Jump to content

Moto Zajednica

Pozdravljanje....

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 316 postova

Po meni je osnovna kultura da ako te neko pozdravi da ga odpozdravis. Ja se obavezno javim - tacnije svirnem i amblendujem kad vozim auto (jer motor mi JOS UVEK nije stigao).

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 116 postova
  • Motocikl: Yamaha 1200 Super Tenere

Budimo ljudi iako smo Srbi,nije tesko biti fin i kulturan...sve mi je ovo padalo na pamet dok sam chitao Vase komentare...bikere pozdravljam rukom i srcem...je poenta svega.Iako imam skoro 5 banki nije mi tesko da pozdravim duplo mladjeg iako me chesto iscooliraju kao komad smrdljivog sira...to puno govori o njima zar ne...a mladjim,nafuranim,shsihtavcima, objasniti sta znachi "viktorija" taj pojam puno toga objasnjava ko je sta na putu....i glavi...nisu oni krivi sto im je jedini put u "inostranstvo" bio odlazak kod babe na selo pa o svetu ne znaju nista, kultura u ove krajeve jako tesko dolazi a jos teze ostaje....nazalost zivelo se u teskim vremenima...

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

amblendujem kad vozim auto (jer motor mi JOS UVEK nije stigao).

Nemoj molim te da ablendujesh dok vozish auto .. Stalno mi se desavaju situacije na otvorenom putu da mi neki auto ablenduje i onda vozim 40 sledecih 10 kilometara misleci da ima murije .. a zapravo je taj neko zeleo da valjda podeli svoje odusevljenje i pozdravi ..

Logicno mi je da ako neko ima zelju da pozdravi bikera na putu iz auta, na primer uradi to rukom ..

• Svrati ponekad, 370 postova
  • Motocikl: Honda cbr 600 f2

ja uglavnom uvek pozdravim ili odpozdravim ili kratkom sirenom ili klimanjem glave....to je po meni jako lep i prijatan gest  ;D

• Dukags, 291 postova

Nedavno, vozim Ibarskom, i kad naidjose ovi bez kaciga (i verovatno u papucama) kao da se zacude sto im se javljam, ali oni sa opremom koji verovatno voze dalje od susednoseoskog kafica se svi uredno javljali!

Tako da tima bez kacige se vise definitivno ne javljam - sto kazu pustis seljaka u kupatilo a on ti pojede sapun. :P

• Drug član, 1359 postova

Ovde vrlo retko. Ja pozdravim uvek (van grada), a otpozdrave mi u npr. 60% slucajeva. Steta, to je bas lep obicaj.

U inostranstvu OBAVEZNO! U Francuskoj (nisam to primetio u drugim zemljama), ako te preteknu, pozdrave te nogom - dignu je sa fuzastera i pomaknu u stranu.

Jedino gde niko nikog ne pozdravlja su alpski prevoji jer bi to bilo smesno. Frekvencija motora je neverovatna i svelo bi se na to da ti leva ruka nikada ne bi bila na guvernalu.

proletos u rumuniji ista sitvacija kao u francuskoj trebalo mi vreme da ukapiram sto dizu levu nogu sa fudastera i pomeraju blago u stranu.samo moram da dodam da ako te preteknu i pustis ih da prodju blagim pomeranjem u desno ostavljajuci im dovoljno mesta za prolazak

• U prolazu, 87 postova

ja stalno mashem bajkerima, mada mi nekad po gradu to nema bash smisla, al neka.

A da se osecam ko kreten kad ne odpozdrave, i to je tacno. Pre neki dan, vozim ja suvozacicu i izigravam velikog bajkera, izaso na smederevski put i pricam joj kako se bajkeri pozdravljaju i kako smo mi ko sekta na putu, i tako, hvalim ja vise sebe nego bajkere al dobro sad, prodje lik iz suprotnog pravca i ja ponosno podigoh ruku u znak pozdrava.... on nije odpozdravio a ona me je ubila od zaj...cije  :D

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 125

moram vam priznati da je toga nekako ranije bilo vise...

pre recimo 3 godine... gde god da prodjem i naletim na nekog motoristu, uvek je mimoilazenje pratio naklon glavom ili kratki znak sirenom...

i to je bilo tako super... bar sam se ja svaki put cool osetio... kao prava zajednica gde postoji postovanje...

danas to skoro uopste vise ne postoji... bez uvrede ali mislim da je danas u gradu veci broj djilkosa na motorima nego bajkera...

danas kad stanes na semafon a "taj neko" stane pored tebe, ili te ne pogleda, ili turira da bi pokazao... "dominaciju"...?

mozda gresim, ali mislim da se to bar u beogradu izgubilo u odnosu kako je bilo pre recimo 3 godine...

vasa misljenja?

• Podržavam 3

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

ne znam kako je u samom bg-u a verujem da se ili stekne takav osecaj ili je stvarno tako ... ni ja po gradu ne dobijem puno pozdrava od kolega na motorima ali se po gradu i ne vozikam puno .. uvek sam van grada a vani uvek dobijem pozdrav od kolege iz suprotnog pravca .....

i vidis natera me na razmisljanje .. nikad nisam dobio ili mi nikad ni jedan kolega na skuteru nije uzvratio pozdrav ???

• Drug član, 1101 postova

Po gradu manje ali van grada je pozdrav redovna pojava. Sqterasi ne otpozdravljaju nikada(barem ovi na koje ja "nalecem") kao i likovi po okolnim selima.

• U prolazu, 22 postova

Po gradu manje ali van grada je pozdrav redovna pojava. Sqterasi ne otpozdravljaju nikada(barem ovi na koje ja "nalecem") kao i likovi po okolnim selima.

e to za skuterase je isto tacno... ja se bavim takvim poslom da sam non stop sluzbenim skuterom u gradu liberty 125

i bas to sto si rekao... nema pozdrava nikakvog a skuterasa ima mnogo!

koji god da me obidje oce da se trka... bas su svi... gilipteri...

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 425 postova
  • Motocikl: Futong 250

Kada sam na semaforu pored nekoga, uredno mu se javim i pitam kako ide, a dok vozim, ablendujem. Medjutim, ljudi to ili ne vide ili ne zele da reaguju. Opet, sve mi se cini da su ljudi toliko skoncentrisani da ih neko ne udari, da prosto ne vide moj pozdrav.

Iskreno, za ovih 1000km, koliko sam presao s L tablom, niko mi se nikada nije javio prvi, osim trojice momaka na nekim skutercicima, jedne noci na zrenjaninskom putu...

• U prolazu, 22 postova

a ranije su to bile svakodnevne stvari... cak i to da popricas na semaforu sa ovim do tebe... cak mi se desavalo da ljudi uspore da ih ja stignem, pa onda da zajedno vozimo dok nam se putevi ne raskrste...

Primetio sam da se ljudi iznenadjuju kada im se obratim, bas ne ocekuju... A stvarno mi nije jasno zato. :zbunjen: Jbt, stojimo jedan do drugog na metar razdaljine, imamo isto interesovanje, izlazemo se istom riziku, zasto se nebi pozdravili, kad smo vec tu?

E, razmisljao sam i u tom pravcu. Ono, motor je (svidelo se to nama ili ne) prevozno sredstvo i onaj koji ga vozi ne zeli nista vise od toga. Nije kupio motor da bi pristupio fantomskom bratstvu, vec samo da obrne koji krug po centru i siroj gradskoj teritoriji. Ne zanima ga da siri krug prijatelja ili dobru vozacku praksu, samo malo "vetra u kosi" i to je sve.

Moguce je da preterujemo. :neznam:

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

Toliko motora ima u Beogradu da bi morao sve vreme samo da mašem i pozdravljam..........malo nelogično............

Zamislite ovi da se pozdravljaju.............

:zvizduk:

• Zainteresovan, 418 postova
  • Motocikl: F800ST

E, razmisljao sam i u tom pravcu. Ono, motor je (svidelo se to nama ili ne) prevozno sredstvo i onaj koji ga vozi ne zeli nista vise od toga. Nije kupio motor da bi pristupio fantomskom bratstvu, vec samo da obrne koji krug po centru i siroj gradskoj teritoriji. Ne zanima ga da siri krug prijatelja ili dobru vozacku praksu, samo malo "vetra u kosi" i to je sve.

Moguce je da preterujemo. :neznam:

E to si u pravu. A sto se tice skutera to uglavnom kupuju ljudi da bi se prevozili od tacke A do tacke B jer je mali i moze da se provuce na semaforu itd itd. Mada ima i nas na skuterima koji se javljamo al retko kad nam uzvrate pozdrav.

• Drug član, 1101 postova

Nemam ja problem taman da mi se vise niko ne javi. Samo kazem kakva je situacija...covek pitao-ja sam odgovorio.

Dobro je ako ljudi hoce da stanu kada si eventualno u nevolji...a ovo nejavljanje cemo da prezivimo nekako ;)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: ktm duke 690

Kad malo bolje razmislim ne javljam se čoperašima, ljudima sa jet kacigama, matorcima i skuterašima :) Naravno ako se oni meni prvo jave otpozdravim, mada mi se nikad u životu nije desilo da mi se čoperaš javi.

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: Freewind

ja se ne javljam skuterasima.zivim u beogradu i obicno se sunjam po novom beogradu i zemunu.sta znam ima ovih sto se ne javljaju(momci na r1,gsxrovima i tim pozerskim motorima),ali vise je ovih sto se jave.klimnu glavom,smirnu ili amblenduju.lep je to osecaj kad te neko koga ne znas pozdravi...bar meni

Pa i ja sam primetio da se ne javljate skuterasima! ;) Jos kad vidite da je doticni kineskog porekla... :)

Nego, kazite vi meni, zasto more? :jee:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja