lalajko 2016 Napisano Septembar 28, 2006 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nameravam da kupim polovan enduro motocikl pa molim za savet. U obzir dolaze sledeci motocikli, svi proizvedeni oko 1995-1997: 1. Suzuki DR 650 RSE 2.Honda NX 650 Dominator 3.Kawasaki Tengai 650 4.Yamaha Tenere 650 Vidim na netu da je Dominator najbolje ocenjen. Meni se svidja Suzuki jer sam imao priliku da ga provozam. Ja sam visok 193 cm i potreban mi je gabaritno veliki motocikl. Takodje, bitna mi je izdrzljivost i lagodna voznja. Dakle, sta mi preporucujete? HVALA! Dragan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Septembar 28, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stvar ukusa, svi su oni namijenjeni visim vozacima, Honda je vjerovatno najbolje ocijenjena zbog kvaliteta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Septembar 28, 2006 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Evo pretrazio sam forum, i evo ga odgovor za tebe od Dr. AnteKa Inace, savet, pre nego pitas, potrazi po forumu, mozda ima vec neki zanimljiv odgovor. http://bjbikers.com/forum/viewtopic.php?t=2488 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Septembar 28, 2006 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Evo pretrazio sam forum' date=' i evo ga odgovor za tebe od Dr. AnteKa Inace, savet, pre nego pitas, potrazi po forumu, mozda ima vec neki zanimljiv odgovor. http://bjbikers.com/forum/viewtopic.php?t=2488[/quote'] Potpuno si u pravu, izvinjavam se. Ipak da se bar malo opravdam, racunao sam da je ovaj sajt relativno mlad i da se nisu sve price ispricale Hvala na informaciji! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Septembar 28, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Beži od tengaija. Ostalo kako ti se svidi. Ako si krupan, pre bih ti preporuèio Yamaha XTZ750 super tenere, mada i on po meni ima gomilu mana (potrošnja, masa, koèenje...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Septembar 28, 2006 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Prièe se nikada neæe ispièati do te mere da više nemamo šta da kažemo. Iako si vozio Suzukija, primetiæeš da su Dominatori i Tenere, po meni, zastupljeniji od Suze i Kawe. Dok sam vozio enduro, a kao zaljubljenik u takve motore, najviše mi se dopadao Dominator. Ja glasam za njega. Ako ništa drugo, a bar ga nisu ofarbali kao da je krenuo na rejv žurku. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dusan 1 Napisano Septembar 28, 2006 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9 Prijavi odgovor kao problematičan Dominatora sam vozio i prilicno mi se dopao, a suzuki mi je mozda malo lepsi... Ali HONDA JE HONDA! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Septembar 28, 2006 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Evo pretrazio sam forum' date=' i evo ga odgovor za tebe od Dr. AnteKa Inace, savet, pre nego pitas, potrazi po forumu, mozda ima vec neki zanimljiv odgovor. http://bjbikers.com/forum/viewtopic.php?t=2488[/quote'] Potpuno si u pravu, izvinjavam se. Ipak da se bar malo opravdam, racunao sam da je ovaj sajt relativno mlad i da se nisu sve price ispricale Hvala na informaciji! Nema sta da se izvinjavas, nego ako prvo pretrazis forum i vidis sta vec ima napisano, mozes kvalitetnije pitanje da postavis. Time cete i ti i forum imati bolju temu. Inace nijedna prica nije ispricana do kraja, pogotovo medju motorasima. Pa samo o uljima moze da se prica do besvesti :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 599 Napisano Septembar 29, 2006 Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Nameravam da kupim polovan enduro motocikl pa molim za savet. U obzir dolaze sledeci motocikli' date=' svi proizvedeni oko 1995-1997: 1. Suzuki DR 650 RSE 2.Honda NX 650 Dominator 3.Kawasaki Tengai 650 4.Yamaha Tenere 650 [/quote'] Tengai se radio 1990-91, nema ih novijih. Od ostala tri, najgabaritnija je XTZ 660, pa 650 RSE pa Dommie, koji je dosta manji. Ja bih na tvom mjestu birao izmeðu Honde i Yamahe. Honda je jednostavnija, Yamaha je elastiènija i stabilnija pri veæim brzinama. I jedan i drugi su OK, šta da ti kažem, ja trenutno imam na XTZ 660 86.000 km od 2001, a motor je 1996 godina. E sad, ima jedna caka kod XTZ 660 i 650 RSEa - oba su modela imali nekoliko lošijih serija jer su tvornièki trošili puno ulja. Napravi test. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2016 Napisano Septembar 29, 2006 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nude mi Dominatora iz 1995 za 2300E i iz 1998 za 2500E. Meni se cini da su cene OK. Ovih dana idem da pogledam. Sto se dimenzija tice, vrlo ih je tesko naci na internetu. Vecinom su podaci tipa "disk napred, disk pozadi, rezervoar 20l" i to je to. Imam utisak (prema onome sto sam iskopao) da se razlika u velicini ne moze osetiti.Recimo, izmedju DR 650 i Tenere-a se radi o 10-tak mm tamo-vamo. Ne mogu da iskopam podatke za Dominatora, ali ne verujem da bih ja osetio razliku. BTW, taj Suzuki DR 650 RSE je prvi motocikl na koji sam seo da ne izgleda smesno ispod mene, sve ostalo izgleda k'o APN 6 Postoji le sajt sa detaljnim podacima za vecinu "normalnih" motocikala? Kakava li je Aprilia Pegasus 650? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Septembar 29, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj Jasminka za njegov Dominator, noviji je i mozda ti odgovara... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža 160 Napisano Septembar 29, 2006 Svrati ponekad, 380 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: KTM 1090 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam trazio motor za sebe, imao sam slicne opcije. Uzeo sam KLR650 iz 1996., prvenstveno zato sto sam nasao bas ocuvan i odrzavan model. Presao sam oko 8-9k na njemu, bio i do Crne gore i nazad...i mnogo sam zadovoljan. Stvarno, osim izgleda, kojem se vide godine, nemam mu sta zameriti. Inace, za motore tog godista, jos i izgleda najsvezije, bar po meni, ali ono...ukusi... Kod majstora je bio samo kada sam ga uzeo, da se servisira i da se nasteluje neki zatezac lanca ili tako nesto, u motoru bas, to im je valjda slaba tacka i na redovnom servisu. Inace ja sam malo nizi od 190, tako da smo gabaritima slicni. Ove motore koje si naveo nisam probao, pa ne bih moga da ih poredim. Inace, sto se kupovine polovnog motora tice, bar kod nas, dzaba ti sva matematika i uporedni testovi, trziste je jako ograniceno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Giuliano 4 Napisano Septembar 29, 2006 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Toronto, Canada Prijavi odgovor kao problematičan A ako se strpis mozda mesec dana bice i jedan Transalp na prodaju za iste pare U odnosu na Dominatora dobijas, jedan cilindar vise , el. grejaci rucki, digitalni sat, kofer 50l, automatski podmazivac lanca, sveze ofarban u fabricke boje... itd... i jos po nesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Septembar 29, 2006 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoces motor na kome niko nije dovoljno krupan i koji dominira u svakom pogledu, uzmi superteneru 750.Ono sto je Cope rekao za potrosnju je nazalost tacno (nikad mi nije trosila ispod 7), teska je kao tuc i ako volis rvanje, kupi je obavezno. Veruj mi, pored nje se neces osecati kao krupan covek. To je motor koji izaziva na fajt u svakom trenutku. Vuce kao lud, ide blizu 200kmh, pouzdan je! Delovi su im skupi, ali se retko kvari. Za turing je zakon, za grad katastrofa zbog tezine i velicine. Sve ostalo je izvanredno, pa i kocnice, bar na mojoj yamahi. Eto, toliko od mene i yamahe [url=http://img516.imageshack.us/my.php?image=92906101845bbbbbbbbbbbbbbbpm0179bbqe9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Septembar 29, 2006 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Takodje' date=' bitna mi je izdrzljivost i lagodna voznja. Dakle, sta mi preporucujete? HVALA! Dragan[/quote'] Dakle-V motor Skupi si pare, pa lepo pazari Hondu- XLV 650, XRV750, Sulju- DL650... Na jednocilindrašu, nemaš lagodnu vožnju, ili si na zadnjem ili na prednjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...