepamtim mere mbilo je to pre dve tri god,ali je i dan danas koristi ,jedino sto je prefarbao u belu boju,ne prokisnjava jer smo sve spojeve oblozili silikonom,na vrata smo stavili diht gumu,korisna stvarcica a u nekom cosku na parkingu nesmeta,nemoze niko da je odnese jer je zatiplovana za beton,, :) :) :)  prosto se pravi,malo cevi,malo pleha,aparat za varenje,dve sarke i udri  ;) ;) ;) ;)

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

I ja sam pravio komsiji kutiju za bmw. Malo je bila komotnija da moze on da udje ako se sagne. Sve resto isto kao bokilic. Imao je katanac na vratancima koji je namerno stavljen tako da se vidi i da se lako lomi a posle ga cekaju dve brave koje se ne vide od tih vratanca. Tek da izgubi vreme. Problem je sto je komsiju ganjala neka inspekcija i nalozili su mu da to ukloni jer nesto jeste ili nesto nije, jebemliga. Davno bese, ima tome 25 godina.

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Moja zgrada ima kao neko zajednicko dvoriste, koje naravno nije ogradjeno i gde stanari(ke) kace ves da suse leti. Manje-vise stalno su parkirana neka kola i pikapovi stanara. Betonirano je.

Ne znam da li bi i kakav/koliki problem u smislu legalnosti bio ako bih ja napravio takvu mini garazicu u jednom cosetu ovog dvorista, ankerisanu u beton.

Zasigurno znam da bi se neki stanari bunili.

Da li/sta treba od papira i dozvola za to? Ako se placa nesto na redovnom nivou, tipa mesecno/godisnje i ako je cifra prihvatljiva, sto da ne...

Da li je legalno ovo praviti na svoju ruku?

• U prolazu, 20 postova

Moja situacija je slicna lordovoj... Dakle imam komsije koje bi se 100% bunile, pa me zanima koja su moja prava? da li moze da se trazi neka dozvola u opstini ili nesto slicno... Inace mene zanima neki boksic za preko leta a sto se tice zime garaza je neprikosnovena... Dakle ne bi bilo lose da boks ima krov ili nesto nalik na krov (npr. plocu)...

Stvarno bi bilo lepo da neko postuje nekakvu skicu...

• ЗЕЉКАМП, 1823 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Pokusajte da napravite rostilj pre postavljanja boxa u zajednicko dvoriste i pozovite sve komsije na gozbu, pa im tom prilikom recite koje su vam namere. ;)

Tesko da ce vas odbiti kada ih budete nahranili.  ;D ;D ;D

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ja sam nekad davno video nacrte za takav boks, cini mi se u nekom Moto magazinu iz 68-e godine ( sto je moj pokojni otac kupovao ), i kolko se secam, to je bila jedna velika kutija koja se postavljala uz zid od zgrade i bila utiplovana za isti.  Otvarao se zadnji deo na dole, i ujedno sluzio kao rampa za uterivanje motora, krov se podizao na gore, i bocna strana na stranu.

Sistem je bio da se sve to pootvara, motorcikl smesti na njegovo mesto, a potom se zatvore bocna i zadnja strana, a na kraju spusti krov i zakljuca katancem .  Eto , to je bilo po secanju, mogao bih i nacrtati, al mislim da je i ovo dovoljno .

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

Da je legalno - nije, posto se radi o javnoj povrsini, ali ako ste dobri sa komsijama, nece imati ko da vas prijavi i sve ok. Najavili su formiranje i malo aktivniju komunalnu policiju, sto jedva cekam da se desi, ali ce mozda posao te sluzbe biti i da evidentira i sklanja objekte postavljene na javnim povrsinama (kao sto je npr. parking). A ovakav box bi mogao da se tretira kao montazni objekat.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

a uvek mozes i da okacis osovinu,2 tocka pa da je odvuces,kad je dovuces na doditcno mesto,skines rudu,smaknes felne,usarafis i  eto pokretno montaznog boksa  :) :) :) verujem da ne bi preslo 300e da se napravi a mozda i manje... :) :) :) :)

mora da uradim nacrt  ;) ;) ;)

• Zainteresovan, 830 postova

Sjajna tema, samo je to sa komsijama ogroman problem, ljudi su jako zavidni. Moj komsija na parkingu ponekad opravlja po neki auto, ali ne zauzima neko posebno mesto, pogotovu sto to obicno radi preko dana vikendom kad je parking ionako prazan. I ljudi mu ladno pozvali inspekciju! Tako da za moju kucicu bi odma napravili rusvaj. Jos snimam gde bi bilo zgodno, pa ako nesto smislim, ima d apravim!  ;)

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Cagiva Mito 125

Ma sa komsijama lako mozes sve da rijesis. Nadjes ko je predsjednik kucnog saveta, i sa njim dogovoris, i naravno podmitis ga malo... :)

i kupis par gajbi piva za komsije.... i rijesen problem !

A ako neko ima skicu za box nek je okaci jer ocu i ja sebi da pravim...

• Drug član, 1359 postova

ovaj  forum je dobra stvar razne ideje .

kupite stari kombi , njega pricvrstite za parking obezbedite ugradite mu alarm i niko vam nemoze nista  ;) ;) ;D ;D ;D ;D ;D

jedino ce te placati registraciju svake godine ali i to je mozda jeftinije od garaze.  ;D ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Cagiva Mito 125

ovaj  forum je dobra stvar razne ideje .

kupite stari kombi , njega pricvrstite za parking obezbedite ugradite mu alarm i niko vam nemoze nista  ;) ;) ;D ;D ;D ;D ;D

jedino ce te placati registraciju svake godine ali i to je mozda jeftinije od garaze.  ;D ;D ;D ;D

MUDROOOOO :P

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Da, pitao sam za kombi. Jbg, meni vise nista ne pada na pamet, sem da zavarim neku alku za stub od vesa  :D , na visini od 1 metra i to mi je to.

Na taj stub sam i do sad vezivao motor a cini mi se da je od saobracajnog znaka i postavio ga je ko zna ko i ko zna kad...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja