doktor 4804 Napisano Mart 10, 2009 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Vec duze vreme imam nameru da kupim neki 125 2T full cross, znaci bez farova i sl. Posto sam vec blizu nekoj kupovini, zanima me sta od papira treba da imam za takav motor, obzirom da se ne registruje. Znam da mi za sumu ne treba nista, ali npr. ako me zaustavi murija sa motorom na prikolici, kakav dokaz o vlasnistvu mi je potreban. U pitanju je, naravno, polovan bike. Dakle, kad kupujes takav bike, sta trazis prethodnom vlasniku od papira? Da li se pravi neki ugovor, pa se posle placa porez? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1040 Napisano Mart 10, 2009 Drug član, 3004 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Carinska deklaracija na moto klub i potvrda od kluba da je motor na koriscenju kod tebe koja sluzi kao dokaz pri transportu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Mart 10, 2009 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Kolike se dažbine placaju za carinjenje takvog motora? Čuo sam da je neka smešna cifra u pitanju al kako još uvek nije stvar finansijski sazrela da kupim takav motor, nisam se nešto puno raspitivao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Mart 10, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Carinska deklaracija na moto klub i potvrda od kluba da je motor na koriscenju kod tebe koja sluzi kao dokaz pri transportu.... a sta ako je uvezen na fizicko lice jer mu je dovoljna carinska deklaracija i ugovor o kupoprodaji ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Mart 10, 2009 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja u nekom raspitivanju oko uvoza dodjem do informacije da je moguce uvesti i na fizicko lice. Ako je moguce, da li onda treba neki ugovor o kupoprodaji i samim tim porez, pa da ugovor bude dokaz o vlasnistvu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Mart 10, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan na fizicko lice moze ja sam uvezo ali neznam dali treba ugovor o kupoprodaji nositi u opstinu i placati porez ;D . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
patak 108 Napisano Mart 10, 2009 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Pošto motor ne registruješ, nema potrebe plaćati porez na promet, dovoljan je ugovor overen u sudu, opštini ili agenciji registrovanoj za takve poslove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Mart 10, 2009 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad sam isao gledao neke motore i malo se raspitivao. Niko zivi nema ama bas nikakve papire. U pitanju su motori s pocetka 90-ih. Valjda su davno izasli iz klubova. Da li je prihvatljiva varijanta napravis ugovor tipa Petar Petrovic prodaje taj i taj motor Marku Markovicu, overis i imas nekakav dokaz da si kupio motor i da je tvoje vlasnistvo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Mart 10, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan tesko da moze , jer imas kradenih koliko hoces iz evrope na taj nacin za sitne pare . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
patak 108 Napisano Mart 10, 2009 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad sam isao gledao neke motore i malo se raspitivao. Niko zivi nema ama bas nikakve papire. U pitanju su motori s pocetka 90-ih. Valjda su davno izasli iz klubova. Da li je prihvatljiva varijanta napravis ugovor tipa Petar Petrovic prodaje taj i taj motor Marku Markovicu, overis i imas nekakav dokaz da si kupio motor i da je tvoje vlasnistvo? Takva je situacija sa velikom većinom motora, jer su oni dovoženi u zemlju bez plaćanja carine i prijavljivanja na granici. U tom slučaju najbolja i najčešća je sledeća procedura: Učlaniš se u neki najbliži moto klub, i onda od kluba uzmeš potvrdu da si njihov član i da koristiš taj motor za trening a ne za vožnju u javnom saobraćaju, otprilike ovako: amk duck potvrda coka.doc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozon 6 Napisano Mart 10, 2009 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Prijavi odgovor kao problematičan tesko da moze , jer imas kradenih koliko hoces iz evrope na taj nacin za sitne pare . Kros motori se retko kradu, uglavnom su oni kupljeni preko ali su "ubaceni" na nasu teritoriju bez placanja carine i poreza, tako da ugovor Pera Peric - Marko Markovic nije dovoljan ... mada zavisi i na koga ces naici... od sluzbenih lica mislim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Mart 11, 2009 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan Račun(ili kupoprodajni ugovor u inozemstvu ovjeren kod notara) + carinska deklaracija + kupoprodajni ugovor(ako kupuješ od nekoga tko je motor uvezao) Bez toga svaka državna služba ima ti pravo poslati policiju i oduzeti vozilo . Prije svega radi se o carinskom prekršaju , a nakon toga o nedokazivom porijeklu vozila . Znači bez računa ili ugovora izvana nemožeš ga cariniti , a bez carinske deklaracije nesmiješ ga imati -dok te ne uvatu ;D Bez računa smatra se ukardenim , a bez carinske deklaracije prešvercanim , posljedica obije solucije je oduzimanje :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Mart 11, 2009 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sve stoji, ali uglavnom kad su u pitanju mladji motori. Medjutim sto se starijih tice, skoro da ne postoji motor sa papirima. Ako neko ima papire za motor sa pocetka 90-ih neka se javi, da nam objasni proceduru. Ili ako neko prodaje cross sa papirima, takodje. Ja sam se malo interesovao oko kupovine i niko gde sam pitao nema nista, po sistemu sta ce ti kad ne vozis u saobracaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pero rep 127 Napisano Mart 11, 2009 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: cacak Prijavi odgovor kao problematičan Moras naci nekoga iz motocross kluba i zamoliti ga da ti napise papir da je motor klubski i da ga daje tebi na koriscenje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Mart 11, 2009 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Pošto motor ne registruješ, nema potrebe plaćati porez na promet, dovoljan je ugovor overen u sudu, opštini ili agenciji registrovanoj za takve poslove. Porez na promet se placa za promet vlasnistva, tako da mora da se plati u zakonom odredjenom roku nakon sklapanja kupoprodajnog ugovora. Stoga nije vezan za registraciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Mart 11, 2009 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Moras naci nekoga iz motocross kluba i zamoliti ga da ti napise papir da je motor klubski i da ga daje tebi na koriscenje! Moj klub je registrovan u tadasnjem ministarstvu za sport i omladinu, kao sportski klub. Jel moze to ili mora bas neki pravi moto kros klub? Kako ce neko u moto kros klubu prihvatiti da napise takav papir za "tamo neki" motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Mart 11, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moras naci nekoga iz motocross kluba i zamoliti ga da ti napise papir da je motor klubski i da ga daje tebi na koriscenje! Moj klub je registrovan u tadasnjem ministarstvu za sport i omladinu, kao sportski klub. Jel moze to ili mora bas neki pravi moto kros klub? Kako ce neko u moto kros klubu prihvatiti da napise takav papir za "tamo neki" motor? nemora moto kros klub moze i bican moto klub koji je registrovan. u nekom drugom klubu nece pristati da ti da takav papir ako ti nije drugar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DRAGAN VRSAC 0 Napisano Mart 14, 2009 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nikola moj sin i ja smo skoro uzeli KTM 250SX iz 1998.Imao je sve uvozne papire na fizicko lice sa kojim sam napravio ugovor potpisan preko SITYEXPRESA i da bi dokumentaciju objedinili dali smo 8000,00 din i registrovali ga.Namontirali mu far od EXCa nazad stopaljku i zmigavce od kineza uradili tehnicki i sad imamo saobracajnu.Motor je cist jer ga proveravaju preko Interpola a nama mirna svest.Nevozimo ga nikako po asfaltu cak razmisljam da ga na sledecoj registraciji odjavim(ostane ti saobracajna ako planiras da ga prodas i slicno) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Mart 15, 2009 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Poceo sam da se pitam da li uopste moze da se nadje naki stariji 2t 125 sa papirima. Nasao sam ih nekoliko, neki u dobrom stanju-servisirani, ali bez papira. Ako neko zna za neki neka mi pusti pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...