InkaBar 8 Napisano Februar 28, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko kojim se postupkom farbaju shrafovi koje kupujemo za debele pare po Louisu i ostalim "kucama"?? Konkretno... Da li neko kod nas mozhe da odradi taj postupak sa vec postojecim shrafovima (metalnim delovima motora)?? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Februar 28, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan postupak je eloksiranje. Rade i kod nas, izguglaj adrese. Problem je naci alu (pa da jos budu lepi) sarafe kod nas posto se eloksiranje radi na aluminijumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Februar 28, 2009 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan probaj u zellowpagesima pod galvaniyacija ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki94 2 Napisano Mart 1, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sprint Pulser 125 Prijavi odgovor kao problematičan ovde ima i kapica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Mart 1, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Ok, raduju me odgovori, sutra zovem ljude iz DESa pa da vidimo kako dalje.... ;D Samo, kakva je priprema potrebna za galvanizaciju?? Chitao sam po forumu da je potrebno odmastiti, ochistiti, po mogucstvu peskirati itd. Medjutim kako ochistiti unutrashnji navoj na maticama ili poshto imam hiljadu imbusa na motoru kako ochistiti samu "rupu" za imbus kljuch?? ??? Jedino shto mi pada na pamet je ultrazvuchno chishcenje (neverujem da ce ti ljudi raditi brdo shrafova ), neka super-extra-mega-giga hemikalija da pojede sve nepozheljno ili pak da odnesem nekome ko ima onaj bubanj za skidanje korozije...?!!? ??? Savet? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Mart 2, 2009 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan ubacish sve u naftu (flasha od kokakolle 200gr nafte) i muckash ko da pravish koktel za pamelu e onda isto to sa nitro razredjivachem al dva puta i to je dovoljno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Maj 27, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi na kraju, da li je neko eloksirao srafove. I ako jeste gde je radio... Hocu da eloksiram srafove sa oklopa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Maj 27, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Tek sad videh temu pa da kazem nesto sto se tice pripreme materijala za hemijsko bojenje. Pre pocetka hemijskog bojenja radi se takozvano Bajcovanje i tako se obezbedjuje apsolutno ciscenje materijala. Tu se koriste tehnicki rastvori koji su razlicite sadrzine u zavisnosti od materijala. Tako se konkretno za aluminijum i njegove legure koristi rastvor od 100 jedinica vode i 10 jedinica kamene sode. Materijal se potapa u rastvor... Svi koji eloksiraju imaju te rastvore i oni to rade pre eloksiraja pa se raspitajte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 27, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan a pored slike piše: Pro bolts can supply you with Aluminium bolt kits in Red, Blue, Silver, Black and Green and Titanium bolt kits in natural finish, blue and gold to give you an ultimate combination of great looks and significant weight saving. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Maj 27, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan a pored slike piše: Pro bolts can supply you with Aluminium bolt kits in Red, Blue, Silver, Black and Green and Titanium bolt kits in natural finish, blue and gold to give you an ultimate combination of great looks and significant weight saving. E sad su ga ****** ko bolesne patke. Sto kaze farbach, efikasnije je da drzis jedan dan dijetu nego da puknes na titanijumske srafove zarad 50g ustede. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 28, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan naravno. lepo izgledaju ali aluminijum/titan i nije ono sto vec imas tako da ostaje samo na lepoj slicici. (alu-srafovi... cemu to sluzi?) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Maj 28, 2009 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan O boze. Pa ne radim ja ovo zbog kilaze. Imam Alu srafove i hocu da ih eloksiram, takodje sam hteo i rucicu kvacila i kocnice da uradim u nekoj lepoj boji. Ajde nemoj da izmisljate toplu vodu nego ako je neko radio neka kaze kako je ispalo i gde je radio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Maj 29, 2009 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan Eloksiranje radi jedna firma,neznam kako se zove,ali znam gde je.Kada ides batajnickim putem,prodjes i jednu i drugu pazovu(neznam koja je stara a koja nova),na izlazu iz one druge videces sa leve strane neke hale.Postoji reklama na desnoj strani puta za firmu Alkonstad,to neka ti bude orijentir.Kada skrenes levo,ides malo i videces kucicu,portirnicu ,mislim sa desne strane,tu pitaj za ove sto tebi trebaju.Oni rade alu stolariju.Mozda ti deluje komplikovano,ali nije,ja sam nasao iz cuga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
El Muerte 355 Napisano Maj 30, 2009 Svrati ponekad, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XV 250 Prijavi odgovor kao problematičan 2 reci : GOOGLE EARTH ! Lepo pokazes na mapi tacno gde je i koordinate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
InkaBar 8 Napisano Maj 30, 2009 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Zem00n Prijavi odgovor kao problematičan Mozhda i ovi znaju neshto?!? Probaj, nazovi, javi ostalima! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kara kokaleros 3 Napisano Maj 30, 2009 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Banja Luka // \\ Herceg Novi Motocikl: Cagiva Mito 125 Prijavi odgovor kao problematičan meni treba jedno 15-ak zutih imbusa al nema nigdje da se kupi u Bosni... bar koliko ja znam,,.. pa ako neko zna gdje ima u Bosni nek javi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...