Jump to content

Moto Zajednica

Izduvna grana - par pitanja

Recommended Posts

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

Cime je dobro ocistiti izduvnu granu od naslaga garezi?

I da li se koristi neka diht masa izmedju izduvne grane i izduva na bloku motora? Znam da se brezoni na izduvu mazu bakarnom mascu...

Hvala unapred!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Majstori su to ranije radili brenerom ( autogenim aparatom ), i to uspesno ocisti garez, al unisti nikl . Ja sam to par puta radio let lampom na benzin, pazljivo, nisam spalio nikl, al nisam ni dobro ocistio . Razmisljao sam o nekoj kiselini, al to je ostalo na razmisljanju.  Mozda kad bi bila neka cetka ko za dimnjak, il probati pistoljem za peskiranje  .

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Ima četka za flaše na dugačkoj, relativno savitljivoj žici. Benzin ili neki drugi razređivač i laganim pokretima vnutri, van, vnutri, van... i tako do duboko u noc. I ako nešto izleti napolje iz grane i nazove te "tata", ubij ga odmah, bez razmišljanja. Laže.

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

Ne mogu da pogledam ovaj italijanski forum, kaze nesto ovako:

Permesso negato per l'azione intrapresa. Se non sei connesso al forum utilizza il modulo sottostante per collegarti.

U stvari, koliko bi mi znacilo, ne znam italijanski?

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ukratko prevod za vujadina.Nisu ti dozvolili da udjes na forum je nisi ispunio "pristupnicu".Ja sam auspuhe na svojim cvajama kupao u kausticnoj sodi.opasna kiselincina moze da se nadje u poljo apotekama,nekad i u prahu.to se koristi kad se pravi sapun.roknes u cev zatvoris sa obe strane,ostavis da prenoci napolju daleko od svega onog sto volis (deca,zivotinje,itd..).Ujutru dobar kupanjac obilatom kolicinom vode i ne prepoznas auspuh.OPREZ,OPREZ,OPREZ ako je garez zatvarala kakvu rupu(icu) postoji mogucnost da cevka propeva

• Svrati ponekad, 184 postova

Sta mislite o ovoj metodi, danas procitah na netu:

"Pazi najbolja metoda i najlakša za očistiti auspuh je autolakirerski fen (fen za vreli vazduh), držati ga od strane gdje auspud ispuhiva cca15 minuta, vjeruj mi auspuh bude kao nov, obično se auspuh začepi na strani njegova izlaza jer je tamo uži, samo pazi da te ne ubiju susjedi jer će puno dimiti ono neizgoreno ulje kada se zapali unutra, isprovana metoda milion puta. Grije zrak na cca 600°C i upuhuje ga tako da unutra može goriti" .

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja