Jump to content

Moto Zajednica

Elektronska Blokada broja obrtaja POMOC ! ! !

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: Puh, Tomos automatic, Sym Husky 125, Suzuki GS500e ... itd 🎸🎸🎸

Ljudi da li neko moze da mi objasni gde je sve moguce zakaciti elektronsku blokadu tj. ogranicavanje obrtaja, na choperima od 125 do 250 kubika?

Naisao sam na razne sajtove koji o tome pricaju ali samo o skuterima i to mi malo znaci.

Ako neko ima iskustva sa ovim, hvala u napred ! ! !

I kako da se skine (mislim blokada :))

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ukratko,imam SYM HUSKY CUSTOM CHOPPER CRUISER i ima okranicenje na 80 km/h

pogledao sam auspuh i nije tu blokiran, takodje sam pogledao karburator i tu je sve u redu nema reducira. Jedino mi preostaje elektronska blokada broja obrtaja ...

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

negde se menja bombina,negde se samo secne 1 zica,negde se menja izduvna grana,negde dizne u karburatoru,negde se zubi drugacije,tesko pitanje,mada kod par kineza nadjoh  da se menja bombina,mada opet...............

zavisi od slucaja do slucaja,mozda bi treba da kontaktiras nekog dilera tih motora ili ovlascenog servisera...

da ti kazem i meni je palo na pamet da je bombina. Nesto mi je malecka. Slikacu ja sutra sve i postavicu da vidimo

• Drug član, 1359 postova

tesko da ima elektronsku blokadu ako je manualni menjac. jer mora da primi informaciju kojom brzinom se krece motor da bi blokirao na 80km /h . zato si uglavom nasao na skuterima gde se nalazi elektronska blokada jer oni imaju automatski menjac.

• Svrati ponekad, 258 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX10R

Ima sigurno!!! Ja je imam na Cagiva Mito.Jedna mala crna kutija (black box) koja je povezana na akomulator i na stojergeret(ako se ne varam).Ona se ukljucuje,tj blokira obrtaje negde na 7500-8000.

• Svrati ponekad, 217 postova
  Citiraj

Ima sigurno!!! Ja je imam na Cagiva Mito.Jedna mala crna kutija (black box) koja je povezana na akomulator i na stojergeret(ako se ne varam).Ona se ukljucuje,tj blokira obrtaje negde na 7500-8000.

Tebi blokada na cagivi na 7500-8000????

Problem je u tome sto nigde na netu ne mogu da nadjem te podatke o momo chopperu ... cak sam i fabrici pisao ali nema odgovora.

• Svrati ponekad, 258 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX10R

Druze tvoj motro izgleda ima elektronsku blokadu:PCU (Power-Control-Unit). To sa uspeo na brzaka da skinem s neta. Evo ti i page:http://www.alphatechniksql.alphaplanweb.de/index.cfm?bereich=f_ArtikelSuchergebnisDetailliert&typ=erweitertesuche2&fahrzeughersteller=Sym&modell=Husky%20125&gruppe1=Leistungs%C3%A4nderungen%2050%2D125%20ccm&CFID=728691&CFTOKEN=95345840

Citiraj

Druze tvoj motro izgleda ima elektronsku blokadu:PCU (Power-Control-Unit). To sa uspeo na brzaka da skinem s neta. Evo ti i page:http://www.alphatechniksql.alphaplanweb.de/index.cfm?bereich=f_ArtikelSuchergebnisDetailliert&typ=erweitertesuche2&fahrzeughersteller=Sym&modell=Husky%20125&gruppe1=Leistungs%C3%A4nderungen%2050%2D125%20ccm&CFID=728691&CFTOKEN=95345840

...ovo definitivno pomaze, cekam da stane ovo bzv vreme i rastavicu ga skroz da ga precheshljam da nadjem tu blokadu i da je skinem.

• Zainteresovan, 543 postova
  • Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa
  Citiraj

negde se menja bombina,negde se samo secne 1 zica,negde se menja izduvna grana,negde dizne u karburatoru,negde se zubi drugacije,tesko pitanje,mada kod par kineza nadjoh  da se menja bombina,mada opet...............

zavisi od slucaja do slucaja,mozda bi treba da kontaktiras nekog dilera tih motora ili ovlascenog servisera...

A negde cepovi na usisnim granama  ;)

Pregledao sam ceo auspuh i nigde nema nikakvih "umanjivaca" protoka gasova (osim katalalizatora - ali sa njim je brzina min 100km/h) ...

• Drug član, 1413 postova
  • Motocikl: Husaberg FX 550, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Head je meni objasnio kako idu blokade na kinezima (i ispostavilo se da je to skroz tacno objasnio :) ). Ja sad cekam da se josh malo razradi pa na skidanje

Citiraj
Blokada je na tri mesta.Na usisnoj grani-reducir,lako se vadi.Na CDI-kutiji.Ili CDI ima u sebi blokadu ili je ona uradjena tako da je stavljena blokada broja obrtaja ispred CDI-ija.To je mala crna kutija koja se izbaci i kablovi se stave bez nje u CDI.CDI koji ima blokadu zameniti sa CDI od cetvorotaktnog skutera.Treca blokada je u izduvnoj grani.To je posao za bravara.Naravno treba promeniti i prednji lancanik.Pozz.Jos nesto

Pa Boze moj, meni nista nije daleko pa mozda i popijemo neko pivce :)

pozzzz

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja