Jump to content

Moto Zajednica

Svecica...

Recommended Posts

• Zainteresovan, 830 postova
  • Motocikl: XTZ 660 Ténéré

Pre neki dan odem da kupim svecicu za motor, kazem treba mi za Dominatora, kazem kubikazu, godiste, sve i da mi je on, strpam je u dzep i tek danas primetim da to nije svecica koja pise kod mene u manualu. Kod mene pise da treba DPR8EA-9, a on mi dao DPR7EA-9, naravno radi se o NGK svecici. Da li mogu da je stavim ili da kupujem drugu? U cemu je razlika?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 357 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000

Upravo tako, bilo bi pametno da odes do prodavca gde si kupio svecicu i da proveris da li ti  zamena odgovarajuca...

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Nesto sam googlao i kako sam naso ta svecica neide na nx 650, ta svecica ide na hondine modele, cr, crf i xr motore

Najbolje bi bilo ako bi hteo da ti zameni

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Evo u NGK katalogu pise da za Hondu NX 650 dominator ( i za RD 02, i za RD 08 ) od 88 godista pa na ovamo idu svecice : DPR8EA-9  - obicne ; DPR8EVX-9 - Paladiumske i DPR8EIX-9 - Iridiumske .

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

brojevi na svecici ti oznacavaju toplotnu vrednost a slova  navoj  i  koja je elektroda ili koliko elektrode ima na svecici kod boscha sto je manji broj na svecici veca je toplotna vrednost , a sto je veca toplotna vrednost svecica je za motore sa vazdusnim hladjenjem  tako da  mislim da ti je ova svecica koju ti je dao ima samo malo vecu toplotnu vrednost .E sad mozda je po katalogu odgovarajuca ali ipak je proveri kod prodavca............

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

U principu mozes da je stavis ali ce otici brzo.

Pre 3-4 godine su mi otisle svecice na Hondi ali posto nisam u Mladenovcu nasao original, uzeo sam neke slicne ali nije to bilo to.

Motor jednostavno slabije ide, nekada se desava da probija nesto i vise trosi.

Onda sam posle par dana isao za Beograd i kupim u Mass company original svecice i vise nisam imao tih problema.

Kazem, moze za neki kratkotrajni period (ako ostanes negde na putu pa daj sta das) ali posto vec imas gde da zamenis ili kupis drugu, onda je najbolje da uradis tako. ;)

• Zainteresovan, 830 postova
  • Motocikl: XTZ 660 Ténéré

Bio sam pre neki dan da zamenim, kaze nema tu bas za moj motor, pa mi zato dao ovu. Ja mu rekao da ova ne odgovara, on mi tvrdi da to nije vazno i da "teram" sa njom. I sta cu sad, necu pare da trazim nazad, stavicu je u kutijicu za alat kao rezervnu, a u NS-u cu kupiti odgovarajucu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja