Jump to content

Moto Zajednica

KEEWAY SPEED 125 vs. QINGQI QM 125 2D

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 268 postova

jako tesko.bice da se ovi od 125 ccm bolje prodaju pa nece da kvare.i ja sam zainterosovan za nesto jace od qm-a ali koliko sam se raspitao,za sada nista.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 541 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit

pre neki dan sam isprobao drugarov speed 125. moja jedina zamerka su nogostupi... pogotovo levi. katastrofalno je tesko menjati brzine tj. podvlaciti nogu ispod menjaca. ne znam kako je kod drugih motora ali ovo je stvarno problem.

p.s. Nosim normalnu obucu... br 43 ;)

• Drug član, 1413 postova
  • Motocikl: Husaberg FX 550, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L
Nije mi se na Keeway svideo bucan agregat i menjac sa dugim hodovima,i velikim zazorom na polugama.Kako je to na ovom modelu QIGQI.

probao sam ja dodsue ne na 2d modelu nego na GY. menjac sa kracim hodom gde se "kleng" uvek desi brzo i precizno na istom mestu. Doduse makina je bila upicanjena do bola. Takodje je i izduv menjan tako da mu je zvuk bio vrh. Keeway nikad nisam imao prilike da probam

• Drug član, 541 postova

izgleda da je qingqi stvarno bolje uradjen od keewaya ?!?!?! bas me interesuje kakva ce ponuda biti na sajmu ;)

2d se jako  lepo salta.jako kratke su mu brzine.ja sam imao samo jedan problem na mome 2d.poluga menjaca je bila namestena jako blizu masine pa je

u startu malo zaglavljivao pri menjanju brzina.ali resio sam to pomeranjem poluge menjaca malo dalje od kucista motora.

a bilo bi jako pristrasno da kazem da se 2d i speed ne mogu porediti na stetu speeda.

Kaurine bilo bi vec vreme da kazes koji ces uzeti...

• Drug član, 541 postova

ma odluka je pala.... 2d ce biti moj prvi motor :) Ovo se sad samo raspitujem zato sto sam probao speeda pa nisam ocekivao problem sa menjacem.

• Drug član, 2265 postova

ma odluka je pala.... 2d ce biti moj prvi motor :) Ovo se sad samo raspitujem zato sto sam probao speeda pa nisam ocekivao problem sa menjacem.

Pa i nije neka dilema, ako mene pitas. ;)

Planiras na sajmu nesto da pazaris, ili jos skupljas informacije?

• Drug član, 541 postova

planirao da sve zavrsim na sajmu i opremu i motor ali neplanirana desavanja odlazu kupovinu za sledecu sezonu.... na zalost :(

• Drug član, 541 postova

malocas pogledah prodajni sajt qingqia. zamislite koji su seljoberi... podigli su cenu 2d za 100e. vise nije 1523e nego 1623e. ne mogu da verujem... bas su me razocarali >:(

• Drug član, 2265 postova

malocas pogledah prodajni sajt qingqia. zamislite koji su seljoberi... podigli su cenu 2d za 100e. vise nije 1523e nego 1623e. ne mogu da verujem... bas su me razocarali >:(

Ono bejahu cene zga 2008 godiste sa lagera, zato su ih i spustili na prvom mestu.

Istina, mogli su i za sajam da se malo potrude.

• Svrati ponekad, 442 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f

Nije mi se na Keeway svideo bucan agregat i menjac sa dugim hodovima,i velikim zazorom na polugama.Kako je to na ovom modelu QINGQI.

E ako mogu da pomognem, ja vozim keeway speed-a 150cc,apsolutno si upravu za polugu menjača izuzetno debilno je uradjena ali ja sam se navikao menjam brzine prstima gazeći zadnju polugu(klackalica) i tako mi je je ok.A menjanje klasično da zavlačiš nogu ispod predne polugice je stvarno nezgodno zato što poluga stoji maltene u ravni sa nogostupom.

Qingqi qm 125 2d nisam vozio ali jesam drugarov gy 200cc cros( čak smo se menjali na po par dana) i menjač je mnogo precizniji nego kod mog keeway-a motor radi tiše i ugladjenije nego kod speed-a a i brži je dosta, e sad opšti moj utisak je da je qingqi bolje odradjen nego speed,mada su razlike minimalne...

keeway 2 god garancije i neograničena kilometraža,a qingqi ako se nevaram( bilo prošle godine tako) 1 godina i 4000km?

Ja sam moj pazario polovan i prešao oko 2000 prošle sezone isključivo po gradu,motor je dosta sirov ali  robustan takav je moj utisak za speed-a.

Drugar sa gy 200 prešao oko 8000 km i nikakvih problema nije imao. Pozdrav.

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Ja nemam tih problema sa polugom menjaca, podesio sam je, a pozadi onu polugu ne koristim, podvlacim nogu ispod prednje poluge...

probaj da podesis polugu kako ti odgovara

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

tomose, a sto ljude ne pustis da razmenjuju iskustva o ova dva motora?

rekao si sve, i jasno je da ti ne podnosis kineske motore.

shvatili su svi, ajmo sada dalje. 

• Svrati ponekad, 442 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f

Ja nemam tih problema sa polugom menjaca, podesio sam je, a pozadi onu polugu ne koristim, podvlacim nogu ispod prednje poluge...

probaj da podesis polugu kako ti odgovara

Onaj šraf što je  na sredini poluge,jesi li podešavao preko njega ili... ja sam pokušavao da ga odvrnem ali neide kao da je zavaren, jedino da nije levi navoj?

Mada mi se menjač razradio sada ide ko u puter, motul 5100 w15-50 u njemu prvo bio w10-40(rekli su mi u keeway servisu da sipam tu gradaciju keeway preporučuje kao bolje je zbog menjača)mada ja nisam neku veliku razliku primetio.

Ja sam zadovoljan svojim motorom,ide max 100kmh na satu, kod drugara na qingqi gy 200 pokazuje(vozeći uporedo samnom)malo preko 110kmh tako da neznam koji sat laže ali za vožnju po gradu sasvim dovoljno,ima razlike izmedju 125cc i 150cc govorim o speedu 150cc za nijansu elastičniji i brži motor.Jedina mana gume koje se jako klizaju na mokroj zebri naprimer i lanac koji sam dotezao dva puta na 2000km.

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Ma tomu verovatno boli to sto mora da se kotrlja sa njegovog tomosa, i da se raspada po putevima, pa ovako tesi sebe

-----

Posle neke kilometraze menjac se razradi, a podesio sam menjac tamo gde izlazi iz agregata, taj sraf sam odvio, namestio polugu i vratio

• Svrati ponekad, 251 postova

Moram da ispravim jedan podatak,a to je da 2d nema 9 nego 11,4 konja. Ima potpuno istu masinu kao moj.Upravo dolazim sa sajma gde mi je to i potvrdjeno. I da,prvi put sam ga video uzivo i prelep je,narocito u narandzastoj boji

• Drug član, 541 postova

ja danas idem na sajam. jedva cekam da vidim 2d uzivo... ima srce da mi zaigra ;) a inace i meni je narandzasti favorit.

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

bas sam ga gledao na sajmu, ne ide mu narandzasta posto su viljuske zuckaste

a i nijansa nije onakva kao na fotografiji sa sajta, vec tamnija

inace, simpatican motor skroz

Moram da ispravim jedan podatak,a to je da 2d nema 9 nego 11,4 konja. Ima potpuno istu masinu kao moj.Upravo dolazim sa sajma gde mi je to i potvrdjeno. I da,prvi put sam ga video uzivo i prelep je,narocito u narandzastoj boji

e bas mi je drago sto ima vise konja nego sto pise.i ja sam mislio da je jaci nego sto pise.ali sve jedno.meni se svidja i ovako i onako.

i ja kada sam kupovao nisam cekao bas zbog cene posto sam cuo da ce biti neke korekcije ali na vise.zato i nisam cekao nego odmah kupovina.a cene su im otisle gore,koliko sam obavesten,zato sto su ih vezali za us dolar a ne za evro pa su zato vece za tih nekoliko evrica.

da je bilo zutih ja bih kupio zuti.to mi je nekako najlepsa boja za motor.a bio je samo taj jedan crni.i kada sam ga vecuzeo onda je normalno da tvrdim da je crni najlepsi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja