Charuga 769 Napisano Mart 15, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Koga interesuje .... top 60 kaciga na strogom testu: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Mart 15, 2009 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan hmm, cudno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Mart 16, 2009 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca035 36 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Cuprija Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno sto su mnoge kacige iz nizeg cenovnog ranga bolje od duplo skupljih kaciga....Neznam sta je ukljuceno u ocenjivanju i sta se sve gleda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Mart 16, 2009 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno sto su mnoge kacige iz nizeg cenovnog ranga bolje od duplo skupljih kaciga....Neznam sta je ukljuceno u ocenjivanju i sta se sve gleda... Da,da, bas zato sam se i ja zacudio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1238 Napisano Mart 16, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Ovakvim stvarima nikad nisam verovao. Gledam recimo Nolan N62 i x-lite 801. N62 kaciga koja je kod Nolana u donjem rangu po kvalitetu (kaciga od polikarbonata tj plastike) a ima 4 zvezdice. x-lite 801 trokompozitna isto 4 zvezdice. Pa sta smo mi ludi koji kupujemo trokompozitne kacige od 400 evra koliko kosta x-lite.Kupis lepo N62 za 150 evra i imas istu kacigu kada je u pitanju bezbednost. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Mart 16, 2009 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi koji su kriterijumi uzeti u obzir pri oceni kaciga. Predpostavljam da je samo bezbednost pri padu ovde gledana, a ne i bučnost od vetra, težina i sl. pa je zato lista ovakva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Mart 16, 2009 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Sve informacije možete da pronađete na http://sharp.direct.gov.uk/ sajtu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca035 36 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Cuprija Prijavi odgovor kao problematičan Auuu ja tek sad vidim da oceva kbc ima samo jednu zvezdicu. ;D ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3Mer89 1 Napisano Mart 16, 2009 U prolazu, 84 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu vjerovati da Arai i Vemar imaju tako lose ocjene. :-\ Icona nema nigdje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Dve stvari mi nisu jasne: - Piše da oni rade testove, a čemu onda submit star rating? Da li i to menja ukupan broj zvezdica? - Da li je Lazer LZ6 toliko dobra za toliko malo novaca? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R1-Alone 0 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: MC Joker Prijavi odgovor kao problematičan ma odnos cena-kvalitet su takodje gledali. SAMO zato su ove skuplje nize malo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2755 Napisano Mart 16, 2009 Braveheart, 703 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan nema ni suomy :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Mart 16, 2009 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan ma odnos cena-kvalitet su takodje gledali. SAMO zato su ove skuplje nize malo Ako bi se potrudio da klikneš na link koji sam postavio i pročitaš šta su ljudi radili, možda bi shvatio da postoji nešto drugo osim odnosa uloženo-dobijeno.... Za detaljnije informacije direktan link prema strani koja objašnjava šta je i zašto je pokrenut SHARP: http://sharp.direct.gov.uk/about-sharp Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R1-Alone 0 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: MC Joker Prijavi odgovor kao problematičan ma odnos cena-kvalitet su takodje gledali. SAMO zato su ove skuplje nize malo Ako bi se potrudio da klikneš na link koji sam postavio i pročitaš šta su ljudi radili, možda bi shvatio da postoji nešto drugo osim odnosa uloženo-dobijeno.... Za detaljnije informacije direktan link prema strani koja objašnjava šta je i zašto je pokrenut SHARP: http://sharp.direct.gov.uk/about-sharp Pozdrav. Mogu oni da pisu sta hoce, to bi znacilo da su Arai i Shoei budale kad su im najskuplje kacige mnogo gore Lazer-a! I sto rece covek gore, ne postoji Suomy sa 5* pa cak ni sa 4* Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca035 36 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Cuprija Prijavi odgovor kao problematičan Najbolja trkacka kaciga ne mora nuzno da znaci i najbolja putna kaciga.Obicno te trkacke imaju napumpane cene + sara nekog vozaca po abnormalnoj ceni ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1238 Napisano Mart 16, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Najbolja trkacka kaciga ne mora nuzno da znaci i najbolja putna kaciga.Obicno te trkacke imaju napumpane cene + sara nekog vozaca po abnormalnoj ceni ;D To je tacno. ali koliko sam ja procitao na njihovom sajtu oni gledaju bezbednost.A trkacka kaciga je mozda neudobna ali je zato najbezbednija Prema tome kako moze na njihovom sajtu Suomy Extreme i Spec 1R da imaju 3 zvezdice a neka plasticna 4. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan XAXAXA! :D Dovoljno je shto sam video DVA Caberg-a medj' prvih deset... dalje nisam hteo ni da gledam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R1-Alone 0 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: MC Joker Prijavi odgovor kao problematičan XAXAXA! :D Dovoljno je shto sam video DVA Caberg-a medj' prvih deset... dalje nisam hteo ni da gledam. Ja nisam hteo da vredjam tudje kacige ali test je glupost Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Mart 16, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Koji je ovo test, kriterijumi nisu jasni, ali koliko mogu da vidim proucavajuci malo ovu tabelu, izgleda da je glavna stvar bila odnos ulozeno-dobijeno. Par kaciga sa vrha zaista zasluzuju dobre ocjene, aili ima par iznenadjenja. Naravno, nemojte se zavaravati da ovaj spisak govori o nivou bezbjednosti, ovdje se radi o cijeni, opremi na samoj kacigi, unutrasnjosti, materijalima, zaptivkama... i sve to u zavisnosti od klase i cijene gdje pripadaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Mart 16, 2009 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kriterijum, je bitan a ne samo redosled! Ako sad ukljucimo "filter" sa pitanjem koje od testiranih kaciga imaju naprimer BT komunnikaciju? Lista ce se znatno smanjiti, sve je kompromis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan XAXAXA! :D Dovoljno je shto sam video DVA Caberg-a medj' prvih deset... dalje nisam hteo ni da gledam. Ja nisam hteo da vredjam tudje kacige ali test je glupost Nemam ni ja nameru da vredjam druge kacige, ako se neko osetio prozvanim ja se iskreno izvinjavam! Samo smatram da ljudi trebaju da znaju shta nose na glavi i da se ne zalecu jer ce neko neiskusan videti ovu listu i reci "jbte, pa zashto ja ne bi kupio Caberg V2R za 100 i kusur evra kada lepo pishe da je 'bolji' od svih tipa Nolan-ovih kaciga?! ...dodushe izgleda stvarno brutalno ;D pogotovo ona "666" varijanta! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R1-Alone 0 Napisano Mart 16, 2009 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: MC Joker Prijavi odgovor kao problematičan Samo Shoei i Arai ljudi, a kome su ove skupe, gledao na sajmu Suomy, stvarno ima neverovatno povoljne cene taj uvoznik. Na standu Honde su bile koliko se secam i Spec1R extreme model za '09 je bio 41.000din! Naravno da ima jeftinijih Suomy modela ali ovo je najskuplja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Mart 16, 2009 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Koliko izadje shoei xr1000 sa grafikom+ onaj iridium plavi vizir? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Mart 16, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Ma Englezi su glupi....mi smo najpametniji...nebrinite se .....svaka kaciga koju nosi neko od nas spada u najbolje....ako slucajno nije dobila 5 zvezdica na tamo nekom testu....test je sranje bez obzira ko ga je pravio i zasto..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...