hecky 5 Napisano Octobar 7, 2006 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: London Prijavi odgovor kao problematičan Spremam se na put od 4000 km, pa se dvoumim oko prtljaga. a) ruksak (Kriega R35) - 35L - £100 http://www.infinitymotorcycles.com/product.asp?ProductID=530 b) top case - 45L - £220 http://www.yamaha-motor.co.uk/accessories/accessories/acc_details.jsp?grpId=336&productId=1698$2$FZ6&year=-1&pageNr=1&accessoryId=39164 Ima li smisla nositi ruksak 4000 km (pravljen je za bajkere, ali je opet samo ruksak)? Zapreminski i cenovno mi odgovara, ali ne znam da li zelim nositi to cudo na ledjima 4 dana. Savet? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Octobar 7, 2006 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Ako mozzesh da izbegnesh ruksak...izbegni!!! Obavezno!!! Moje iskustvo...kada sam letos ishao na more,spakovao sam se u top case i veliki ruksak. Ruksak je bio kvalitetan(mozzda ne kao ovaj shto si ti naveo mada mnogo zapreminski veci). Elem,pre puta sam probao kako ce to ici,te sam ga stavio na ledja i seo na motor. Bio sam zadovoljan chinjenicom da se dno ranca naslanja na suvozachko sedishte i samim tim "tregeri" ne opterecuju ramena....Ali,zez!!! Toliko sam se kochio u ramenom pojasu....da sam hteo u jednom trnutku da bacim ranac u PM i nastavim dalje. Napominjem da ima sve moguce zatezache te mi nije shetao po ledjima...Takodje sam primetio da sa rancem totalno drugachije ulazim u krivine(ne znam zashto :-k ) i trebalo mi je 100 km da se oslobodim odn.naviknem na novu situaciju. :idea: Znachi,moj savet top case!!! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Octobar 7, 2006 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Ja obicno nosim ranac ali ga vezem na motor pozadi dok vozim. Onim njegovim kaisevima za smanjivanje zapremine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka 4 Napisano Octobar 7, 2006 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Razmisli o vecoj tank torbi, GIVI proizvodi model od 50tak litara, i jako je zgodan za solo putovanje, montiras ga na zadnje sediste njegovim gurtnama i eventualno ponekom dodatnom elasticnom gurtnom(Na fazeru imas veliko zadnje sediste, tako da neces imati problema sa montazom) Ne znam model Givi torbe, ali je nov model, pa ne mislim da ces imati problema da nadjes u londonu, u bg-u je otprilike 100e. Malo se teze skida od top case-a, ali ima dodatne gurtne, tako da je veoma zgodan za prenos ili setnju sa istim...... Ne osecas ga u voznji, teziste je na istoj visini kao da koristis top case, ali je znatno blize tebi i tezistu motora. Skoro da ga ne osecas u voznji, a i aerodinamika je malo bolja.... zvuci ti smesno verovatno, ali probaj i videces razliku..... Ima i top case svojih prednosti, ali..... Pogledaj topic: http://www.bjbikers.com/forum/viewtopic.php?t=2313 pa ces videti kako stoji na motoru... Pozdrav i sretan put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NeshaXX 374 Napisano Octobar 7, 2006 jedan od DDMZ, 816 postova Lokacija: NBG Motocikl: R, gsx R Prijavi odgovor kao problematičan Nikako ranac na leða. Koliko god dobro stajao na leðima... posle par stotina kilometara postaæe velika smetnja. Ja sam prosle godine probao sa relatvno obiènim rancem da preðem 600km (do Bara). Posle 100km sam ga lepo skinuo i fiksirao za zadnje sedište i top case (tad sam vozio Suzuki TL). Kao što reèe Yoman, sasvim je drugaèiji oseæaj u krivinama sa težinom na leðima. Dobar je predlog i torba na zadnjem sedištu, jedina mana koju ja vidim je što æe ti trebati malo više vremena da je otkaèiš (npr. kad staneš zbog spavanja i slièno). Kofer je ipak zahvalniji po tom pitanju. Moj savet je: Top case! :idea: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Octobar 7, 2006 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan kako topcase na ledja pauzbrdo? Ko voli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Octobar 8, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Ranac na ledjima ne bi trebalo da ima više od pola kile... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Octobar 9, 2006 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan top case i jedan srednji tank bag i ne razmishljash stvari milion nishta ti ne smeta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan80 11 Napisano Octobar 9, 2006 U prolazu, 50 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ranac nikako ipak je to 4000km, Definitivno case i nema da brines, jeste skuplja varijanta ali se kupuje jednom i mnogo znaci!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Octobar 9, 2006 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Ranac nemoj ni pod razno, uzmi top case i manju tank torbu koju mozes da nosis i kao ranac kad negde stanes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža 160 Napisano Octobar 11, 2006 Svrati ponekad, 380 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: KTM 1090 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan Po mom touring iskustvu (koga nema puno, samo jednom do mora i natrag), najvaznija stvar kod putovanja je RACIONALIZACIJA pri pakovanju. :wink: Inace i ja sam na KLRu imao top case. Ranac sam nosio samo na kracim relacijama, i samo u pocetku - mnogo smara, bar mene. Nije mi frka da ga drzim na ledjima, nego je ceo osecaj voznje drugaciji, kao da sam seo na drugi motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 11, 2006 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakav ranac; uzmi taj kufer i ne brini. Od kada sam stavio kofer na motor nije mi jasno kako sam ranije mogao bez njega da se spakujem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hecky 5 Napisano Octobar 11, 2006 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: London Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da nadjem top case za FZ6 . Gde god da nazovem kazu moze tek sledece nedelje, a ja putujem u subotu! Tako mi i treba kad sve radim u zadnji momenat! AAARGHHHH!! Uzecu meki tail pack ili meke kofere, sta vec nadjem u radnji :|. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 11, 2006 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da nadjem top case za FZ6 . Gde god da nazovem kazu moze tek sledece nedelje' date=' a ja putujem u subotu! Tako mi i treba kad sve radim u zadnji momenat! AAARGHHHH!! Uzecu meki tail pack ili meke kofere, sta vec nadjem u radnji :|.[/quote'] Nemoj uzimati sta nadjes ako vec nema kofera do subote - sacekaj! A na put mozes da krenes i sa tank-torbom ili uvezi pozadi sta ti treba paktregerima .... pa kao da si izasao iz Kustinog filma... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hecky 5 Napisano Octobar 11, 2006 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: London Prijavi odgovor kao problematičan Gace u levi dzep, carape u desni i pichim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 11, 2006 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Gace u levi dzep' date=' carape u desni i pichim [/quote'] Ne ne ne ne leva carapa u desni dzep, desna u levi a gace ispod kacige umesto potkape... Kako god, srecan ti put! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...