arnyman 1729 Napisano Mart 6, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan QINGQI - QM125GY - B supermoto je model u klasi sa Tomosom Sm 125, Qingqi ima 0,5kw jaci motor i tezi je nekih 10-15kg. Sve ostalo je otprilike isto. Tomosov motor je poreklom iz Yamahe YBR koja se sklapa na Tajvanu, za Qingqi-ja svi znamo odakle je. Tomos u MotoTrade-u kosta 3490eura(s PDV-om), Qingqi u ovlascenom predstavnistvu kosta 1540eura(ne pise jeli s PDV-om). Jeli Tomos vrjedi vise nego duplo para? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Mart 6, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mala ispravka,YBR nije sa Tajvana nego iz Kine.Tomos ima agregat takodje poreklom iz Kine,sto je na prvim modelima izricito naglaseno.Pisalo je recimo Kwaulung Yamaha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 6, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan А има и нека "Jianshe Yamaha". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 6, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Samo sam htjeo da naglasim da Tomos-ova masina nema nista bolje poreklo od Qingqi-jeve, sve to kosooki rade... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zloca87 15 Napisano Mart 6, 2009 Svrati ponekad, 251 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ta razlika u ceni je zato sto placas ime Tomos i njihovu istoriju i tradiciju. Budalastina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 6, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan I malo bolje gume, a za tih 2000jevreja razlike mozes 10 dobrih setova da kupis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zloca87 15 Napisano Mart 6, 2009 Svrati ponekad, 251 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam sad napisao u drugoj temi da me uhvatila kisa malopre i da su nove gume koje sam kupio pun pogodak cak i za mokro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobac50 36 Napisano Mart 6, 2009 U prolazu, 82 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Yamaha XT 2kf Prijavi odgovor kao problematičan QINGQI - QM125GY - B supermoto je model u klasi sa Tomosom Sm 125, Qingqi ima 0,5kw jaci motor i tezi je nekih 10-15kg. Sve ostalo je otprilike isto. Tomosov motor je poreklom iz Yamahe YBR koja se sklapa na Tajvanu, za Qingqi-ja svi znamo odakle je. Tomos u MotoTrade-u kosta 3490eura(s PDV-om), Qingqi u ovlascenom predstavnistvu kosta 1540eura(ne pise jeli s PDV-om). Jeli Tomos vrjedi vise nego duplo para? Nebi se slozio sa ovim.Procitaj ovo ako te nemrzi. http://www.motopuls.com/index.php?option=content&task=view&id=770&Itemid=44 A cena za Tomosa od 3490 je prenapucana, u Novom Sadu kosta 220000din za Enduro,a par hiljada vise za Supermoto, a i u Somboru su slicne cene ovima kao u Novom Sadu. Izvinjavam se na off-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KILEbg 1269 Napisano Mart 7, 2009 Drug član, 538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan postoji li na qm 125 2d pokazivac u kojoj se brzini nalazis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 7, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Ta razlika u ceni je zato sto placas ime Tomos i njihovu istoriju i tradiciju. Budalastina Ех, па није баш... ОК, скуп је "Словенац" к'о ђаво, прескуп, али је заиста за класу квалитетнији, без обзира што делује аскетскије од "Кинешчета", али је питање да ли за потребе за које оба служе та разлика у цени има оправдање. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Mart 7, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bas me interesuje zasto je Tomosu pukla cena sa 3490E na 220000 RSD.Verovatno je broj kupaca bio na nivou statisticke greske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zloca87 15 Napisano Mart 7, 2009 Svrati ponekad, 251 postova Prijavi odgovor kao problematičan QINGQI - QM125GY - B supermoto je model u klasi sa Tomosom Sm 125, Qingqi ima 0,5kw jaci motor i tezi je nekih 10-15kg. Sve ostalo je otprilike isto. Tomosov motor je poreklom iz Yamahe YBR koja se sklapa na Tajvanu, za Qingqi-ja svi znamo odakle je. Tomos u MotoTrade-u kosta 3490eura(s PDV-om), Qingqi u ovlascenom predstavnistvu kosta 1540eura(ne pise jeli s PDV-om). Jeli Tomos vrjedi vise nego duplo para? Nebi se slozio sa ovim.Procitaj ovo ako te nemrzi. http://www.motopuls.com/index.php?option=content&task=view&id=770&Itemid=44 A cena za Tomosa od 3490 je prenapucana, u Novom Sadu kosta 220000din za Enduro,a par hiljada vise za Supermoto, a i u Somboru su slicne cene ovima kao u Novom Sadu. A normalno da ce da testiraju tomosa. Mislis da bi tekst bio znatno losiji da je na testu bio Qingqi? Izvinjavam se na off-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
anton 0 Napisano Mart 7, 2009 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: backa palanka Prijavi odgovor kao problematičan postoji li na qm 125 2d pokazivac u kojoj se brzini nalazis? postoji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobac50 36 Napisano Mart 7, 2009 U prolazu, 82 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Yamaha XT 2kf Prijavi odgovor kao problematičan QINGQI - QM125GY - B supermoto je model u klasi sa Tomosom Sm 125, Qingqi ima 0,5kw jaci motor i tezi je nekih 10-15kg. Sve ostalo je otprilike isto. Tomosov motor je poreklom iz Yamahe YBR koja se sklapa na Tajvanu, za Qingqi-ja svi znamo odakle je. Tomos u MotoTrade-u kosta 3490eura(s PDV-om), Qingqi u ovlascenom predstavnistvu kosta 1540eura(ne pise jeli s PDV-om). Jeli Tomos vrjedi vise nego duplo para? Nebi se slozio sa ovim.Procitaj ovo ako te nemrzi. http://www.motopuls.com/index.php?option=content&task=view&id=770&Itemid=44 A cena za Tomosa od 3490 je prenapucana, u Novom Sadu kosta 220000din za Enduro,a par hiljada vise za Supermoto, a i u Somboru su slicne cene ovima kao u Novom Sadu. A normalno da ce da testiraju tomosa. Mislis da bi tekst bio znatno losiji da je na testu bio Qingqi? Izvinjavam se na off-u Koliko bi bio losiji treba sacekati da ga neko testira. Ja sam cvrsto odlucio da za sledeci motor nekupim nista od kineza ili tome slicno nego sam uvek bio za onu varijantu ''Japanac star od 20god''.Nisam vozio ni Kineza ni Tomosa ali sam probao Japanca endura od 600kuba i odma sam odlucio koji mi je motor sledeci. Izvinjavam se na off-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
anton 0 Napisano Mart 7, 2009 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: backa palanka Prijavi odgovor kao problematičan ako nisam pomenuo evo i sledece, qm125 2d ima tubeles gume marke DURO,valjda kineske tockovi su od 17 inca ili cola,kako ko voli prednja 110/70-17 54H zadnja 140/70-17 66H prednja kocnica dupli disc zadnja kocnica disc prednji amortizer spring oil damper zadnji amortizer spring oil damper dimenzije d*s*v 2035*790*1105 medjuosovinsko rastojanje 1410 ugao skretanja volana 35* itd,ako je nekome vazno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1905 Napisano Mart 7, 2009 Drug član, 2874 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan C/P Keeway Speed 125/150 Dužina x širina x visina 1990 x 740 x 1070 mm Osovinsko rastojanje 1300 mm Udaljenost od površine zemlje 150 mm Neto težina 120 kg Vrsta motora 1 cilindar, 4-taktni, vazdušno hlađen Prečnik i hod 56,5 x 49,5 mm | 62 x 49,5 mm Zapremina 124 ccm | 149 ccm Maksimalna snaga 8,0 kw 8500/1 min Obrtni moment 9,9 Nm 7500/1 min Kočnice Napred disk - nazad disk Veličina prednjeg točka 2,75 - 18 Veličina zadnjeg točka 3,25 - 18 Maksimalna brzina 95 km/h Potrošnja goriva 2 l /100 km Veličina rezervoara za gorivo 11 l Paljenje CDI Stepen kompresije 9 : 1 | 9,2 : 1 Način paljenja Električno paljenje, kick start Kvačilo Više lamelna mokra spojnica Baterija 12 V, 9 Ah Subjektivno za 1250 evara nov nema bolje mozda je 2d lepsi malo ali je dosta skuplji i ima skuplje odrzavanje.Da se neko nebi hvatao za polovne japance neka prvo pogleda sta ja vozim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 7, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Па мора се признати да до пре годину дана "Кивеј Спид" није имао конкуренцију и било је то највише мотора што се могло купити за те паре. Богу фала, Кинези су агилни и брзо грабе напред. Ето, данас има свечега за око 'иљаду и по евара. 2Д јесте модернији од "Спида", као што ће неки нови "Кивеј" (неко је качио фотке са неког француског сајта), можда већ од ове године бити модернији од 2Д-а. Богу фала што је тако. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Mart 7, 2009 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan као што ће неки нови "Кивеј" (неко је качио фотке са неког француског сајта), можда већ од ове године бити модернији од 2Д-а. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Mart 7, 2009 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan E ovo je bash lepooooooo. Kad bi i cena bila ista kao qingqi 2d-u ili gy ne bi se ni trenutka mislio sta da uzmem sledece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 7, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Jos samo da je USD viljuska Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 7, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan као што ће неки нови "Кивеј" (неко је качио фотке са неког француског сајта), можда већ од ове године бити модернији од 2Д-а. Првенствено сам мислио на оно сребрнасто иза мотоцикла са фотке. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Mart 7, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Kako se ono zvase to srebrnasto, da nadjemo neke prave slike. Meni je izgleda kao konkurent japancima, a ne kinezima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KILEbg 1269 Napisano Mart 7, 2009 Drug član, 538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan ne znam o cemu pricate ali ovo sto je u prvom planu na slici ne izgleda lose mada jos uvek daleko od dizajnerskog tima qingqia:) dizajn ovog keewaya i qm 250 2d je nebo i zemlja. jedina moja zamerka na qm 250 2d je "ajkulast" far... sve ostalo je wow!!!! Keeway razmislja lepo i u dobrom pravcu ali su ljudi iz qingqia bolji izvodjaci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomos_ATX50 1 Napisano Mart 7, 2009 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Zajecar(centar grada) Prijavi odgovor kao problematičan pa ko te tera da gledas novog tomosa..uzmi E90 i resio si problem..automatski ides 120kmh... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Mart 7, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa ko te tera da gledas novog tomosa..uzmi E90 i resio si problem..automatski ides 120kmh... Budes li jos jednom otisao u off sa tvojim tripovima dobices ban.Imas temu o tomosu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...